Kerstmarkt Maastricht

30 augustus 2020 in Bestemmingen en Nederland

Duizenden lichtjes in de bomen, kleurrijke festoenen van straat tot straat, winterse pret op het plein, kerstmuziek op elke hoek van de grootste kerstmarkt op het Vrijthof. De kerstmarkt in Maastricht, Magisch Maastricht, is de mooiste kerstmarkt van Nederland  en straalt van 27 tot en met 29 december 2022 op het Vrijthof. Nog een voordeeltje, Magisch Maastricht op het Vrijthof is gratis toegankelijk.

Voor informatie over de kerstmarkt met betrekking tot COVID-19, kun je de website van de kerstmarkt in de gaten houden.Goboony kerstmarkt Maastricht

De kerstmarkt in Maastricht moet je een keer geweest zijn je leven. Er is een compleet overdekte schaatsbaan, een reuzenrad, en heel veel traditionele activiteiten. Alle kerstchalets dit jaar worden voorzien van mooie rode daken met schitterende festoenen. Deze houten kraampjes verkopen allerlei verschillende dingen. Lekkernijen als oliebollen en glühwein bijvoorbeeld. Ook kun je er cadeautjes kopen voor onder de kerstboom. Wat dacht je bijvoorbeeld van hele mooie houten schalen en kaasplankjes van olijfhout. Is het toevallig erg koud en ben je je handschoenen of muts vergeten? Geen probleem. Er staan genoeg kraampjes met warme winterse mutsen en sjaals!

Shoppen in Maastricht

In Maastricht kun je ook super goed shoppen, bijvoorbeeld om kerstinkopen te doen. Er is een divers aanbod van betaalbare tot exclusieve winkels, Scandinavische tot Italiaanse winkels en van boetiekjes tot grotere winkelketens. Er is ook altijd een terrasje in de buurt om een warme kop chocolademelk te drinken of om een lekkere apfelstrudel te eten.

Goboony kerstmarkt Maastricht

Parkeren in Maastricht

Waar kun je in Maastricht goedkoop of zelfs gratis parkeren? In het centrum van Maastricht en de randgebieden van het centrum geldt overal betaald parkeren. In principe geldt: hoe dichter bij het centrum, hoe meer je betaalt. Op straat parkeren in Maastricht kost € 2,60 per uur in het centrum en € 1,40 per uur in de gebieden die direct grenzen aan het centrum. In het centrum geldt ook een maximale parkeertijd van 1 tot 4 uur, terwijl je in de randgebieden voor 6 of 9 euro je auto de hele dag kunt parkeren. Behalve op straat kun je natuurlijk ook parkeren in een van de vele parkeergarages die Maastricht telt. Hier kun je je auto de hele dag kwijt. Het goedkoopst parkeer je op de zogenaamde Park+Ride- en Park+Walk-terreinen, waar je je auto gratis of goedkoop kunt parkeren, en je reis met het openbaar vervoer of te voet vervolgt. P+W-terreinen bevinden zich op maximaal 10 minuten lopen van het centrum.

Overnachten in Maastricht

Wil je graag blijven overnachten met een camper in Maastricht? Er zijn twee camperplaatsen als optie. Camperplaats Maastricht Marina heeft een mooi uitzicht over de Maas en de Pietersplas. Deze camperplaats ligt 3,5 kilometer van het centrum af. De andere optie is Camperplaats Maastricht. Deze camperplaats is groter dan Maastricht Marina, met 100 plaatsen is Camperplaats Maastricht een van de grootste in Nederland. Camperplaats Maastricht ligt aan de oevers van de Maas met uitzicht op kasteel Borgharen. De locatie ligt op slechts 2,5 km van de markt in Maastricht.

Goboony kerstmarkt Maastricht

Kerstmarkt Valkenburg

Heb je de kerstmarkt in Maastricht al een keer bezocht of wil je wel naar een kerstmarkt in Limburg maar liever niet die in Maastricht? Een andere limburgse kerstmarkt is die in Valkenburg. Hier wordt de kerstmarkt gehouden onder de grond in een grot. De kerstmarkten vinden plaats in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. De grotten zijn versierd met mooie lichtjes en in het donker ga je langs verschillende kramen. Een erg bijzondere sfeer en bovendien heel gezellig.

Tip: Breng ook een bezoekje aan de andere kerstmarkten in Nederland, kerstmarkten in Duitsland en kerstmarkten in België.

Zie jij het ook wel zitten om er rond de kerstdagen even op uit te gaan met de camper om deze kerstmarkten in Nederland te bezoeken, maar heb je zelf geen camper? Geen paniek! In ons ruime camper aanbod vind je vast een zeker een mooie camper voor een weekendje weg.