Kamperen en paardrijden: 5x campings met een manege

27 april 2023 in België, Campings en camperplaatsen , Duitsland, Nederland & Micro-avonturen

Ben je een paardenliefhebber en hou je van kamperen? Dan is een kampeervakantie op een manege jou op het lijf geschreven! Door kamperen en paardrijden te combineren verken je de natuur op een unieke manier én verbind je je met deze majestueuze dieren. Klaar om in het zadel te springen? Boek dan snel een plekje op een van deze campings met een manege. 

Kamperen en paardrijden: 5x campings met een manege met Goboony

Campings met een manege: met of zonder eigen paard

Er zijn heel wat campings die paardrijlessen aanbieden, paarden verhuren of gegidste buitenritten organiseren. Ze hebben een aanbod voor elk niveau, van beginnelingen die nog nooit in het zadel hebben gezeten, tot ervaren ruiters die hun vaardigheden willen verbeteren. Daarnaast kun je bij sommigen ook met je eigen paard komen kamperen. Je huurt dan niet alleen een kampeerplaats voor jezelf, maar ook een stal voor je favoriete viervoeter. Dit zijn alvast onze top 5 campings met een manege: 

 

1. Stal ‘t Bardehof - België

De Westhoek verkennen met je eigen paard? Da’s pas een avontuur! Bij Camping Stal ‘t Bardehof in Poperinge kunnen zowel jij als je paard komen kamperen. De camping heeft 13 staanplaatsen voor campers, en beschikt over ruime paardenstallen met voer en drinkbak. Er is een buitenpiste aanwezig op het terrein en je paard kan lekker grazen op de aangrenzende weide. Kinderen kunnen ook deelnemen aan paardrijlessen. 

Rond de camping vind je verschillende ruiterroutes, zoals de 25 km lange Vleterse Ruiterroute. Op een halfuurtje rijden ben je bovendien aan de Belgische kust, dus laad je ros in de trailer en geniet van een zalig dagje paardrijden op het strand!

Adres: Barlebuizestraat 8, 8972 Krombeke (Poperinge), België
Prijs per nacht: vanaf € 18 voor twee personen (incl. elektriciteit)
Paardenstalling: € 10 per nacht per paard (stro etc. inbegrepen)

2. Domaine de Merlanes - Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk, op ongeveer 80 kilometer boven Toulouse in de regio Tarn-et-Garonne, vind je Domaine de Merlanes. Deze camping beschikt over ruime kampeerplaatsen langs de bosrand, ideaal voor wie tijdens de zomer graag een plekje in de schaduw heeft. Voor extra verkoeling kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad. 

Op Les Ecuries de Merlanes, de manege op het domein, kunnen kleine en grote paardenliefhebbers hun hartje ophalen. Er is een wekelijks variërend lessenrooster, zowel voor absolute beginners als ervaren ruiters, en de allerkleinsten kunnen meedoen aan een wandeltocht of knuffelmoment met de mini pony’s. In de zomer mag je de paarden ook helpen wassen. Twee keer per week zijn er buitenritten voor gevorderde ruiters en twee keer per jaar worden er ook paardenkampen georganiseerd . Pluspunt: de uitbaters en lesgevers spreken Nederlands.

Adres: Merlanes, 82220 Molières, Frankrijk
Prijs per nacht: vanaf € 46,10 voor twee personen (incl. elektriciteit) in het hoogseizoen

Kamperen en paardrijden: 5x campings met een manege met Goboony

3. Te Boomsgoed - Nederland

In Braamt, een klein dorpje ten zuidoosten van de Nederlandse provincie Gelderland en vlakbij de Duitse grens, vind je camping en recreatieterrein Te Boomsgoed. Je vervelen zal hier vast niet gebeuren, want er zijn tal van activiteiten te beleven op het kampeerterrein. Zo is er een minigolfbaan, zwembad, speeltuin en natuurlijk ook een manege. Stalling voor je eigen paard is mogelijk. 

Er worden meerdere keren per week paardrijlessen georganiseerd vanaf 7 jaar, telkens in kleine groepjes. Naast paardrijden leer je opzadelen en wat er allemaal komt kijken bij de verzorging van een paard. Er zijn ook lessen voor volwassenen en gevorderde ruiters kunnen zelfs springlessen nemen. De camping is bovendien lid van de Vereniging Paardentoerisme, een organisatie die zich bezighoudt met het uitbreiden van ruiterpaden. Aan mooie ruiterroutes dus geen gebrek in de omgeving!

Adres: Langestraat 24, 7047 AP Braamt, Nederland
Prijs per nacht: vanaf € 16,45 voor twee personen (incl. water en elektriciteit)

4. Strandcamping ‘t Noorder Sandt

Rij je meer naar het noordwesten van Nederland, richting de Waddeneilanden, kom je in de badplaats Julianadorp aan zee. Hier kun je met (of zonder) je eigen paard komen kamperen op strandcamping ‘t Noorder Sandt, die - zoals de naam het al doet vermoeden - pal aan het Noordzeestrand ligt. De camping is vrij groot en is volledig gericht op families met kinderen. Zo is er een binnenzwembad met glijbaan en tijdens de schoolvakanties is er volop animatie, zoals kindertheater, springkastelen, knutselmomenten en nog veel meer. 

Als kers op de taart heeft de camping een minimanege, exclusief voor campinggasten. Je kunt er je eigen paard stallen of een paard huren voor lessen of buitenritten. Voor strandritten is enkele jaren ervaring vereist. Galopperen over het strand, met je haren in de wind… Klinkt heerlijk, toch? 

Adres: Noorder sandt 2, 1787 CX Julianadorp aan Zee, Nederland
Prijs: vanaf € 42 voor een camperplaats voor max. 6 personen (incl. water en elektriciteit)

 

Kamperen en paardrijden: 5x campings met een manege met Goboony

5. Camping Zum Oertzewinkel - Duitsland

De ongerepte Duitse natuur is het perfecte decor om te paardrijden. Bijvoorbeeld in Lüneburger Heide, een bos- en heidelandschap dat centraal gelegen is tussen Hamburg en Hannover. Vanaf camping Zum Oertzewinkel - die net buiten het natuurgebied ligt - kun je hier prachtige buitenritten maken in het bos, de heide of over het uitgestrekte platteland. De camping heeft een eigen manege waar je je paard kunt stallen en verzorgen. 

Het kampeerterrein zelf beschikt over zeer ruime standplaatsen en wordt in tweeën gesplitst door het riviertje Kleine Örtze, waar je tijdens de zomer ook in kunt zwemmen. In het bos op de camping kunnen kleine avonturiers zich uitleven door hutten te bouwen en op het speelterrein is het heerlijk om te ravotten. Kortom, vakantiepret verzekerd voor het hele gezin!

Adres: Kreutzen 22, 29633 Munster, Duitsland
Prijs: Vanaf € 29 voor twee personen incl. elektriciteit 
Paardenstalling: € 9 per paard per nacht