7 redenen waarom je altijd wat cola op voorraad moet hebben in je camper

2 maart 2016 in Camper- en campingtips, Campertips en -weetjes , Tips voor reizigers & Tips voor eigenaren

Coca Cola

Laten we deze blog even beginnen met een open deur. Wat je ook doet, geef kinderen geen cola vlak voordat ze naar bed gaan. Een andere open deur is dat je zelf ook niet de hele dag door cola moet drinken. Ondanks dat is het toch handig om een klein voorraadje cola mee te nemen in de camper. In deze blog vind je een aantal andere manieren waarop je cola kunt gebruiken. Creatief met cola!

1. Vetvlekken in kleding

Vetvlekken zijn erg hardnekkig en supervervelend, maar doe het vieze kledingstuk in een teiltje met water en giet de inhoud van het blikje cola erbij. Goed laten intrekken, vervolgens wassen op de normale manier en voilá! (#tip: dit werkt natuurlijk ook met de bekleding van de camper)

2. Insecten op de voorruit van de camper

Lekker de hele dag gereden en onderweg een miljoen vliegjes en andere insecten aangereden. Deze zitten altijd goed vast aan de voorruit van de camper. Maar niet getreurd, met cola is dit zo opgelost. Even een theedoek goed onderdompelen in de frisdrank, daarna even flink wrijven op de plekken waar de insecten zitten. Vervolgens schoonmaken met water en klaar is Kees.

3. Gestoken door een kwal

Sta je met de camper dichtbij een zee en besluit je een dagje naar het strand te gaan. Hartstikke leuk natuurlijk, totdat je wordt gestoken (of is het gebeten?) door een kwal. Dat gevoel kan supervervelend zijn, maar als je er cola overheen giet dan wordt de pijn direct verzacht. En zeg nou eerlijk, dit klinkt een stuk frisser dan urine (dat schijnt ook te helpen). Vergeet daarna niet de boel even af te spoelen met water, anders word je daarna misschien gestoken door een wesp.

4. In de theepot

Krijg je bezoek van andere camperaars, maar durf je je theepot niet uit het kastje te halen vanwege de aanslag die erin zit? Geen stress, vul de theepot gewoon even met cola. Uurtje laten staan. Daarna beetje schoonmaken met water en het ziet er weer uit als nieuw.

5. Verstopte gootsteen

Af en toe een paar blikjes door de gootsteen spoelen helpt echt goed tegen het voorkomen van verstoppingen in je gootsteen!

6. Misselijk, buikpijn of migraine

Een glaasje cola kan wonderen verrichten. Een dokter vertelde ons dat het wel beter is om platte cola te drinken (dus zonder koolzuur/prik). Er zit glucose in de cola en dat heb je waarschijnlijk nodig. Drink overigens wel met mate, dus sla geen liters achterover.

7. Een colafontein

Dit was een tijd terug een hele grote hype, maar het is nog steeds leuk om te doen! Als je even vergeten bent wat voor resultaat dat ook alweer oplevert, klik dan hier. Gooi dus eens een Mentos in een fles cola. Doe dit vooral niet binnen!! Maar het is wel iets wat kinderen gegarandeerd mooi vinden. En gelet op de reactie van de stagiaire vinden volwassenen dit ook nog steeds heel grappig.

Cola dansen


Neem dus gewoon een paar flesjes of blikjes cola mee in je camper als je op vakantie gaat. Naast dat je het kunt gebruiken voor al deze dingen, is het ook gewoon lekker om af en toe een koud glaasje cola te drinken natuurlijk. Safe travels!