Top 5 campings aan meer in Duitsland 

17 maart 2022 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Duitsland

In je camper wakker worden en de dag beginnen met een verfrissende duik in een prachtig meer, ergens in Duitsland? Ik teken ervoor! De perfecte start van een warme zomerdag, maar natuurlijk ook een heerlijke overnachtingsplek als je van vissen of watersporten houdt (of gewoon graag uitkijkt op het water!). Ook zin om lekker te genieten van een campervakantie aan een meer in Duitsland? Kies jouw ideale camping uit deze top 5 campings! 
Goboony campings Duitsland aan meer

Campings aan meer Duitsland

Eerlijk is eerlijk: wat is er nou lekkerder dan een vakantie waarbij sport en ontspanning samenkomen op het water? Wat dacht je van waterskiën, zeilen of surfen? Maar het kabbelende geluid van water naast je camper zorgt er ook voor dat je batterij weer helemaal wordt opgeladen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat je langs de Duitse meren de lekkerste visgerechten kunt proeven! Genoeg reden om neer te strijken op een mooie camping aan een meer in Duitsland (bekijk ook deze drie mooie camperroutes door Duitsland!). 

  1. Alfsee

Alfsee is een ontzettend fijn vakantiepark (zelfs een van de beste campings van Europa!), vooral als je met het gezin op vakantie bent. Voor de kids er dan ook genoeg te doen: ravotten op het strand, zwemmen in het meer of lekker spelen in het grote indoor speelparadijs. Maar ook ouders of camperaars zonder kinderen kunnen zich hier kostelijk vermaken. Het vakantiepark is namelijk gelegen aan de rand van een beschermd natuurgebied, onderdeel van de UNESCO geoparken. Hallo mooie natuur! Dat vraagt natuurlijk om een wandeling, middagje vissen, fietstocht of een terrasje pakken aan het water. 

Het vakantiepark is gelegen aan het meer de Alfsee. Een stuwmeer dat gelegen is in het district Osnabrück in Noord-Duitsland. Een omgeving dat bekend staat om de pittoreske vakwerkboerderijtjes en de legendarische veldslag tussen de Germanen en Romeinen; de Varusslag bij het Teutoburger Wald. Een stukje geschiedenis meepakken is dan ook zeker aan te raden!

Adres: Am Campingpark 10, 49597 Rieste, Duitsland
Goboony campings Duitsland aan meer

  1. Wilsumer Berge

Vlakbij de Nederlandse grens vind je Camping Wilsumer Berge. De regio staat bekend om haar prachtige natuur; groene bossen, uitgestrekte heidevelden, sprookjesachtige valleien en natuurlijk het Kasteel Bentheim (aanrader!). Ga lekker wandelen, fietsen, afkoelen op het zandstrand of bekijk hier onze andere tips voor als je met de camper naar de Harz gaat. 

De camping ligt aan een recreatieplas met een groot zandstrand. Een heerlijke plek op zonnige dagen als je wel toe bent aan een paar dagen ontspannen met de voetjes in het zand. Speciaal voor de kinderen is er naast het meertje een water speelvijver met vlot en waterglijbaan gemaakt. 

Adres: Zum Feriengebiet 1, 49849 Wilsum, Duitsland

  1. Campingplatz Bullerby

Dol op water en natuur? Dan zit je bij Campingplatz Bullerby helemaal op je plekkie! De camping ligt namelijk tussen de bossen van het Tecklenburgerland en het Teutoburgerwoud. Echt een wandelparadijsje! Zin in wat meer reuring? Ontdek de binnenstad van Osnabrück.  

De Attersee bestaat uit kraakhelder water en leent zich perfect voor een sportieve zwemsessie of vang er een visje voor op de barbecue (je kunt hier vissen op forel!). Blijf je liever op het droge? Ga een zandkasteel bouwen of zonnebaden op de ligweide. Er is voor ieder wat wils! 

Adres: Zum Attersee 50, 49076 Osnabrück, Duitsland
Goboony campings Duitsland aan meer

  1. RCN Laacher See

In de regio de Eifel ligt de groene glamping camping RCN Laacher See. Jawel, direct aan het kratermeer Laacher See! Een prachtig wandel- en fietsgebied. De camping is van alle gemakken voorzien en beschikt zelfs over een brasserie met terrassen, bar en een snackbar. Smullen! Je vindt hier trouwens meer campings in de Eifel

Laacher See is een waar zeil-, sup-, en zwemparadijs en beschikt over een klein zandstrand voor de nodige ontspanning. Zoals genoemd is Laacher See een kratermeer; het water vult een vulkanische caldera in het Eifelgebergte en maakt deel uit van het vulkaanveld in de Oostelijke Eifel. Dat is flink uniek, want dit is de enige caldera in Centraal-Europa! 

Adres: Am Laacher See L 113, 56653 Wassenach, Duitsland
Goboony campings Duitsland aan meer

  1. Campingpark Kalletal

We sluiten dit lijstje af met een camping in Noordrijn-Westfalen, namelijk Campingpark Kalletal. Het leuke aan deze camping is dat ze excursies bieden, zoals begeleide wandeltochten door de omgeving en georganiseerde fietstochten. Lekker sportief! Wil je na een drukke dag goed ontspannen? Dan is er dus een sauna en wellnesscentrum aanwezig. 

De camping ligt pal aan de Stemmer See en beschikt over een fijn zandstrand. Het meer biedt mogelijkheden tot snorkelen, windsurfen en waterskiën. Dus vervelen zul je je hier zeer zeker niet. 

Adres: Seeweg 1, 32689 Kalletal, Duitsland

Meer inspiratie nodig voor jouw roadtrip richting Duitsland? Je vindt hier de top 10 camperplaatsen Duitsland, de top 10 camperplaatsen Moezel en hier vind je gratis camperplaatsen in Duitsland. Bekijk ook de 7 mooiste natuurgebieden in Duitsland. Veel plezier!