Camperplaats Scheveningen

26 mei 2019 in Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Scheveningen is misschien wel dé badplaats van Nederland. Met de prachtige pier, heerlijk ruime boulevard en vele winkels is het niet gek dat er jaarlijks veel mensen richting dit strand komen. Zoek je een camperplaats in Scheveningen, lees deze blog dan even goed door. Er is namelijk geen duidelijk aangegeven plek voor campers en de dichtstbijzijnde camping ligt 5 km van het Scheveningse strand vandaan. 

Goboony Camperplaats Scheveningen pier

Populairste badplaats van Nederland

Scheveningen trekt elke zomer veel mensen aan. Niet alleen het strand wordt veel bezocht, maar ook de vele activiteiten zijn erg populair. Denk bijvoorbeeld aan de pier met het reuzenrad boven de zee, de gezellige winkeltjes en de heerlijke eettentjes. Ook aan de andere kant van de boulevard langs de Gevers Deynootweg vind je meer dan genoeg te doen. De hoogtepunten zijn natuurlijk de bioscoop, het circustheater en het casino, maar er is nog zoveel meer te doen. Persoonlijk vind ik het heerlijk om gewoon lekker rond te struinen over de boulevard en een visje te halen bij Simonis (onder de ‘locals’ een bekende naam). 

Het nadeel van de de populariteit van Scheveningen is natuurlijk wel de drukte op de wegen ernaar toe en het ‘tekort’ aan parkeerplaatsen. Zoals ik hierboven al verklapte is het niet zo makkelijk om met een camper te overnachten in Scheveningen. Er zijn redelijk wat parkeerplekken, maar met een maximumhoogte van 1,90m. of 2,00m. zal het erg lastig worden om de camper ook maar te parkeren. Ik zal de pret niet helemaal bederven, er zijn enkele mogelijkheden om toch met de camper naar Scheveningen te kunnen.

#1 Parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd

LET OP: Het is geen camperplaats en dus officieel niet toegestaan om hier te overnachten. Het is wel de beste optie om een niet al te grote camper te kunnen parkeren. Met 300 plekken is er genoeg ruimte, al kan het op warme zomerdagen wel vol worden. De parkeerplaats is 24/7 open en je betaalt er € 3,60 per uur met een maximum van € 21,70 per dag. 

Overnachten kan vervolgens op een van onderstaande plekken.

#2 Camperpark Den Haag

De beste optie voor de trekkende camperaar is Camperpark Den Haag. Het is de enige camperplaats in Den Haag en met de ligging naast het Prins Clausplein (knooppunt A4 en A12) is het een goede uitvalsbasis om bijvoorbeeld ook Delft te bezoeken. Om vanaf hier in Scheveningen te komen zul je wel even Den Haag moeten doorkruisen. Dit is met het openbaar vervoer prima te doen. Op ongeveer een kwartier lopen van Camperpark Den Haag ligt Station Den Haag Ypenburg vanwaar je de trein naar Den Haag Centraal neemt om vervolgens met de tram richting het strand te kunnen. Inclusief de wandeling kost deze reis in totaal ongeveer 50 minuten. Op de fiets kan je ongeveer 10 minuten van die tijd afsnoepen. 

Laat je niet afschrikken door slechte reviews op Campercontact. Helaas heeft de gemeente Den Haag een ontmoedigingsbeleid als het gaat om campers. De beheerders van Camperpark Den Haag mogen het terrein tijdelijk huren, maar kunnen door dit contract niks bouwen op het terrein. Op hun website leggen ze goed uit waarom er nog steeds mobiel sanitair op het terrein staat. Een ding is zeker, je kunt er service en gastvriendelijkheid verwachten van de beheerders. Daar zijn alle reviews het wel over eens.

Adres
Ypenburgseboslaan/Valutapad, 2496 ZP Den Haag. Toon op kaart

GPS
N 52.05363, E 4.37980
N 52°03'13", E 4°22'47"

Goboony Camperplaats Scheveningen Camperpark Den Haag

Bron: http://www.camperparkdenhaag.nl/images/facebookomslag.jpg

#3 Camping Kijkduin, Duinhorst of Duinrell

Zoek je toch iets luxers, dan kun je de camper parkeren op een van de campings in de buurt van Scheveningen. Roompot Vakantiepark Kijkduin ligt aan het strand van Kijkduin, enkele jaren geleden wereldberoemd geworden door de grote toestroom van mensen op zoek naar Pokémon. Het grote park is deels een bungalowpark en deels camping. Op de camping staan enkele camperplaatsen waar je dicht bij Scheveningen kunt overnachten. Met als thema ‘het gaat niet om de bestemming, maar om de reis’, zou je de wandeling van ongeveer 2 uur over het strand kunnen wagen om in Scheveningen te komen. Een fietstocht door de duinen is ook een optie en dit kost je ongeveer 20 minuten voordat je voorbij de Scheveningse haven bent, maar je kunt natuurlijk het openbaar vervoer nemen. Gek genoeg doe je er dan toch nog 45 minuten over om van Kijkduin naar het Kurhaus te komen met de bus en de tram. 

Roompot Vakantiepark Kijkduin
Machiel Vrijenhoeklaan 450, 2555 NW Den Haag

GPS
N 52.06014, E 4.21218
N 52°03'37", E 4°12'44"

Ten noorden van Scheveningen, midden in de duinen ligt Camping Duinhorst. Vanaf deze gezellige camping ben je op fiets al in een kwartier in Scheveningen beland, maar mijn tip is om via de Waalsdorpervlakte te wandelen. Het kost je ongeveer een uur, maar dit natuurgebied in de duinen is het zeker waard. Misschien dat de naam een belletje doet rinkelen; jaarlijks worden hier bij de Bourdonklok herdenkingen gehouden. Ben je verder niet alleen camperliefhebber, maar ook autoliefhebber. Dan is het Louwman museum een must voor je bucketlist. Vanaf Camping Duinhorst is het maar vijf minuten fietsen naar dit oldtimer walhalla. 

Camping Duinhorst
Buurtweg 135, 2244 BH Wassenaar

GPS
N 52.11124, E 4.34303
N 52°06'40", E 4°20'35"

Goboony Camperplaats Scheveningen Camping Duinhorst

Bron: https://www.duinhorst.nl/wp-content/uploads/2018/02/camping-duinhorst-wassenaar-38.jpg

Tot slot nog een iets prijzigere optie. Mocht je met de kinderen op pad gaan en wil je meer dan alleen Scheveningen bezoeken, ga dan met de camper naar Duinrell en doe ze een dagje pretpark cadeau. Er geldt een minimum van 3 nachten, maar je krijgt er wel gratis toegang tot zowel het pretpark als het waterpark voor terug. 

Vakantiepark Duinrell
Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar

GPS
N 52.14656, E 4.38584
N 52°08'48", E 4°23'09"

#4 Gedoogbeleid haven?

Tijdens het zoeken naar een camperplaats in Scheveningen kwam ik een paar oude fora tegen waar werd beweerd dat er een gedoogbeleid voor campers in de haven is. Ik heb wel eens campers zien staan, maar die ene keer dat ik ‘s nachts door de haven liep is het mij niet opgevallen dat er camperaars aan het overnachten was. Misschien is het ook gewoon de truc om niet te veel op te vallen. Natuurlijk raad ik persoonlijk aan om bovenstaande ‘legale’ opties te kiezen om niet het risico op een boete lopen. 

Ga je alleen naar Scheveningen vanwege het strand, dan is het ook een idee om een kleiner strand waar het iets rustiger is op te zoeken. Lees onze blog over rustige stranden en bepaal zelf wat je leuker lijkt. Of je nou voor een groot of klein strand gaat, huur een camper via Goboony en je kunt er heerlijk in de buurt overnachten en de volgende dag gewoon nog een keer de zee in duiken.

Bekijk aanbod