Met de camper naar de Harz

13 september 2017 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Duitsland & Camperroutes

Met de camper naar de Harz in Duitsland is zeker een goed idee. Je vindt er veel natuurschoon, maar ook veel historische stadjes die het bezoeken waard zijn. Ideaal voor bijvoorbeeld een camperreis tijdens de herfstvakantie.  

Natuur in de Harz

De Harz staat vooral bekend om haar mooie natuur. Je vindt er één nationaal park, drie natuurparken, een geopark, een biosferenpark en de Groene Band. De Harz kenmerkt zich door dichte bossen, diepe en steile dalen, weidse hoogvlakten en opvallende bergen en rotsen. Het is het ideale gebied op sportief bezig te zijn in de natuur en outdoor activiteiten te ondernemen. Mountainbiken over de vele kilometers mountainbikepaden, hiken en wandelen door de bossen en in de bergen, abseilen of klimparcoursen afleggen, alles is mogelijk. Het gebied bestaat uit veel water waardoor je hier kunt raften en kanovaren. Of neem een verkoelende duik in een van de vele meren.

Met camper naar Harz natuur

 

Ook in de winter is het Harz gebied zeer geschikt om actief bezig te zijn. Je kunt er heerlijk skiën en langlaufen. Verwacht dat geen wintersportvoorzieningen als in bijvoorbeeld de Alpen, maar wel een super mooi gebied met gunstige prijzen.  

Dorpen en steden in de Harz

Clausthal-Zellerfeld is een mijnstad in het van de Harz. De stad bestaat uit twee delen. Clausthal is het deel met de bedrijven en met een universiteit. Ook vind je hier de grootste houten kerk van Duitsland. Zellerfeld is het toeristische deel van de stad.Hier vind je de zogenoemde ‘kulturmeile’ waarin je alle bezienswaardigheden van de stad op wandelafstand van elkaar af vindt.

Met camper naar Harz dorpen steden Clausthal-Zellerfeld

Hahnenklee e Bockswiese zijn dorpjes te midden van bloeiende bergweiden, kristalheldere meertjes, beekjes en groene bossen. De dorpen zijn een ideale uitvalsbasis om de natuur in te gaan. Ook vind je in Hahnenklee de cabinekabelbaan die je meeneemt de Bockberg op, een houten kerk, die gebouwd is in de typische Scandinavische bouwstijl en het erfgoedmuseum waarin je alles leert over de geschiedenis van het gebied.

Een andere stad die het bezoeken waard is, is de stad Quedlinburg. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat het middeleeuwse centrum van de stad bijna volledig bewaard is gebleven. Ook vind je hier een kasteelberg, een renaissanceslot, kerken en een klooster.

Met camper naar Harz dorpen steden QuedlinburgHet stadje Altenau is ook leuk om te bezoeken. De mijnwerkershuisjes zijn de bezienswaardigheden van het stad. De hoogste berg van het gebied ligt bij Altenau en is vanuit het hele stadje te zien. De stad staat ook bekend als kuuroord vanwege de gezonde berglucht. Het grootste kruidenpark van Duitsland draagt zijn steentje daaraan bij. Het park biedt een veelvoud aan zowel inheemse als exotische kruiden. Die kruiden worden gebruikt bij opgietsessies in de sauna ‘Heisser Brocken’.

Wolfshagen is zeer geliefd bij natuurliefhebbers. Er komen vele zeldzame dieren- en plantensoorten voor. Een daarvan is de knoflookpad. Ook sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Wolfshagen. Het dorp is gelegen tussen twee stuwmeren en is daardoor een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Ook kun je in het gebied goed wandelen en mountainbiken. Op de routes kom je vaak langs uitkijkpunten, waar je een mooi uitzicht hebt over het gebied.

Met camper naar Harz natuur

Camping en camperplaatsen in de Harz

De Harz is perfect om te bezoeken met de camper en kent ook heel wat camperplaatsen. Wij hebben een aantal leuke op een rij gezet.

 • Quedlinburg
  Marschilnger Hof - Busparkplatz - 06484 Quedlinburg

 • Hahneklee
  OT Bockswiese, Grossparkplatz am Bocksberg - 38644 Hahneklee

 • Clausthal-Zellerfeld
  Am alten Bahnhof - Bahnhofstr. 5 - 38678 Clausthal-Zellerfeld

 • Braunlage
  Am Schützenplatz - Schützenstrasse 21 - 38700 Braunlage

Ook zijn er in dit gebied vele campings waar je ook zeker terecht kunt met je camper.

 • Clausthal-Zellerfeld
  Prahljust - Lange Brüche 4 - 38678 Clausthal-Zellerfeld

 • Goslar
  Sennhütte - Clausthalerstrasse 28 - 38644 Goslar

 • Altenau
  Okertalsperre - Kornhardtweg 2 - 38707 Altenau


Wil jij ook in de herfstvakantie met de camper naar de Harz, maar heb je geen camper? Geen nood! Huur een camper bij Goboony en trek eropuit naar Duitsland! #LETSGOGERMAN

Bekijk aanbod