Op vakantie met de camper in Friesland

27 juni 2016 in Bestemmingen

Al eerder gaven we je 10 locaties die je kunt bezoeken in Portugal, vertelden we je over mooie plekken in Duitsland en stelden we een aantal streken in Italië voor die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar waarom zou je niet in eigen land op pad gaan? Nederland is tenslotte ook zo mooi! In deze blog vind je meer informatie over Friesland.

# 11 steden route met de camper

Wanneer je aan Friesland denkt, denk je ook aan de elf steden. Helaas was de laatste tocht over het ijs al weer een flinke tijd geleden, op 4 januari 1997. Ieder opvolgend jaar loopt de elfstedenkoorts weer hoog op, en eindigt het in een teleurstelling. Waarom niet zelf de elf steden langs gaan met je camper? Laat dit niet van het weer afhangen en trek je eigen plan, een van de voordelen om met een camper op pad te gaan! De tocht brengt je langs de elf plaatsen in Friesland die ooit stadsrechten hebben verkregen, dat zijn: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Stavoren, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. Genoeg te ontdekken dus!

Op vakantie met de camper in Friesland

# Joure

Joure is vooral leuk om te bezoeken tijdens het jaarlijkse Friese ballonnenfeest. Tijdens dit festival stijgen dagelijks 35 luchtballonen op vanaf de Nutsbaan in Joure. Het evenement vindt meestal plaats in de laatste week van juli en trekt veel toeristen. Op de woensdag dat het ballonnenfeest start wordt er een Boerenbruiloft gehouden en kan je het hele weekend van optredens genieten. Kijk hier voor alle informatie over het Friese ballonnenfeest in Joure. Bezoek ook het museum van Joure en de vier mooie kerken die het dorp rijk is.

Campervakantie naar Joure en Friese ballonnenfeest

# Lemmer

Aan de zuidwestelijke kant van Friesland vind je Lemmer. Lemmer, ook wel “De Poort van Friesland” genoemd, is één van de populairste watersportplaatsen in Friesland. Dit door zijn ligging aan een aantal Friese meren en aan het IJsselmeer. Een erg geliefde plaats voor watersporters én camperraars. Je kunt leuk struinen langs de originele winkeltjes, vaak gevestigd in historische panden. Populair zijn de gezellige terrassen langs de kades. De hele zomer door zijn er leuke evenementen in de stad, vaak hebben deze met het water te maken. Tip: parkeer je camper op een mooi terras en kijk naar de feestelijke intocht van de SKS-skûtsjes door centrum van Lemmer. Ook kun je in Lemmer een bezoek brengen aan het Duikmuseum, het Indian Motor Museum en de Oudheidskamer Lemster-Fiifgea en kom meer te weten over de voormalige gemeente Lemsterland.

Op vakantie met de camper in Friesland ga naar Joure

# Sloten

Een van de mooiste dorpen in Friesland is Sloten. Je camper parkeer je op een van de parkeerplaatsen net buiten de oude omwalling van het dorp. Het centrum van Sloten is namelijk autoluw. Geniet van het beschermd stadsgezicht wanneer je door Sloten wandelt. Plekken die een bezoekje waard zijn, zijn de twee waterpoorten, waterweg "it djip" (het diep), inclusief de mooie grachtenpanden en korenmolen “De Kaai” uit 1755. Mocht je op vrijdagavond in Sloten zijn in juli en augustus, ga dan naar het kanon bij de korenmolen. Hier schiet iedere vrijdag stadsschutterij van Sloten het kanon af. 

Op vakantie met de camper in Friesland ga naar Sloten

# Woudsend

Woudsend ligt aan de route van de elfstedentocht, maar behoort niet tot de elf steden. Het is een echt watersportdorp, met ook weer een beschermd stadsgezicht. Je zou bijna zeggen, vind maar eens een Fries dorp waar dat niet zo is! Dit dorp ligt tussen het Heegermeer en het Slotermeer, en kanaal de Ee die dwars door het dorp stroomt. De historische panden en smalle steegjes zorgen voor een gezellige sfeer. Kenmerkend voor Woudsend zijn ook twee molens en de vier kerken. In de Doopsgezinde kerk is tegenwoordig een restaurant gevestigd en de Gereformeerde kerk is in een woonhuis veranderd.

Zoals je ziet is er genoeg te zien in Friesland. Dus, waar wacht je op? Huur een camper en trek er op uit! #LETSGOBOONY en veel plezier.

Kom je zelf uit Friesland en wil je op pad met een camper? Huren in Friesland kan natuurlijk ook.