Guus en Sandra 3 maanden on the road - Ultiem camper testweekend

22 maart 2019 in Ervaringen en Camperreisverhalen

Precies drie maanden na de aankoop, is het tijd voor de ultieme test. Voor de eerste keer richten we de camper in. Van eierdopje tot stoel, van gevarendriehoek tot koffie. Het is even zoeken waar, wat, het beste staat. FF checken of het niet gaat schuiven of rammelt. Als iets irritant is onder het rijden, is het wel; kling, klong, bam… Als de kussens na maanden er weer in liggen, is het ineens weer een camper. Wat een heerlijk gevoel! Het is meer werk dan we dachten en door omstandigheden komt Guus later thuis dan gepland. Ach ja, dat mag de pret niet drukken, dan maar een paar uur later.

Goboony test weekend guus sandra camper

Het testweekend

18.30 uur rollen we de stoep af. Op naar Winterswijk. Hoe noordelijker we komen, hoe soppiger het is. Na een uurtje rijden, picknicken we ons avondeten in de camper. Dat doet een mens goed. Ook het laatste stuk zwieren de ruitenwissers vrolijk over de voorruit.

Op de camping mogen we kiezen; gras of verhard?! Gezien de weersvoorspelling, dit keer maar verhard. Het ziet er niet naar uit dat we lekker met de voetjes in het gras kunnen zitten. Bij een zonnige verrassing is het gras dichtbij en aangezien wij de enige zijn op de camping, zal er niemand klagen dat zijn plek weg is;). Het is gestopt met regenen, het giet inmiddels. Snel de stroom aansluiten en weer de camper in. Missing item no. 1: paraplu.

Tijd om te chillen, boekje, kopje thee; wie doet je wat?!

Camper of boot

Na een meer dan onstuimige nacht, kijken we naar buiten en vragen ons af of het al ochtend is. Grijs, nat, donker grijs, nog natter… Het is behoorlijk fris, dus eerst de kachel aanmaken. Even kijken hoe het werkt. Mijn handyman heeft het snel geritseld. Yes, hij doet het en verdomd goed ook!  Missing item no 2: korte broek;).

Tijd voor ons eerste ontbijt, met een vers gekookt eitje van onze kippen. “Ik had vannacht het gevoel dat ik op een boot lag”. Guus begint te lachen, “Tja, we hebben de poten niet meer uitgedraaid”. Dat had ik me al bedacht, maar het was zo’n plensweer dat ik het wel oké vond. “Vanavond toch maar de pootjes uit, voordat ik weer drie maanden het gevoel heb dat ik op zee drijf”.☺

Na een verfrissende douche, op weg naar Obelink Vrijetijdsmarkt. We zijn er op tijd, maar zeker niet de enige. De hal bij binnenkomst is een groot mierennest. Ik kijk Guus aan, “Hoe gaan we hier goed doorheen komen?!”. Doelgericht crossen we door hal 1. Pfff, mooi die hebben we gehad. In de overige hallen is het een stuk rustiger en overzichtelijker. Heel fijn.

Op jacht naar een campingtafel. Groot, klein, inklapbaar, waterproof, hittebestendig… de keuze is reuze. Na de nodige tests zijn we eruit. Het wordt er een met vier poten;).

Om 15.00 uur ben ik zo gaar als een kanarie. Nog even een gasslang scoren en op naar de kassa. Buiten verrast het weer ons…niet. Het is nog net zo nat, maar het kan altijd natter.

Als we even later uit de supermarkt komen, gaan alle sluizen los. In 20 meter, veranderen we in verzopen katten. Toch willen we even het centrum in. Op goed geluk lopen we naar een koffietentje. Ah lekker, even bijkomen. Na een kwartier zien we een bijzonder fenomeen. De zon schijnt! We drinken onze koffie op; even frisse lucht opsnuiven en een stukje wandelen. Lovely! Winterswijk is leuker dan we dachten. Mooie pandjes en overal plakkaten met historische weetjes en verhalen. Een half uur houden we het droog, dan maar weer met een spurt naar de camper.

Goboony test weekend guus sandra koken

Op de camping parkeren we de camper deze keer met zijn kont in de wind en gaan de pootjes uit. Een wereld van verschil;). Tijd voor de volgende test: koken. Het lijkt wel een 3-sterrenkeuken. Van alle gemakken voorzien. De pan is net groot genoeg. Niet meer te veel husselen, anders kiept het eruit. Aan tafel! Alweer een test glansrijk doorstaan.

Oké, we zullen eerlijk zijn… bijna glansrijk. Een scharnier van het keukenkastje heeft het namelijk begeven. Ach ja, dat fiksen we poliklinisch, daar hoeven we geen O.K. voor af te huren.

In de tussentijd wordt het weer er niet beter op. De wind gaat de concurrentie met de regen aan. We horen ‘m suizen om de camper, maar wij staan steady☺. Met dit weer tijd genoeg om in alle reisboeken te duiken. Je kunt erger ‘huiswerk’ hebben;).

Goboony test weekend guus sandra huiswerk

Kitesurfen

Nacht twee, heerlijk geslapen, zonder bootgevoel. Na ons ontbijt besluiten we terug te rijden naar huis. Het weer is nog steeds onstuimig en het wordt alleen maar erger. De route begint landelijk, al zien we weinig van de mooie natuur, zo hard komt het uit de lucht vallen. Eenmaal op de snelweg wordt het niet beter. Wat zullen we zeggen; het lijkt meer op kitesurfen dan cruisen met de camper. Treinen worden stilgelegd vanwege de wind van 120km/u en wij vinden het gek dat we surfend over de weg gaan?! Guus maakt het zelfs zo spannend dat hij gaat tegenhangen, alsof die 73 kilo er iets toe doet☺.

Kamperen of kramperen?

Een beter testweekend hadden we niet kunnen hebben. 100% zeker dat ons huis op wielen waterdicht is. Was het kramperen of kamperen? Het was super. Met een toilet aan boord scheelt het menige spurt naar het toiletgebouw. En ook die heeft de test streeploos doorstaan. We kunnen bijna niet meer wachten. Nog even geduld, hoe moeilijk ook;).

Volgende keer: ons reisplan!

Volgende artikel / Vorige artikel