Camping Zandvoort

12 juni 2019 in Tips voor reizigers, Nederland & Campings en camperplaatsen

Na het schrijven van een blog over camperplaatsen in Scheveningen was het tijd voor een blog over campings en camperplaatsen in Zandvoort. Niet geheel onbewust getimed met het nieuws dat de Formule 1 terugkomt naar Nederland. Ook daar zal ik in deze blog aandacht aan besteed worden. Natuurlijk is het circuit niet de enige trekpleister van Zandvoort, maar is het ook gewoon een van Nederlands populairste badplaatsen. Heb je plannen om met de camper naar Zandvoort te gaan, of het nou tijdens het Formule 1-weekend is of elke andere periode van het jaar, lees dan hier bij welke camping in Zandvoort je kunt overnachten of parkeer de camper langs de boulevard op de camperplaats van Zandvoort. 

Goboony Camping Zandvoort Formule1 Red Bull

Camping Dutch GP

Laten we beginnen met wat waarschijnlijk het drukstbezochte weekend van het jaar gaat worden; het Formule 1-weekend. Wil je met de camper naar de Dutch GP, maak je borst maar nat. Het is bijna zeker dat het in de maand mei zal plaatsvinden, maar het exacte weekend is nog onbekend en de lokale campings hebben totdat dit officieel bekend wordt gemaakt de reserveringen geblokkeerd. De verwachting is dat je heel snel zal moeten zijn om een plaatsje op een van de campings in Zandvoort te kunnen bemachtigen. Houdt dus de websites van onderstaande campings goed in de gaten.

Omdat de campingplaatsen beperkt zijn zal er een racecamping naast het circuit komen op het golfterrein van golbaan The Dunes. Hier is het mogelijk in tentjes te slapen vanaf € 75,-, er zijn echter geen plekken voor campers. 

Zandvoort Campings

Eigenlijk kent Zandvoort maar een camping, namelijk Camping de Duinrand langs de boulevard net ten noorden van het centrum. In het nabijgelegen Bloemendaal vind je echter nog twee campings, namelijk Camping de Lakens en Camping Bloemendaal. Beide campings liggen ook zeer dichtbij het strand en Zandvoort is met een fietstocht van 15 minuten snel bereikt.

Camping de Duinrand

Dé camping van Zandvoort ligt precies tussen het circuit en de boulevard in en biedt 105 kampeerplaatsen voor campers en caravans. De simpele camping ligt heerlijk tussen de duinen, maar dicht genoeg bij de zee om van die heerlijke zeelucht te kunnen genieten. De prijzen in 2019 verschillen van € 27,50 per nacht in het laagseizoen tot € 37,50 in het hoogseizoen. Let wel op, want met bepaalde evenementen of tijdens bepaalde weekends worden andere prijzen gehanteerd. Check dus voor vertrek even de website van Camping de Duinrand om niet voor verrassingen te komen te staan. 

Tip: Wil je ‘s ochtends niet gewekt worden door het geluid van ronkende motoren op het circuit, kijk dan ook even op de kalender van circuit Zandvoort

Goboony Camping Zandvoort Circuit Zandvoort

Camperplaats Zandvoort

Wil je iets voordeliger met de camper naar Zandvoort, dan kun je de camper ook op de camperplaats voor Camping de Duinrand parkeren. Voor € 20,- kun je langs de boulevard een nachtje pal aan het strand vertoeven. De sanitaire voorzieningen vind je op het terrein van de camping. De camperplaats heeft geen eigen website en na een korte zoektocht op het internet kwam ik erachter dat het begon als initiatief van de gemeente en wegens succes is verlengd. Wil je toch iets meer informatie, dan kun je het beste even kijken op Campercontact.

Kennemer Duincamping de Lakens

Deze prachtige camping ligt in natuurgebied de Kennemerduinen en is ideaal voor camperaars met kinderen. Er zijn veel verschillende soorten kampeerplekken met elk een eigen thema. Zo vind je er plekken met een hangmat, plekken direct aan de speeltuin en ruime plekken inclusief picknicktafel. De prijzen lopen daardoor wel uiteen en liggen afhangend van de periode tussen € 31,90 en € 64,30 per nacht. Dat lijkt duur vergeleken met bovenstaande prijzen, maar laat je niet gelijk afschrikken door deze prijs en bekijk de website van Camping de Lakens om te zien wat ze te bieden hebben. 

Camping Bloemendaal

Het verbaast me echter niks als je Camping de Lakens iets te groot en wellicht te druk vindt ogen. Gelukkig kun je ook bij de buren terecht. Camping Bloemendaal is een kleine en rustige camping waar, zoals ze zelf op de site vermelden, de doelgroep 50+ is. Natuurlijk ben je ook welkom onder die leeftijd. De camping heeft geen grote speeltuin, geen uitgebreid restaurant, maar wel een campingwinkeltje, fietsverhuur en diezelfde prachtige ligging in de Kennemerduinen. Uitgaande van twee personen en een camper variëren de prijzen tussen € 24,- zonder stroom in het laagseizoen en € 32,- met stroom in het hoogseizoen. Bekijk de website van Camping Bloemendaal voor meer informatie.

Goboony Camping Zandvoort VolkswagenT1 Strand

Zandvoort is misschien wel een van de leukste plekjes in Nederland en prima te bezoeken met een camper. Een camping in Zandvoort heb je met deze blog al gevonden, nu nog een camper. Via Goboony heb je die zo gehuurd

Bekijk aanbod