Kamperen met kinderen, 5 tips

28 februari 2018 in Tips voor reizigers

Kamperen met kinderen is voor veel gezinnen ideaal. Met elkaar buiten zijn, weg van alle stress. Het is gewoon een fantastische manier om je vrije tijd te besteden. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke knus met zijn allen in de camper. Om je reis met je kinderen helemaal een succes te maken, houd dan de volgende tips in je achterhoofd.

Goboony kamperen met kinderen

# tip 1

Ga op vakantie met een camper. Ideaal voor het hele gezin! Je pakt de camper voor je eigen deur in (geen gedoe met koffers onderweg in- en uitpakken) en propt deze zo vol als je wilt, een eigen kast voor de kinderen met daarin hun speelgoed, geen gezeur met tenten opzetten, een toilet aan boord (ideaal voor de kinderen onderweg), elektriciteit en een koelkast, ruimte om je fietsen mee te nemen, je zit droog en warm bij onverhoopt slecht weer en je hebt goede bedden. Wil je weer verder trekken dan ben je meestal in een kwartier al ‘vertrek’ klaar. En het is ook nog eens heel gezellig. Ben je nou zelf niet in het bezit van een camper, maar zie je zo’n campervakantie met je kinderen wel zit. Bekijk dan snel het camperaanbod op onze site. Omdat de campers worden aangeboden door particulieren heb je campers in alle groten en maten waardoor er zeker een camper voor jou en je gezin bij zal zitten.

# tip 2

Boek tijdig de camping(s) of camperplaatsen, zodat jij en je kinderen weten waar jullie aan toe zijn. Ook ben je op deze manier niet de hele dag op zoek naar een volgende (leuke!) camping. Het zal je een hoop stress schelen en het voorkomt teleurstellingen! Je kunt de campings en camperplaatsen op verschillende manieren vinden. Via de campercontact app kun je zowel camperplaatsen als campings vinden en alle nodige informatie plus reviews staan vermeld. Op onze blog staan ook regelmatig tips over leuke camperplaatsen die je kunt bezoeken.

# tip 3

Verplaats niet iedere dag van camping naar camping. Wellicht leuk voor jou als ouder, maar minder voor je kinderen. Zij hebben vaak behoefte aan wat vastigheid zodat ze kunnen wennen en nieuwe vriendjes kunnen maken. Trek na 3-5 dagen weer verder naar een volgende camping. Dit geeft voldoende rust voor je kinderen en vrijheid en verandering van omgeving voor jezelf. Door te veranderen van omgeving lijkt je vakantie bovendien nog langer!

Goboony kamperen met kinderen zwembad

# tip 4

Kies een camping uit die past bij jullie als gezin (denk aan grootte, sfeer, camping voorzieningen en activiteiten, wel/niet veel Nederlanders) en in een omgeving waar voldoende te doen is en waar bij voorkeur ook kan worden gefietst.

PS: Neem een camping met een zwembad (en zonder disco). Succes gegarandeerd!

# tip 5

zorg dat kinderen onderweg eventueel wat te doen hebben. Je hoort je kinderen alweer vragen wanneer jullie nu eindelijk op de bestemming zijn of zelfs misschien een beetje ruzie krijgen. Geen nood! Er zijn genoeg spelletjes voor onderweg.

# Bonus tip

Betrek je kinderen ook een beetje bij de vakantie. Hebben ze een leuk idee dat nog niet op de planning stond, maar dat wel heel leuk is? Ga er gewoon voor! Ultiem vrijheidsgevoel gegarandeerd. Laat ze ook meehelpen met het koken en het afwassen, scheelt jou werk en de kinderen vinden het juist leuk. Houd het wel bij simpele gerechtjes zoals deze gerechtjes of laat ze deze gerechtjes boven het kampvuur maken. Dat vinden ze sowieso cool! Het is ook leuk om achteraf je reis terug te kunnen zien, zodat ze alles kunnen vertellen aan vriendjes en opa’s en oma’s. Een leuke manier om dat te doen is gebruik maken van Polarsteps. Laat de kinderen af en toe een foto maken of een verhaaltje schrijven, zodat het een verhaal is van jullie allemaal.

Goboony kamperen met kinderen bonus tip

Met deze tips wordt op kamperen met je kinderen een groot succes! Huur snel een camper en ga lekker op reis met je kinderen. Wij wensen je in ieder geval vast een heerlijke zonnige kampeervakantie toe. Veel plezier en geniet! #LETSGOBOONY