Camperplaatsen in Groningen

24 oktober 2018 in Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Ga je met je camper op vakantie naar Groningen en ben je nog op zoek naar leuke camperplaatsen? Stop dan met zoeken! Wij hebben namelijk de 5 leukste camperplaatsen van Groningen voor je op een rijtje gezet.

Goboony camperplaatsen Groningen

1. Camperpark Blijham

Het camperpark “Turfstee” gelegen in Blijham heeft gemiddeld een 9,2 gescoord uit 129 reviews. Camperpark Turfstee ligt nabij de grens van de gemeente Bellingwedde en Pekela in de regio Oost Groningen. Door deze twee gemeenten is er een mix van een echte Groningse schoonheid. De gemeente Bellingwedde heeft een streekdorp karakter en is gelegen tegen de Duitse grens. Pekela is een veenkoloniaal dorp. In beide gemeenten werd in de 16de eeuw hoogveen afgegraven voor de productie van turf. Hiervan afgeleid heeft het camperpark zijn naam verkregen: Turfstee. De weidse uitzichten en tevens de bijzondere gevarieerde landschappen geeft een groot gevoel van vrijheid. Op het camperpark zelf bevindt zich een een trefpunt. Het trefpunt is een gebouw midden in het park waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en een gezellig praatje met elkaar kunnen maken. Ook is er een grill aanwezig bij het trefpunt die door alle gasten gebruikt mag worden. Het camperpark is het hele jaar door geopend en de richtprijs is € 11,50. Er zijn maximaal 55 plaatsen beschikbaar.

2. Camping Zoutkamp

De camping “‘t Ol Gat” gelegen in Zoutkamp heeft gemiddeld een 9,2 gescoord uit 36 reviews. Voor wie dol is op kanoën is deze camping zeker een aanrader. Deze kanocamping is namelijk gelegen aan het water en verhuurt kano’s,  Zoutkamp is een knooppunt van vaarwegen, er kunnen dus verschillende routes gekozen worden. Vaar bijvoorbeeld naar een gezellig dorpje in de buurt, eet een visje in het dorp en geniet van verse eitjes bij aankomst op de camping. Wanneer er veel zon is, kan je op deze camping ook heerlijk in de schaduw zitten aan het water voor wat verkoeling. De camping is het hele jaar door geopend en de richtprijs is € 18,00. Er zijn maximaal 11 plaatsen beschikbaar.

3. Camping Uithuizermeeden

De camping “Lentemaheerd” gelegen in Uithuizermeeden heeft gemiddeld een 9,2 gescoord uit 31 reviews. De Lentemaheerd is de meest noordelijke camping van het vasteland van Nederland! De kleinschalige camping bestaat uit twee gedeelten. Op het ene kampeer gedeelte bevinden zich 12 ruime campingplaatsen onder diverse fruit- en notenbomen met rondom struiken die zorgen voor fijne beschutting. Op het andere campingveld bevinden ook 12 ruime campingplaatsen, met nog meer rust en weidsheid van het noorden van Groningen. Gemakkelijk bereikbaar vanaf de Lentemaheerd, vaart er dagelijks vanuit de Eemshaven een veerboot naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Ook wanneer het slecht weer is is er wat te doen vlakbij camping de Lentemaheerd. Ga lekker een dagje naar de Spa. Spa Loppersum is een compacte Spa met diverse sauna’s, een zwembad, een restaurant en andere faciliteiten, gelegen op 10 kilometer afstand van camping de Lentemaheerd. De camping is vanaf begin april tot eind oktober geopend en de richtprijs is € 17,00. Er zijn maximaal 24 plaatsen beschikbaar.

4. Camperplaats Lauwersoog

De camperplaats “Lauwersmeerplezier” gelegen in Lauwersoog heeft gemiddeld een 8.9 gescoord uit 220 reviews. De naam van de camperplaats zegt het al, deze camperplaats is gelegen aan het Lauwersmeer. Op loopafstand is er een vissershaven te vinden, en vlakbij kun je ook de boot pakken naar het schiereiland Schiermonnikoog. Je kan er lekker op uitvaren wanneer het lekker weer is, want deze camperplaats verhuurt ook zelf bootjes aan gasten. Verder kan je in de omgeving van Lauwersoog ook mooie fietstochten maken. De campingplaats is het hele jaar door geopend en de richtprijs is € 17,00. Er zijn maximaal 24 plaatsen beschikbaar.

5. Camperplaats Doezum

De camperplaats “Landgoed Jonker” gelegen in Doezum heeft gemiddeld een 8.8 gescoord uit 99 reviews. Landgoed Jonker is een landgoed die camperplekken beschikbaar heeft gesteld op het terrein. Doezum ligt in de gemeente Grootegast, een van de vier Westerkwartierder gemeenten. De omgeving biedt leuke activiteiten voor jong en oud. Loop- en fietsroutes, zwemgelegenheden, uitgaansgelegenheden en toeristische trekpleisters. De campingplaats is vanaf eind maart tot begin oktober geopend en de richtprijs is € 10,00. Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar.

Wil jij deze camperplaatsen in Groningen bezoeken, maar ben je niet in het bezit van een camper? Huur dan een camper via Goboony!