Met de camper op wintersportvakantie

1 december 2021 in Camper- en campingtips en Voor reizigers

Het is misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt bij wintersportvakantie, maar met je camper op wintersport gaan heeft een groot aantal voordelen. Natuurlijk moet je je dan wel goed voorbereiden, maar dat kan gelukkig met onze tips!
Goboony wintersportvakantie camper

Voordelen van met een camper op wintersportvakantie gaan

Stel dat er te weinig sneeuw ligt in het gebied waar je op wintersport gaat, dan kun je met de camper gemakkelijk naar een ander gebied rijden. Wanneer je een huisje hebt geboekt verander je niet zo gemakkelijk op het laatste moment van locatie. Je komt ook niks te kort met de camper, want de meeste camperplaatsen in wintersportgebieden zijn voorzien van allerlei faciliteiten. Denk aan verwarmde toiletruimtes en woonkamer, maar ook verwarmde ruimtes voor het drogen van ski-kleding. Ook kun je vaak gastanks huren. Kortom: ook met een camper op wintersportvakantie ben je van alle gemakken voorzien! 

Tips voordat je met de camper naar wintersport vertrekt 

Voordat je op wintersport gaat met de camper, zijn er een paar voorbereidingen die je kunt doen. Zo kom je tijdens de trip niet voor verrassingen te staan.
Goboony wintersportvakantie camper

#1 Zet winterbanden op je camper of huur een camper met winterbanden

Met winterbanden en sneeuwkettingen zorg je ervoor dat je grip op de weg houdt tijdens het rijden. Wel zo veilig dus. Bovendien zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht in veel landen. Oefen thuis een aantal keer op het aanbrengen van de sneeuwkettingen zodat je onderweg niet langs de weg staat te stuntelen. 

#2 Houd de voorruit van de camper sneeuwvrij

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen hoe belangrijk goed zicht is, en al helemaal met een camper. Voor je gaat rijden moet je dus zorgen dat de ramen sneeuw- en ijsvrij zijn. Neem meerdere krabbers mee tijdens je trip. Deze kunnen namelijk wel eens breken. Zorg ook dat je voldoende ruitensproeierantivries bij je hebt. 
Goboony wintersportvakantie camper

#3 Zorg dat je niet in de kou komt te staan met je camper

Je komt na een lange dag skiën of snowboarden terug bij je camper. Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een warme camper binnenstappen. Helaas komt het wel eens voor dat het slot van de camper bevriest. Je kunt dit in veel gevallen voorkomen door een stukje tape over het slot te plakken (uiteraard doet een busje slotontdooier ook wonderen!).  

#4 Pech met de camper tijdens wintersport voorkomen

Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar denk ook even na over de kans dat je misschien met pech langs de weg stil komt te staan. Heb je dan alle benodigdheden? Denk bijvoorbeeld aan startkabels, een sleepkabel, hesjes en reserve vloeistoffen.
Extra tip: het lijkt misschien logisch, maar toch wordt deze fout vaak gemaakt: aan veel spullen, zoals slotontdooier, heb je niks op het moment dat je het in de camper hebt liggen en je buitengesloten bent. Zorg dus dat je het bij je draagt of dat je dit op een bereikbare plek buiten de camper hebt liggen.

Meer tips voor campervakanties in de winter kun je hier vinden. Zin om zelf een camper te huren voor de wintersport? Bekijk dan de campers waarmee je op wintersport kunt! En zoek alvast een mooie wintercamping uit met dit lijstje beste wintercampings in Europa.