Met de camper naar Groningen

6 juni 2017 in Bestemmingen en Nederland

Met de camper naar Groningen biedt veel mogelijkheden. De provincie Groningen is prachtig en er is van alles te doen en te zien. In deze blog vertellen we je alles over het bruisende hart van de provincie: de stad Groningen!

Roadtrip Nederland deel drie Groningen Hooge der A

# Zien & doen

Groningen staat vooral bekend als studentenstad, maar ook voor niet studenten is er genoeg te zien en doen. Er worden in de stad verschillende stadswandelingen aangeboden, waardoor je alles over de stad te weten komt en de leukste en interessantste plekjes bezoekt. Bij de VVV kun je zowel een wandeling met gids boeken als informatieboekjes met routes kopen. Tijdens zo’n wandeling door de stad mag een bezoekje aan de Martinitoren ook zeker niet ontbreken. Vanaf ‘d’Olle Grieze’ heb je een weids uitzicht over de stad en ommelanden. Groningen heeft verschillende musea die absoluut een bezoekje waard zijn. Het Groninger Museum is alleen al een bezoekje waard vanwege de bijzondere architectuur, in het stripmuseum kom je alles te weten over je favoriete striphelden en in het GRID Grafisch Museum kun je niet alleen grafische kunst bewonderen, maar ook je eigen kunstwerk maken. Bezoek je liever een evenement? Ook dan is Groningen de plek waar je moet zijn! In de zomer zijn er verschillende foodfestivals en echte Groningse festivals als Bommen Berend, ZomerWelvaart en Noorderzon. Daarnaast is Groningen ook een fijne plek om te ontspannen. Begeef je tussen de studenten in het Noorderplantsoen of neem een duik in het Hoornsemeer of Paterswoldsemeer.

Roadtrip Nederland deel drie Groningen Martinitoren

# Eten & drinken

Als je op roadtrip gaat met de camper kun je natuurlijk makkelijk zelf koken op de camping, maar als je je nog meer wilt onderdompelen in de Groningse cultuur, dan zijn er een aantal typische dingen die je moet eten en drinken. Ga voor een kom echte Groningse mosterdsoep naar de Drie Gezusters, bestel bij de Pintelier een lokaal biertje en een schaaltje Groninger droge worst of ga op zoek naar de lekkerste eierbal van Groningen! Ben je benieuwd naar de favoriete plekjes van studenten? Ga dan naar de Uurwerker, het Concerthuis of Wadapartja. Die laatste is erg leuk vanwege de Groningse namen op de menukaart. Op deze site vind je nog veel meer informatie voor goede restaurants in Groningen om te eten en te drinken.

Roadtrip Nederland deel drie Groningen eierbal

# Camping

Op loop- en fietsafstand van het centrum van de stad ligt het Stadspark. Daar vind je ook Camping Stadspark, waar je terecht kunt met je camper. De camping is van alle gemakken voorzien en is de ideale uitvalsbasis voor je bezoek aan Groningen.

Roadtrip Nederland deel drie Groningen Overnachten Stadspark

Wil jij graag naar Groningen met de camper, maar heb je zelf geen camper? Niet getreurd! Via Goboony kan je namelijk makkelijk een camper huren om zo die roadtrip te maken. #LETSGOGRUNN
 

Bekijk aanbod