Een rondje kampeer- en campertips, maar dan net effe anders

13 augustus 2019 in Ervaringen, Camper- en campingtips, Tips voor reizigers & Camperreisverhalen

Guus en Sandra zijn na hun camperreis van drie maanden echte ervaren reizigers. Ze hebben een lijstje gemaakt van hun beste kampeer- en campertips! 

Goboony Guus en Sandra Kampeertips

Tip 1: Neem kleingeld en contant geld mee

Er staan vaker watertappunten of ‘parkeerautomaten’ op de camperplaats, die alleen kleingeld accepteren.

Tip 2: Campercontact app

Handige app om eenvoudig camperplaatsen, campings of serviceplaatsen te vinden. Je kunt uitgebreid zoeken en eenvoudig filters selecteren. Deze app is ook offline te gebruiken.

Tip 3: Neem reserve olie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof mee

Zorg dat alles goed bijgevuld is voor vertrek, maar neem altijd wat reserve vloeistoffen mee. Zo heb je altijd het juiste bij de hand.

Tip 4: Neem reserve waterpomp en slang mee

Heel vervelend als de pomp het begeeft voor de waterkranen in de camper. Neem een reserve mee en ook een stukje slang. Deze zijn vaak heel eenvoudig zelf te vervangen. En in het buitenland vaak moeilijk verkrijgbaar.

Tip 5: Sluit je aan bij een forum of facebookgroep

Op internet vind je fora en facebookgroepen van merken en zelfs type campers. Sluit je hierbij aan. Dit is een makkelijk middel om een vraag te stellen over je camper. En mensen helpen je graag, de camper is jullie connectie☺.

Tip 6: Geen grote boodschap op campertoilet

Liever geen bruine jongen achterlaten in je campertoilet? Bezoek de McDonalds, hier kun je gratis afscheid nemen van je grote boodschap ;).

Tip 7: Kopie ID app

Bijna overal wil men een kopie van je ID hebben. Gebruik de Kopie ID app van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hiermee kun je eenvoudig je BSN-nummer onleesbaar maken. Zo voorkom je fraude, heel eenvoudig.

Tip 8: Flessen water

Wil je water drinken, neem dan altijd flessen water. In de watertank kan altijd iets zitten wat niet goed voor je is. Daarnaast is de kwaliteit van het water in het buitenland vaak minder goed dan in Nederland. Het water uit de watertank kun je wel gebruiken en drinken als het gekookt is.

Tip 9: Voorkom vals alarm van koolmonoxide- en rookmelder

De koolmonoxide- en rookmelder kan gevoelig zijn voor deodorantspray en haarlak. Dus niet spuiten in de camper of caravan. Zo voorkom je een ‘wekker’ midden in de nacht;).

Tip 10: E-book of dwarsliggers

Denk aan alle kilo’s. Neem geen grote stapel boeken mee. Kies een e-book, e-book app of complete boeken in mini-versie: dwarsliggers. Er zijn heel veel boeken verkrijgbaar, ook de nieuwste, in dit mini formaat van ongeveer 100 gram. Ideaal als je een papieren versie prefereert.

Tip 11: Garmin navigatie

Voorkom verrassingen op de weg. In de campernavigatie van Garmin kun je de camperafmetingen ingeven. Zo kom je nooit op een weg waar je niet door kunt met de camper. Op de navigatie zitten ook handige apps om campings, camperplaatsen of serviceplaatsen te vinden. Relaxt rijden met Garmin campernavigatie. 

Tip 12: Onmisbaar in je uitrusting

Neem altijd tyraps en ductape mee. Hiermee kun je veel ‘problemen’ (tijdelijk) oplossen.

Tip 13: Ontsmet met steradent

Wil je de watertank reinigen zonder chemisch goedje? Vul je tank en doe een aantal steradent tabletten in de tank. Laat het een dag weken. Rij een stuk met de camper, hierdoor wordt het water in de tank geschud. Laat de watertank vervolgens leeg lopen. Je tank is weer bacterievrij en schoon.

Tip 14: Free walking tour

in veel steden, over de hele wereld, worden gratis stadswandelingen met locals aangeboden. Zoek op internet naar Free walking tour (met de naam van de desbetreffende stad) of vraag ernaar bij de tourist info. Je bent na afloop vrij of je de gids iets wilt betalen.