6 roadtrip- en reisfilms die je simpelweg moet zien

25 november 2022 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Ga je binnenkort toeren met de camper en wil je in de juiste mood komen? Of ga je een roadtrip maken maar voel je je wat inspiratieloos in het bepalen van je route? Wij hebben hier een tiplijstje van films die je moet kijken.

Into the Wild

Goboony roadtrip reisfilms

Into the Wild gaat over een jongen die wil ontsnappen aan de consumptiemaatschappij en prestatiedrang gerichte samenleving. Al je bezittingen achter laten en de wildernis trotseren; alleen op die manier kun je naar zijn idee echte vrijheid voelen. De film neemt je mee naar hoe de jonge backpacker de wereld wil beleven zoals die volgens hem bedoeld is. Hij reist van plek naar plek en maakt uiteindelijk van een oude bus zelfs zijn tijdelijk thuis. Dit inspirerende pareltje mag eigenlijk in geen één film tiplijst ontbreken.

Little Miss Sunshine

Goboony roadtrip reisfilms

Little Miss Sunshine gaat over een eigenaardig en disfunctioneel gezin waarvan elk lid beschikt over zijn eigen vreemde eigenschappen en problemen. De jongste dochter Olive heeft al een tijdje de droom om mee te doen aan een Miss verkiezing. Wanneer deze droom werkelijkheid lijkt te worden besluit de familie om met de hele club de roadtrip ernaartoe te maken in hun- hoe kan het ook anders- Volkswagen T2 camperbus. Een film waarin elk familielid tot nieuwe levensinzichten komt, zonder de onnodige clichés en met een vleugje zwarte humor!

Chef

Goboony roadtrip reisfilms

Een heerlijke feelgood film waarin een chef-kok een oude foodtruck koopt om zijn levenslust en passie voor het koken terug te vinden. Samen met zijn beste vriend en zoontje knappen ze de foodtruck op en beginnen ze een reis door Amerika om hun eigen menu op de kaart te zetten. De ingrediënten voor deze film zijn dan misschien wel zoetsappigheid en eenvoud, maar dit liet bij ons geen nare nasmaak achter. Sterker nog: dit is een film die je met een brede glimlach uitkijkt, en met die zelfde glimlach op terugkijkt.

Expedition Happiness

Goboony roadtrip reisfilms

Deze documentaire gaat over een Duits koppel die hun 13 meter-lange oude schoolbus omtoveren tot hun eigen huis op wielen. Een filmmaker, een muzikant en hun hond die samen een bijzondere reis maken vanaf Alaska naar Argentinië. Per bus reizen zij, niet zonder slag of stoot, van gletsjers tot woestijnen, en van de meest onbegaanbare jungles tot de hoogste bergen. Gedurende de hele reis houden ze een filmdagboek en dit zorgt ervoor dat je als kijker alles meemaakt en meevoelt; de pieken en dalen. Een mooie verfilming van een inspirerende roadtrip.

Captain Fantastic

Goboony roadtrip reisfilms

Een vader woont samen met zijn zes kinderen in de dichte bossen van Noordwest Amerika. Hier voedt hij hen op in een gesloten omgeving ver van de bewoonde wereld. Wanneer hij wordt gedwongen om zijn oude leven achter zich te laten, vertrekt hij samen met zijn familie in een oude schoolbus, om vervolgens geconfronteerd te worden met het hedendaagse leven. Een prachtige verfilming van een vader zijn levensreis waarin zijn ideeën van vrijheid en familie worden uitgedaagd. Een echte aanrader!

Voor de kids: A Goofy Movie

Goboony roadtrip reisfilms

Een Walt Disney Pictures film die gaat over een jongen die zich een misfit voelt op school. Hij heeft weinig vrienden, zijn eeuwige crush ziet hem niet staan, en als klap op de vuurpijl is Goofy zijn vader. Wanneer hij verplicht mee moet op een ‘vader-en-zoonvakantie’ met vader Goofy lijkt het even of zijn wereld instort. Een leuke film voor de kids en stiekem ook voor de ouders.

Nog andere reisfilms die volgens jou helemaal passen binnen dit straatje maar niet zijn genoemd? Laat het ons dan weten!