In the spotlight: Camping ‘t Weergors

12 maart 2018 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Deze keer in the spotlight Camping ‘t Weergors in Hellevoetsluis. Deze camping was vroeger een boerderij, maar is nu een mooie camping. De camping heeft goede faciliteiten en houdt zich bezig met duurzaamheid. Ook ligt het in een prachtige omgeving die voor iedereen iets te bieden heeft.

Goboony in spotlight weergors camperen

Informatie

Ook op vakantie moet je je thuis voelen, en dat gevoel zul je op camping ‘t Weergors zeker hebben. Je wordt er super gastvrij ontvangen. Dat komt niet alleen door de karakteristieke manier van hoe de camping is ingericht, maar ook in het huiselijke ontvangst. De naam van de camping is nauw verbonden met de geschiedenis van Hellevoetsluis. Hellevoetsluis wordt ingesloten door de polders met de gelijknamige naam. Wat een gors dan is? Dat is een stuk land dat bij eb en vloed afwisselen onder water loopt en weer droog valt.

De camping is een echt familiebedrijf en bestaat als meer dan 50 jaar. Vroeger was het bedrijf nog een boerderij waarop zo nu en dan een paar mensen kwamen kamperen. De plek werd echt steeds populairder toen de Deltawerken er kwamen, Hellevoetsluis groeide en de verblijfsrecreatie op kwam. In 1964 besloot de familie van melkveebedrijf helemaal over te gaan in een echte camping. De camping is nu ongeveer 16 hectare groot.

De camping biedt ook vele faciliteiten. Zo is er een minimarkt waar je terecht kunt voor warme broodjes, lekkere streekproducten en informatie over zowel de camping als de omgeving. Als je boodschappen wilt doen in Hellevoetsluis kun je gebruik maken van de speciale boodschappenfiets. Ook kun je fietsen huren voor mooie tochten door de omgeving.

Goboony in spotlight weergors relaxenGoboony in spotlight weergors geitjes

Faciliteiten

De camping is van alle gemakken voorzien (er is zelfs wifi) en het sanitair is netjes en schoon. In het restaurant kun je terecht voor lekker eten, van goede burgers tot oud-hollandse pannenkoeken. Het mooiste plekje op de camping? Dat is de visvijver! Vanaf de visvijver heb je een mooi uitzicht over zowel het polderlandschap als de schapen op de dijk. Een klein natuurgebiedje speciaal voor de campinggasten die even tot rust willen komen. Je kunt er zelfs een ree of lepelaar tegenkomen!

Duurzaamheid

De camping heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij het natuurgebiedje rondom de visvijver en ook op de rest van het terrein. Overal wordt het terrein zo onderhouden dat het mengt met de inheemse beplanting. Dat zie je ook terug in de fruitboomgaard in de schapenweide. Ook de rest van de camping is erg duurzaam. De camping heeft groene stroom, alle verlichting zijn spaar- en ledlampen, de kranen, toiletten en douches zijn waterbesparend en een deel van het water wordt verwarmd met zonneboilers.

Omgeving van Camping ‘t Weergors

Aansluitend op het Groene en duurzaamheidsaspect ontvang je bij aankomst de Groene Kaart van Natuurlijk Voorne-Putten. Hierin staan allerlei leuke agro-toeristische en duurzame activiteiten.

Rotterdam is slechts 35 minuten rijden en daar kun je een bezoekje brengen aan het gloednieuwe strand op de Tweede Maasvlakte. Hier kun je een bezoekje brengen aan Futureland. Hier neem je niet alleen een kijkje in de toekomst, maar ook ga je er terug in de tijd tussen de fossielen van mammoeten, reuzenherten en wolharige neushoorns.  

Ook kun je de mooie omgeving van Voorne-Putten ontdekken. Het is een eiland van contrasten. Je kunt je er inspannen en ontspannen, opladen en ontladen. Er zijn mooie karakteristieke dorpen, uitgestrekte polders en stille stranden. Die staan in scherp contrast met het altijd bedrijvige havengebied.

Goboony in spotlight weergors dijkGoboony in spotlight weergors vuurtorenWil je ook met de camper naar deze camping, reserveer dan snel! Als je online reserveert krijg je met de kortingscode ‘Goboony’ in totaal 15% korting op een overnachting. Deze korting is alleen geldig voor camperplaatsen en in de volgende periodes in 2018: 2 -29 maart, 3-26 april, 14-18 mei, 22-30 mei, 4 juni -7 juli en 31 aug – 2 november. Heb je geen camper maar wil je wel graag gebruik maken van deze actie? Huur dan een mooie camper bij Goboony!