Leukste kerstmarkten van België in 2021

30 augustus 2020 in Bestemmingen en België

In deze blog vertellen we je alles over de leukste kerstmarkten van België in 2021! De kerstmarkten in Duitsland zijn altijd erg populair, maar waarom bezoek je niet eens deze leuke kerstmarkten in België? Ook in België kom je goed in de stemming voor de meest sfeervolle periode van het jaar!Goboony leukste kerstmarkten Belgie 2017

Kerstmarkt Brussel

De kerstmarkt in Brussel is de grootste en zeker ook een van de mooiste kerstmarkten in België! Met meer dan 240 kraampjes, gehuld in groene en rode tinten, is er genoeg te zien en te shoppen. Bezoekers zullen vooral naar de Grote Markt in het centrum van België trekken. Hier is naast de kraampjes ook een schaatsbaan opgebouwd. Leuk om met je kinderen heen te gaan en samen met hun zwierige rondjes te maken. Verder kom je overal in de stad talloze straatartiesten en muziekoptredens tegen, die allemaal bijdragen aan de gezellige kerstsfeer! Ook qua eten en drinken kom je niets tekort. Er zijn vele kraampjes met allerlei hapjes en drankjes. Neem een Brusselse wafel en een lekkere glühwein en kom alvast in de sfeer!

Overigens zie je de kerstmarkt van Brussel al van ver liggen door de eyecatcher: het reuzenrad! In het reuzenrad kijk je prachtig uit op de kerstmarkt. De attractie zelf is ook verlicht met maar liefst 18.000 lichtjes! De kerstmarkt in Brussel is van 27 november 2021 tot en met 3 januari 2022 te bezoeken.  

Kerstmarkt Antwerpen

Antwerpen ligt op een kleine twee uur rijden van Utrecht. De kerstmarkt van Antwerpen is verspreid over de hele stad. zo zijn er kraampjes op onder andere de Handschoenmarkt, de Grote Markt, het Steenplein en de Groenplaats. Er zijn talloze kraampjes waar je je ogen uitkijkt en leuke items kunt kopen. Doe ook inspiratie op voor je kerstdiner! Ook zijn er genoeg kleine restaurants en cafés waar je een glas glühwein, warme chocomel of een Belgisch speciaalbiertje kunt bestellen. Verdeeld over de stad vind je reuzen kerstbomen. Dit jaar zijn ze te zien op de Grote Markt, de Handschoenmarkt en het Koningin Astridplein. Op de Handschoenmarkt staat ook een grote kerststal. Verder is de gehele stad natuurlijk versierd en overal branden gezellige kerstlampjes. Zo wordt een dagje of weekendje Antwerpen een nog gezelliger uitje. De kerstmarkt in Antwerpen is van 5 december 2021 tot en met 3 januari 2022 te bezoeken.

Gent

De Gentse Winterfeesten bieden ook een super leuke kerstmarkt. Zoals de organisatie van de kerstmarkt zelf zegt: op de Gentse Winterfeesten wordt winterse ‘kilte’ winterse ‘warmte’. Met meer dan 140 kraampjes is voor ieder wat wils. Overal vind je leuke lokale producten en met voldoende eten en drinken is de basis voor een goede kerstmarkt al gelegd. Verder is het een aanrader om de historische lichtwandeling door het centrum van Gent te doen. Deze route leidt je langs alle hoogtepunten van de stad. De route is het mooist als het begint te schemeren, hierdoor veranderen de straten van Gent langzaam in een zee van lichtjes. Op de website van de Gentse Winterfeesten vind je een bestand met de route voor deze wandeling. De Gentse Winterfeesten vinden dit jaar plaats van 10 tot en met 31 december. 

Leuven

Ook de kerstmarkt van Leuven hoort bij de leukste kerstmarkten van België. Deze kerstmarkt verschilt niet veel van de overige kerstmarkten. Ook hier vind je vele kraampjes, zo’n 170 met leuke lokale kerstproducten, eten en drinken. Wel is er dit jaar een nieuwe winterbelevenis, een heuse winterkermis, inclusief carroussel, ijsbaan en glijbanen. Super leuk voor de kinderen! De Leuvense Kerstmarkt vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 20 december 2021.

Bekijk ook nog even dit overzicht van kerstmarkten in België.

Accomodatie

Rondom de feestdagen zijn de hotels en andere accommodaties nog wel eens volgeboekt in deze Belgische steden. Als je met je camper gaat, dan heb je geen last van dit probleem. Om het je makkelijke te maken hebben wij met de leukste camperplaatsen in de buurt van deze kerstmarkten in België voor je op een rij gezet. Bekijk ook zeker ons lijstje met de fijnste wintercampings van Belgie

- Brussel: Op het parkeerplek van jeugdherberg Generation Europe vind je deze camperplaats. Je mag gebruik maken van alle faciliteiten van de herberg en het centrum van Brussel is maar op 1 km afstand.
- Antwerpen: Op ongeveer 6 km van het centrum ligt Camperpark Vogelzang. Het park is gemakkelijk te bereiken en met de tram ben je in 10 minuten in de het centrum.
- Gent: Op een rustige locatie 2,5 km buiten het centrum vind je camperplaats Yachtdreef Gent.

Zie jij het ook wel zitten om er rond de kerstdagen even op uit te gaan met de camper om deze mooiste kerstmarkten van België te bezoeken, maar heb je zelf geen camper? Geen paniek! In ons ruime camper aanbod vind je vast een zeker een mooie camper voor een weekendje weg.