Top 5 campings van Nederland met een sauna

28 september 2021 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Hoe fijn is het dat steeds meer campings over rustgevende wellness-faciliteiten, zoals sauna’s, beschikken? Vooral in deze tijd van het jaar, wanneer het buiten weer koud en grijs wordt, klinkt een weekendje wellness zo verkeerd nog niet! Overdag maximaal ontspannen in de sauna en ‘s avonds lekker onder je dekbed in de camper kruipen. Blok dus snel een weekendje of midweek en kies een van de top 5 campings van Nederland met een sauna uit!
Goboony campings met een sauna

Campings met een sauna

Ben jij er echt even aan toe om weer flink op te laden en tot rust te komen, vooral met de koudere dagen in het vooruitzicht? Het enige wat jij hoeft te doen is een van de onderstaande wellnesscampings met sauna uit te kiezen en te bedenken of je na de sauna de thermale baden bezoekt of voor een massage gaat. Wellness en kamperen klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar wat mij betreft is het juist een gouden combinatie! 

  1. Wellnesscamping Favora 

Wellnesscamping Favora heeft twee sauna’s met dompelbad, een knusse rustruimte, een kruidenbad, een stortemmer, een houtgestookte hottub en een koude en warme douches met scrubzout. Als dat niet genieten is, weet ik het ook niet meer! Om het plaatje compleet te maken, zijn er ook ligbedden en hangmatten aanwezig. 

De camping is kleinschalig opgezet en de staanplaatsen bevinden zich rond een natuurvijver, wat ook direct de saunatuin is. Heb je na al dat relaxen zin om even lekker creatief aan de slag te gaan? Dan is er gereedschap op de camping aanwezig om te beeldhouwen of mozaïeken. 

Adres: De Kuilen 11, 5466 PN, Veghel, Noord-Brabant

  1. Camping Ons Buiten

In het Zeeuwse badplaatsje Oostkapelle ligt Camping Ons Buiten. De camping beschikt over een wellness, een sauna met uitzicht op de weelderige tuin en een zwembad. Het zwembad is speciaal ontworpen en ingericht om te ontspannen. In de tuin rondom de wellness mag je zelf kruiden plukken, dus neem lekker plaats in een van de ligstoelen en geniet van een verse kruidenthee! 

Heb je zin om de omgeving van de camping te verkennen? Bezoek dan zeker het prachtige Kasteel Westhove. Dit unieke bouwwerk dateert uit 1277 (!) en is vrij toegankelijk. 

Adres: Aagtekerkseweg 2a, 4356 RJ, Oostkapelle, Zeeland
Goboony campings met sauna

  1. Camping de Norgerberg

Op Camping de Norgerberg in Drenthe kun je pas echt goed onthaasten en jezelf verwennen. In de ochtend wakker worden met vers gebakken broodjes en een krantje en daarna door naar de Finse sauna of lekker dobberen in het bubbelbad. Deze camping bezit alle ingrediënten voor een ontspannende vakantie! 

Vanaf de camping ben je binnen een mum van tijd in Friesland of Groningen. Ga lekker een dagje shoppen in Assen of zoek het groen op in Nationaal Park Drents-Friese Wold. De camping ligt verstopt tussen de bossen en heidevelden, dus een dagje wandelen of fietsen behoort ook zeker tot de mogelijkheden wanneer je hier verblijft. 

Adres: Langeloërweg 63, 9331 VA, Norg, Drenthe

  1. Camping Klein Vink

Op Camping Klein Vink in Arcen vind je een sauna, zonnebank, whirlpool en een stoombad. Je kunt ook een helend kruidenbad pakken, wegdromen in het warme thermaalbad of je laten behandelen in het beautycenter. Ontspan je liever in de natuur? Geen probleem, want deze camping ligt midden in het Nationaal Park De Maasduinen! 

In de omgeving van de camping kun je ook een recreatieplas met zandstrand vinden waar je lekker kunt zwemmen. Een heerlijk plekje op warme zomerdagen of wanneer je fan bent van de Wim Hof methode! 

Adres: Klein Vink 4, 5944 EX, Arcen, Limburg
Goboony campings met sauna

  1. Vakantiepark Mölke

Op vakantie naar het mooie Overijssel? Boek dan een plekje op Vakantiepark Mölke! De camping biedt kampeerplaatsen met privé sanitair. Als gast mag je daarnaast gratis gebruik maken van de Finse sauna. Daarna kun je lekker afkoelen onder de regendouche en nog even nagenieten in de relaxstoel. Hmmm! Dat is toch eigenlijk waar een vakantie om moet draaien? 

De camping biedt de ultieme slow living experience, ze hebben namelijk geprobeerd een huiselijke sfeer te creëren waar al jouw zintuigen geprikkeld worden. Op deze camping is het alle dagen van de week weekend! Het motto is dan ook ‘niks hoeft, alles mag’. Daarnaast is het een van de weinige plekken in Nederland waar het nog echt donker wordt, dus vergeet ook zeker niet om even naar de sterrenhemel te loeren vanuit het dakraam in je camper! 

Adres: Molendijk 107, 7466 PD, Zuna, Overijssel

Ben jij wel eens op een camping met sauna geweest? Bekijk ook onze tips voor wintercampings in Europa en wintercampings in Nederland of onze top 5 kampvuurcampings in Nederland. Sommige wintercampings beschikken namelijk ook over wellness-faciliteiten en kun je het hele jaar door bezoeken!