Camping gerechten

28 maart 2018 in Tips voor reizigers en Camper- en campingtips

“Aah lekker, vakantie. Tijd om eens lekker uitgebreid te koken” said no one ever.. Veel mensen houden er op vakantie juist van om uit eten te gaan of gemakkelijk te koken. Vooral wanneer je op de camping staat is dit prettig, het keukentje in je camper is ook maar klein. Toch is het soms lastig te bedenken wat je dan wel wilt koken. Deze blog staat vol tips om toch de lekkerste camping gerechten te kunnen maken.

Goboony camping gerechten eenpansgerechten

Eenpansgerechten

De makkelijkste gerechten die je op de camping kunt maken zijn eenpansgerechten. Je kunt ze vol stoppen met lekkere en goede dingen, ze zijn makkelijk te bereiden, ze leveren weinig afwas op en ze zijn vaak ook nog snel klaar. Internet staat bol van de inspiratie, allerlei foodbloggers hebben al allemaal lekkere combinaties bedacht en ook op pinterest kun je veel inspiratie op doen. In het volgende lijstje staan een paar recepten, die naar ons idee echt de beste eenpansgerechten ooit zijn.

Salades

Salades doen het ook altijd goed op de camping. Ze zijn snel te maken en je kan er in stoppen wat je maar wilt. Vaak hoef je je gasfornuis er niet eens voor aan te steken. Wat ook wel fijn is, is dat salades het altijd goed doen bij warm weer. Vaak heb je dan geen zin in zware maaltijden en een salade is lekker licht. Je kunt naar hartelust variëren met dingen die jij lekker vindt, maar je kunt ook hierbij veel inspiratie opdoen op het internet. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Salade met meloen, rauwe ham en mozzarella, deze Zomerse salade met sla, rode ui en kip of een van deze 10 simpele en zomerse salades.  

Goboony camping gerechten skottelbraai barbecue

Skottelbraai of Barbecue

Een barbecue is gewoon een musthave als je gaat kamperen. Niks geeft je meer een gevoel van vrijheid en buitenleven dan een barbecue met gloeiende kolen. Je kunt er gewoon wat stukjes vlees op doen, maar je kunt ook op zoek gaan naar een paar lekkere recepten als deze vispakketjes en deze barbecue pakketjes. Voor een skottelbraai geldt eigenlijk hetzelfde, al heb je nog veel meer mogelijkheden met een skottelbraai. Een skottelbraai is rond en loopt ovaal toe, waardoor het bereiden van gerechten erg gemakkelijk is. Dingen die al gaar zijn kunnen opzij geschoven worden en toch warm blijven terwijl je de rest klaar maakt en naast vlees kan je ook allerlei soorten groenten wokken in de skottelbraai.

vanBLIK

Veel kampeerders slaan voordat ze op vakantie gaan een voorraadje eten in blik in. Dit blijft niet alleen lang goed, maar is ook nog eens super makkelijk. Knakworstjes, soep, groentes of maaltijden die door de slager zijn ingeblikt, het bestaat allemaal. Wat vaak wel een nadeel is, is dat het eten niet altijd zo gezond is, er zit vaak vooral net iets meer zout in. Gelukkig is er nu een nieuw alternatief; vanBLIK. De gerechten van vanBLIK zijn met zorg samengesteld. Ze zijn suikervrij en bevatten geen smaakversterkers of conserveermiddelen. Er zijn 3 varianten [hyperlink naar smaken pagina]; biologische kip in kruidige kokossaus, een curry madras (100% plantaardig) en een chili con carne. Op deze manier tover je in een mum van tijd een gezonde maaltijd op tafel en het leuke van de website is dat het ook vol inspiratie staat over hoe je de variaties op verschillende manier kunt serveren. Je vindt vanBLIK bij de Albert Heijn naast de knaks of bij Bever sport. Sla een voorraadje in. Ideaal voor op de avonden dat je met je kampeerbuurtjes zit te kletsen en geen zin meer hebt om uitgebreid te moeten koken. Zo heb je altijd wat gezonds en lekkers bij de hand.

Goboony camping gerechten vanBLIK

Tips

  • Print een paar recepten uit, dan heb je ze altijd bij de hand;

  • Zorg voor een voorraadje kruiden in je camper, zo kun je een simpel gerecht al snel veel lekkerder maken;

  • Met een simpel brooddeeg, een kampvuur en een paar goede takken heb je de hele avond plezier tijdens het bakken van je eigen stokbroodjes;

  • Leg het kookboek van caravanity in je camper, zo ben je altijd geïnspireerd;

  • Koop je producten onderweg zo lokaal mogelijk. Ga naar een markt of loop langs een boer. Op die manier ben je ook goed bezig voor het milieu;

  • Leg altijd een zak marshmallows in je camper zodat je boven een kampvuur het perfecte camping toetje kan maken.

Heb jij nog een lekkere camping gerechten die iedereen zou moeten kennen? Laat het ons weten! We doen graag nieuwe inspiratie op om iedere reis weer nieuwe dingen klaar te kunnen maken. #LETSGOCOOKING

Bekijk aanbod