Top 6 campings in de Eifel

10 februari 2021 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Duitsland

In de Duitse regio de Eifel hoef je niet lang te zoeken naar een mooie camping. De meeste campings zijn omringd door rust, ruimte en natuur. Rij dus met je camper naar dit bosrijke landschap en verblijf op een van de campings uit deze top 6 campings in de Eifel. Meerdere campings bezoeken tijdens een roadtrip kan natuurlijk ook! 

Goboony Eifel

Top 6 campings in de Eifel 

Eerder maakten we al een selectie van de 7 mooiste natuurgebieden in Duitsland, waar Nationaal Park Eifel uiteraard niet in kon ontbreken. In dit artikel vind je een overzicht van de beste campings in de Eifel. Van grote familiecampings met buitenzwembaden tot aan knusse natuurcampings. 

  1. Natur-Camping Schafbachmühle

Op Natur-Camping Schafbachmühle overnacht je middenin de natuur. Het is hier heerlijk rustig, op het geluid van een schattig beekje dat langs de camping loopt na. Vanaf de camping heb je toegang tot een aantal mooie wandelpaden, maar je kunt ook lekker een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad! 

Adres: Schafbachmühle 1, 53937 Schleiden, Duitsland
Prijs: €8,- per nacht voor een camperplaats zonder elektriciteit

  1. Campingpark Eifel

Campingpark Eifel ligt direct aan de oever van het riviertje Prüm, wat het een idyllisch plekje maakt. Wat ik daarnaast heel leuk aan deze camping vind, is dat het echt vlakbij het drielandenpunt van Duitsland, België en Luxemburg ligt. Moet je een keer geweest zijn! 

Adres: Schwimmbadstrasse 7, 54649 Waxweiler, Duitsland
Prijs: Vanaf €7,50 per nacht

Goboony Eifel

  1. Prümtal-Camping Oberweis

Prümtal-Camping Oberweis is een familievriendelijke camping met ook een prachtige ligging aan de rivier de Prüm. Je vindt hier een groot buitenzwembad, maar in de omgeving is ook genoeg te zien, te doen en te beleven. Of je nou een avontuurlijke camperaar met een Volkswagenbusje bent of een kampeerder bent die van wat meer comfort houdt en in een luxe camper op reis is; voor iedereen is er wel een plekje te vinden op deze camping. 

Adres: In der Klaus 17, 54636 Oberweis, Duitsland
Prijs: Vanaf €25,50 per nacht, inclusief water en elektriciteit 

  1. Campingplatz Oosbachtal

Campingplatz Oosbachtal is niet heel groot, maar wel heel knus. Inclusief ouderwets restaurant waar je traditionele Duitse gerechten kunt eten! Vanaf de camping kun je verschillende wandeltochten maken, maar je kunt ook naar het nabijgelegen dorp waar je een bakkertje en een aantal winkels kunt vinden. Campers en tenten staan op afzonderlijke velden, waarbij de bomen voor de nodige beschutting zorgen. Verder heb je vanaf de camping mooi uitzicht op de beboste heuvels van het Kyllwald. Stoeltje uitklappen, flesje wijn open en genieten maar! 

Adres: Müllenborner Strasse 31, 54568 Gerolstein, Duitsland
Prijs: €8,50 per nacht voor een camperplaats zonder elektriciteit

Goboony EifelGa op pad met een camper die je via Goboony huurt!

  1. Camping in der Enz 

Boek je een camperplaats op Camping in der Enz, dan overnacht je middenin een groen dal in de Zuid-Eifel. Echt een aanrader! In de omgeving zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet en vind je veel beschermde natuur, bijzondere dieren en oude burchten en kastelen. Verder zijn de camperplaatsen hier lekker ruim en gedeeltelijk verhard, wel zo fijn. 

Adres: In der Enz 25, 54673 Neuerburg, Duitsland
Prijs: Vanaf €8,50 per nacht, exclusief elektriciteit

  1. Campingpark Kronenburger See

Vijfsterrenvakantie in de Eifel? Dan moet je bij Campingpark Kronenburger See zijn. Deze camping ligt aan de oever van de Kronenburger See en niet ver van het beroemde schilderachtige kunstenaarsdorp Kronenburg. Vergeet alle stress, want eenmaal hier aangekomen kan het ontspannen beginnen! 

Adres: Bahnhofstrasse 13, 54611 Hallschlag, Duitsland
Prijs: Vanaf €7,50 per nacht 

Langs meerdere plekken in Duitsland? Bekijk deze 3 mooiste camperroutes door Duitsland! Kijk snel verder voor meer inspiratie voor je vakantie naar Duitsland. Zin om gelijk het avontuur tegemoet te gaan? Huur een camper via Goboony