De ideale camperplaats aan zee

17 mei 2023 in Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Europa

Wat is er nou mooier dan de zon in de zee zien zakken, 's nachts in je camper kruipen en met het geluid van de zee in slaap vallen. Wanneer je de volgende ochtend uit het raam kijkt zie je een turquoise blauwe zee en deinende golven. Binnen een minuut lig je languit in het verfrissende water of loop je lekker langs de branding. Degene die wel eens met de camper langs de kust hebben gereisd weten dat dit een heerlijke ervaring is. Maar de zoektocht naar de mooiste camperplaats aan zee blijft lastig. Ik zet daarom 12 mooie camperplaatsen aan zee voor je op een rijtje.camperplaatsen aan zee de kust Goboony

12 mooie camperplaatsen aan zee

Nederland

Ameland - Camping Duinoord
Ameland is een prachtig stukje Nederland en is ideaal voor fiets- en wandeltochten door de duinen. In dit duingebied vlak langs de stranden en zee ligt Camping Duinoord, een heerlijke camping waar je vanaf je kampeerplek de zee kunt horen. Het autovrije terrein zorgt voor een oase van rust en het dynamische duinlandschap maakt dat de camperplaatsen leuk en variërend zijn. De camping is geopend van 1 april t/m 1 november. De camperplaats wordt op Campercontact gewaardeerd met een 8.

Meer informatie is te vinden op de website van Camping Duinoord.

Lauwersoog - Camperplaats Lauwersmeerplezier
Op deze camperplaatsen sta je bijna met je voorwielen in het Lauwersmeer. Er zijn 23 camperplaatsen met stuk voor stuk prachtige uitzichten. Je kunt hier bij wijze van spreken vanuit het raam van de camper een hengeltje uitgooien. Veel mensen kiezen voor dit alternatief omdat een overgang met grote camper naar Schiermonnikoog erg duur is. Vanaf deze plaatsen loop je zo naar de veerboot en staat de camper alsnog op een hele mooie plek, alle faciliteiten zijn aanwezig. Lauwersmeerplezier wordt op Campercontact gewaardeerd met een 8,8.

Voor meer informatie kijk je op de website van Camperplaats Lauwersmeerplezier.
camperplaatsen aan zee de kust Goboony

Frankrijk

Les Pieux - Camping Le Grand Large
Voor de luxepaardjes onder ons ligt in het Franse Normandië Camping La Grande Large. Deze camping is van alle gemakken voorzien en heeft prachtig ruime camperplaatsen op 3 koprollen van het strand. Er zijn volop activiteiten voor kinderen en elke ochtend is er een broodservice. De stranden hier zijn enorm uitgestrekt waardoor het een stuk rustiger is. Ook zijn er in de buurt schattige haven dorpjes te bezoeken. De camping heeft een beoordeling op Campercontact van 9,3.

Meer informatie is te vinden op de website van Camping Le Grand Large.

Arzon - Camping Municipal Port Sable
In de Franse regio Bretagne, in het hart van natuurreservaat the Gulf of Morbihan, vind je camping Municipal Port Sable. Voor campers vind je hier, tussen al het groen, schaduwrijke plekken vlak langs de zee. De plaatsen zijn erg ruim opgezet waardoor je echt je eigen plekje hebt. Je zit hier vlak bij de mooiste stranden, baaitjes en dorpjes en zal je in de regio dus niet snel vervelen. De camping wordt op campercontact gewaardeerd met een 10.

Wil je meer informatie? Kijk dan even op de website van Camping Municipal Port Sable.camperplaatsen aan zee de kust Goboony

Italië

Vieste - Camping Punta Lunga
We weten allemaal dat Italië veel te bieden heeft, maar Punta Lunga is voor camperaars toch echt wel een plek om nooit te vergeten. Deze idyllische camping ligt in een baai, met camperplaatsen bovenop een rotspartij die tot ver de kraakheldere zee van Gargano in loopt. Camperplaatsen zoals hier vind je zelden en het strand en het dorpje Vieste zijn van die plekken waar de tijd even stil staat. In het restaurant op de camping kun je genieten van de Italiaanse keuken. Camping Punta Lunga is een paradijsje op aarde en ook de reviews op Campercontact zijn super positief. Punta Lunga wordt hier beoordeeld met een 9,3.

Wil je jezelf van een plek in dit paradijs verzekeren? Kijk dan even op de website van Camping Punta Lunga.

Marina di Fuscaldo - Lido Tropical
Deze camperplaats is er een die je niet zo snel tegenkomt. De neus van je camper staat hier bijna in de zee aangezien je pal boven Pebble Beach verblijft. Het personeel van de camperplaats is super vriendelijk en de camperplaats is van alle gemakken voorzien. Het dorpje Fuscaldo is op loopafstand. In het hoogseizoen kan het strand wat voller zijn maar dat mag de pret niet drukken. De camperplaats wordt op Campercontact beoordeeld met een 9,3 en er zijn zeer positieve geschreven reviews.

Aangezien er geen website van de camperplaats bestaat vind je de informatie die je zoekt op de website van Campercontact.
camperplaatsen aan zee de kust Goboony

Spanje

Torrox Costa - Camper Area MiluCar
Deze unieke camperplaats met meerdere plateaus, en uitkijkend over een oneindig blauwe zee, wordt gerund door een enthousiast Nederlands echtpaar. De camperplaatsen zijn van alle gemakken voorzien en 's ochtends is er zelfs een broodservice die zorgt voor heerlijk ontbijt. Op loopafstand heb je een supermarkt en het centrum van Torrox Costa met haar langgerekte boulevard. Deze kustregio aan de Costa del Sol wordt gekenmerkt door haar kliffen en baaien, met landtongen, wachttorens, Spaanse traditie en uitgerekte stranden. Het is vast niet voor niets dat Camper Area MiluCar op Campercontact door maar liefst 47 reviews wordt beoordeeld met een 9,1. Dit belooft veel goeds voor je verblijf op deze mooie plek.

Meer informatie is te vinden op de website van Camper Area MiluCar.

Fisterra - Parking Fisterra
In het bergachtige gebied van het Spaanse Faro ligt deze duizelingwekkende camperplaats. Een uitdagende plek voor de echte avonturier onder ons. De bovenste camperplaats ligt op een bergplateau boven de woeste oceaan, waardoor je een schitterend uitzicht beleefd. Er zijn verder geen voorzieningen voor camperaars dus zorg dat je voorbereid naar deze plek afreist. Wandelend is een mooie vuurtoren te bereiken met daarbij een aantal winkels en barretjes. De camperplaats is gratis en tegelijkertijd is een overnachting op deze plek onbetaalbaar. De camperplaats wordt op Campercontact beoordeeld met een 7,8.

Meer informatie over deze camperplaats vind je op de website van Campercontact.
camperplaatsen aan zee de kust Goboony

Portugal

Quarteira - Mixparking camperplaats
Aan de rand van het dennenbos, op een klif 10 meter boven het Portugese zandstrand, ligt deze mixparking camperplaats. Het uitzicht vanuit de camper is hier adembenemend en wanneer je de zon op het strand even zat bent zit je een aantal meter verder heerlijk beschut onder de dennebomen. Bij de ingang van het strand is een klein strandtentje te vinden waar je heerlijk kunt eten of een borreltje kunt doen en met 10 minuten lopen sta je in de supermarkt. Voor de camperaar die van dit soort gratis plaatsen houdt is dit een pareltje die je niet vaak tegenkomt. De camperplaats wordt op Campercontact dan ook beoordeeld met een 8,5.

Er is geen website van de camperplaats maar op de website van Campercontact is meer informatie te vinden.

Aljezur - Parque de Campismo do Serrão
Ook deze camping ligt niet direct aan de zee, maar wanneer je aan de goede kant van de camping staat heb je wel uitzicht over de zonsondergang. De camping is van alle gemakken voorzien en is het hele jaar open. Via een prachtige wandeling loop je naar de kust.

camperplaatsen aan zee de kust Goboony

Griekenland

Salantini - Strand Salantini
Dit uitgestrekte strand loopt over in een groen terrein waar tussen de bomen plek is voor camperaars. Overnachten hier is gratis en onbeperkt, wat het een prachtige plek maakt om langere tijd te vertoeven. S ochtends komt de locale bakker langs om lekkernijen te verkopen aan de kampeerders, en met een kleine wandeling vind je een mooie taverne waar je lekker kunt eten. Voor de camperaar die graag de rust op zoekt en de natuur in duikt is dit een toplocatie! Deze camperplaats wordt beoordeeld met een 9.

Op de website van Campercontact is meer informatie te vinden over deze mooie plek.

Kryoneri - Strandparking
Voor wie even lekker wil uitwaaien aan het Griekse strand is deze camperplaats een ideale plek. Je slaapt hier aan het strand en kijkt uit over de zee met naast je een ruige rotspartij die uit het water reist. Op een eindje wandelen bij Patras vind je een gave hangbrug met een schitterend uitzicht. Ook deze camperplaats is gratis en heeft minimale voorzieningen. Het centrum ligt op 1 km van de camperplaatsen en op een paar honderd meter zijn een aantal restaurantjes te vinden.

De camperplaats wordt op de website van Campercontact gewaardeerd met een 8, en hier is ook meer informatie over deze plek te vinden.
camperplaatsen aan zee de kust Goboony
Heb je een aantal mooie plekken gevonden waar jij deze zomer heerlijk aan het strand wilt staan? Op Goboony vind je zeker een camper die aan jouw wensen voldoet!