Kan ik als zakelijke gebruiker verhuren via Goboony?

5 maart 2024 in Hoe het werkt en Over camper verhuren

Profiteer van de duizenden huurders die een camper willen boeken op ons platform. Wij werken met zowel kleine als grote bedrijven samen. Er zijn een paar dingen die van belang zijn voordat je aan de slag gaat. 

Hoe start je?

Je account werkt op dezelfde manier als de particuliere gebruikers: je maakt een account aan, je maakt jouw advertentie(s) aan en je beheert al je boekingen op Goboony.

Wat zijn de kosten?

Wanneer je minimaal vier campers via ons platform verhuurt, kunnen we in overleg kijken wat voor mogelijkheden we kunnen bieden met betrekking tot de commissie. Anders zijn de standaard servicekosten van toepassing.

Het juiste accounttype kiezen

Door het juiste accounttype te kiezen bij het registreren als campereigenaar, worden de vereisten voor identiteits- en bankverificatie (ons KYC proces) door onze betalingsprovider bepaald.

Een persoonlijk account is bedoeld voor particulieren die hun camper willen verhuren en zich niet als bedrijf hebben geregistreerd. Als je jouw inkomsten wil ontvangen op een persoonlijke bankrekening, dan moet je je registreren voor een persoonlijk account.

Een zakelijk account is voor geregistreerde bedrijven. Als je als bedrijf geregistreerd bent, ben je verplicht je als een zakelijk account aan te melden. Hierdoor ben je er zeker van dat jouw inkomsten op jouw zakelijke rekening zullen worden uitbetaald. 

Voorwaarden

De algemene voorwaarden van Goboony hebben voorrang op alle boekingen die binnen het platform worden gemaakt. De aanbetaling wordt geïnd door Goboony, maar je kunt onze algemene voorwaarden wel verder aanvullen en jouw eigen huisregels instellen onder het gedeelte ‘mijn camper’ en vervolgens onder ‘huurvoorwaarden’. Hier kan je eventuele boekingsvoorwaarden of extra kosten en diensten die je aanbiedt toevoegen.

Beheer je kalender

Je hebt de mogelijkheid om jouw agenda met de Goboony kalender te synchroniseren met je iCal-link. Om de synchronisatie te vergemakkelijken, kan je jouw externe agenda naar Goboony importeren en jouw Goboony kalender naar jouw externe agenda exporteren. 

Importeren van jouw agenda
Als je 1 iCal-link per camper hebt, kan je jouw agenda importeren door contact op te nemen en je iCal-links door te sturen naar verhuren@goboony.nl.

Omdat de importfunctie van de agenda zich nog in de beginfase bevindt, moeten we verifiëren of jouw agenda-instellingen koppelbaar zijn met de onze. Zorg ervoor dat je ten minste één geblokkeerde periode op de kalender hebt staan, zodat we de koppeling kunnen testen.

Exporteren van de Goboony kalender
Als je via meerdere kanalen verhuurt, dien je ook de kalender van Goboony te exporteren om boekingen van Goboony te synchroniseren in jouw eigen agenda. Volg deze stappen:

  1. Navigeer naar ‘kalender’ in het bovenste menu.
  2. Kies jouw specifieke camper.
  3. Klik op het pijltje naar boven om jouw agenda direct te openen.
  4. Selecteer ‘toevoegen’ om het in jouw agenda op te nemen. 

Je kunt ook met de rechtermuisknop op het pictogram klikken, 'linkadres kopiëren’ kiezen en de iCal-link handmatig aan jouw agenda toevoegen.

Houd er rekening mee dat de synchronisatie van iCal zich nog maar in de beginfase bevindt, daarom moet je controleren of de synchronisatie correct is uitgevoerd. We kunnen slechts één iCal-link per camper synchroniseren.

We hebben een beknopte handleiding gemaakt die de manier van werken van Goboony en de verwachtingen schetst, als je als zakelijke verhuurder/bedrijf wil verhuren via Goboony. Via deze link bekijk je onze richtlijnen voor zakelijke verhuurders.

Verhuur je camper(s) op Goboony
Het is gratis! Je bepaalt zelf aan wie en wanneer je verhuurt.