Kamperen met kinderen, 5 tips

28 februari 2018 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Kamperen met kinderen is voor veel gezinnen ideaal. Met elkaar buiten zijn, weg van alle stress. Het is gewoon een fantastische manier om je vrije tijd te besteden. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke knus met zijn allen in de camper. Om je reis met je kinderen helemaal een succes te maken heb ik deze tips (met behulp van experts) opgesteld.

Goboony kamperen met kinderen

1. Camper

Ga op vakantie met een camper. Ideaal voor het hele gezin! Je pakt de camper voor je eigen deur in (geen gedoe met koffers onderweg in- en uitpakken) en propt deze zo vol als je wilt, een eigen kast voor de kinderen met daarin hun speelgoed, geen gezeur met tenten opzetten, een toilet aan boord, elektriciteit, een koelkast, je zit droog en warm bij onverhoopt slecht weer en je hebt goede bedden. Als je gaat reizen in een camper met kinderen, kies dan voor een grote camper. Op die manier hoeven de kinderen niet telkens hun spullen op te ruimen. 

2. Overnachten

Boek tijdig de camping(s) of camperplaatsen, zodat jij en je kinderen weten waar jullie aan toe zijn. Ook ben je op deze manier niet de hele dag op zoek naar een volgende (leuke!) camping. Het zal je een hoop stress schelen en het voorkomt teleurstellingen! Je kunt de campings en camperplaatsen op verschillende manieren vinden en ook op onze blog hebben we veel campings en camperplaatsen voor je verzameld.  

Kies een camping uit die past bij jullie als gezin (denk aan grootte, sfeer, camping voorzieningen en activiteiten, wel/niet veel Nederlanders) en in een omgeving waar voldoende te doen is en waar bij voorkeur ook kan worden gefietst. Een camping met een zwembad zorgt voor gegarandeerd succes!

Goboony kamperen met kinderen

3. Niet te alleen maar rondtrekken

Verplaats niet iedere dag van camping naar camping. Wellicht leuk voor jou als ouder, maar minder voor je kinderen. Zij hebben vaak behoefte aan wat vastigheid zodat ze kunnen wennen en nieuwe vriendjes kunnen maken. Trek na 3-5 dagen weer verder naar een volgende camping. Dit geeft voldoende rust voor je kinderen en vrijheid en verandering van omgeving voor jezelf. Door te veranderen van omgeving lijkt je vakantie bovendien nog langer!

4. Neem genoeg speelgoed mee

In een camper heb je veel laadruimte. Veel meer dan in een auto. Zo kan je prima wat meer speelgoed meenemen. Overigens is een camper sowieso ideaal qua speelgoed. Een reiziger zei al eens “Het speelgoed blijft op dezelfde plek, you only change the scenery”. Neem ook de fietsen van je kinderen mee. Zo kunnen ze rondfietsen over de camping en op avontuur met hun nieuwe vriendjes. 

Goboony kamperen met kinderen

Goboony kamperen met kinderen

5. Onderweg 

Zorg dat kinderen onderweg wat te doen hebben. Je hoort je kinderen alweer vragen wanneer jullie nu eindelijk op de bestemming zijn of zelfs misschien een beetje ruzie krijgen. Geen nood! Er zijn genoeg spelletjes voor onderweg. Ook handig; houd speelgoed, boekjes, tekenspullen, etc. op tafel met een anti-slip mat. Neem ook genoeg eten voor onderweg mee! 

Bonus tip

Betrek je kinderen ook een beetje bij de vakantie. Hebben ze een leuk idee dat nog niet op de planning stond, maar dat wel heel leuk is? Ga er gewoon voor! Ultiem vrijheidsgevoel gegarandeerd. Laat ze ook meehelpen met het koken en het afwassen, scheelt jou werk en de kinderen vinden het juist leuk. Houd het wel bij simpele gerechtjes zoals deze gerechtjes of laat ze deze gerechtjes boven het kampvuur maken. Dat vinden ze sowieso cool! Het is ook leuk om achteraf je reis terug te kunnen zien, zodat ze alles kunnen vertellen aan vriendjes en opa’s en oma’s. Een leuke manier om dat te doen is gebruik maken van Polarsteps. Laat de kinderen af en toe een foto maken of een verhaaltje schrijven, zodat het een verhaal is van jullie allemaal.