Camping aan het Veluwemeer

24 juli 2019 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Nederland & Campings en camperplaatsen

Een camping aan het Veluwemeer is de ideale plek om je vakantie door te brengen. In de directe omgeving is voor een ieder wat wils. Zo kan je wandel- en fietstochten maken langs een van de meren of boottochten maken op de meren. Hieronder de verschillende activiteiten in de omgeving van het Veluwemeer. 

Vele randmeren bij camping aan het Veluwemeer

Een camping aan het Veluwemeer is de ideale locatie voor liefhebbers van boten, varen en watersport. Het gebied is gelegen aan het Veluwemeer die in verbinding staat met de andere randmeren. Aanmeren kan bij een van de 15 unieke eilandjes en natuurhavens in het gebied. Hier kan je heerlijk relaxen op de strandjes of een fietstocht maken. De aanlegplaatsen zijn gelegen in de natuur waardoor je geheel tot rust kan komen en kan genieten. Het is een prachtig verblijfgebied om op vakantie te gaan!

Goboony Camping Veluwemeer

Camping aan het Veluwemeer vlakbij Elburg 

Vlakbij de campings aan het Veluwemeer ligt het plaatsje Elburg. Het plaatsje staat in de top 10 van Nederlandse kleine steden en dorpen waar je geweest moet zijn. Elburg ligt prachtig gelegen naast de randmeren en is in de kern nog steeds een vissersplaatsje. De stad is omringd door visrijke grachten, wallen en gedeeltes van de oude stadsmuur. Door de vele oude gebouwen en restanten wordt je mee terug genomen in de tijd. Ook om de stad heen valt genoeg te beleven. Door de gunstige ligging kan je mooie fiets- en wandeltochten maken door het prachtige landschap buiten de stad. 

Goboony Camping Veluwemeer

Activiteiten rond de camping aan het Veluwemeer

In de omgeving van campings aan het Veluwemeer zijn genoeg activiteiten te beleven. Zo kan je er een dagje op uit naar het Dolfinarium. Hier kan je genieten van verschillende dolfijnenshows en op de foto met onder andere zeeleeuwen. Ook kan je er voor kiezen om het Nationaal Park de Hoge Veluwe te bezoeken. Hier kan je heerlijke genieten van de natuur en verschillende landschapstype. Ideale activiteiten om te genieten tijdens je vakantie! 

Bekijk aanbod