Camperplaats Amsterdam

25 april 2019 in Tips voor reizigers, Nederland & Campings en camperplaatsen

Heb jij de hoofdstad al een keer bezocht? Vast wel, maar heb je dat ook al een keer gedaan met de camper? Nee? Dan wil je vast wel weten waar je met de camper kan overnachten. Amsterdam is namelijk groot genoeg om meerdere dagen te verblijven. Hieronder vind je de beste camperplaatsen in Amsterdam. Ideaal om als uitvalsbasis te gebruiken voor je citytrip in eigen land.

Goboony Camperplaats Amsterdam gracht

Milieuzone

Voordat we verder gaan met de lijst ‘camperplaatsen Amsterdam’ moet ik natuurlijk wel even opmerken dat er in Amsterdam sprake is van een milieuzone. Wellicht een van de minder strenge, maar let even op als je een diesel hebt met een toelatingsdatum van voor 2000. Het kan dan zijn dat je met de camper het centrum niet in kan. Dit hangt af van de voertuigcategorie. Is jouw camper als N1 (bestelwagen/goederentransport) gekeurd, dan kun je de milieuzone niet in. Voor M1(personenvervoer) keuringen geldt de milieuzone niet. Lees op de website van de gemeente alles over de milieuzone in Amsterdam.

#1 Camping Zeeburg

De gezellige Camping Zeeburg in Amsterdam-Oost is de ideale uitvalsbasis om Amsterdam te verkennen. Met het ov zit je met ongeveer 20 minuten in het centrum en op de fiets, die je eventueel ook op de camping kunt huren, is dit zelfs in 15 minuten te doen. Op de camping zelf vind je een café-restaurant, een campingwinkel, schoon sanitair en alle standaardvoorzieningen voor campers. Speciaal voor de kinderen is er ook een speeltuin en zelfs een kinderboerderij. Ook als je geen kind meer bent mag je best wel even geitjes aaien. Tot slot heb je gratis WiFi op het hele terrein, want we leven tenslotte in de 21e eeuw. Met al deze gezelligheid en voorzieningen zou je bijna vergeten dat je hier was om Amsterdam te bezoeken!

Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn. Sommigen zullen de camperplaatsen ietwat klein vinden en de A10 is vanaf de camping hoorbaar, maar dit is allemaal niet zo gek als je bedenkt dat je je op een stadscamping bevindt. 

Adres
Zuider IJdijk 20, 1095 KN Amsterdam

GPS
N 52.36549, E 4.95851
N 52°21'56", E 4°57'31"

#2 Gaasper Camping Amsterdam

Ook Gaasper Camping Amsterdam in het Gaasperpark is een prima uitvalsbasis om Amsterdam te bezoeken. Op slechts 10 minuten lopen vind je een rechtstreekse metroverbinding naar het centrum waarmee je in 20 minuten op Amsterdam Centraal staat. Voor de oplettende rekenaar, dat is dan inderdaad in totaal een half uur vanaf de camping. Ook fietsen, die tevens te huur zijn op de camping, kost je ongeveer een half uur om in het centrum te komen. De camping is voorzien van een restaurant en een campingwinkel en WiFi is gratis beschikbaar. Ook op deze camping is stroom en water beschikbaar en kun je afvalwater lozen en je toilet legen. En niet te vergeten, het personeel is vriendelijk en behulpzaam!

Hoewel het woord camping staat vermeld in de naam, kun je als camperaar beter uitgaan van een camperplaats. Je staat op gras wat het gevoel van een camping geeft, maar met de buren op nog geen twee meter afstand kan het wat krap aanvoelen. 

Adres
Loosdrechtdreef 7, 1108 AZ Amsterdam

GPS
N 52.36549, E 4.95851
N 52°21'56", E 4°57'31"

#3 Amsterdam City Camp

Zoek je een camperplaats in Amsterdam dichtbij het centrum waar je alleen wilt overnachten, dan kun je wat geld besparen door naar Amsterdam City Camp te rijden. Campinggedrag is niet toegestaan, maar dat maakt niet uit als je de camper enkel gebruikt om te slapen en eventueel koken. Op 10 minuten lopen van de camperplaats vind je de veerpont waarmee je zo in het centrum bent. Ook de fiets is toegestaan op de veerpont, waardoor je de stad makkelijk op de fiets kunt verkennen vanuit Amsterdam City Camp. Verder zijn ook hier de basisvoorzieningen zoals water vullen en lozen beschikbaar. 

Nadeel is wel dat er geen toiletten beschikbaar zijn, dus als je een kleine (bus)camper hebt kun je misschien beter op zoek gaan naar een camping. Met 100 plekken op Amsterdam City Camp is dit wel de plek waar je bijna zeker weet dat je wel een plekje kunt bemachtigen. 

Adres
Papaverweg 50 Noord 4, 1032 KJ Amsterdam

GPS
N 52.39836, E 4.90163
N 52°23'54", E 4°54'06"

Goboony Camperplaats Amsterdam achterkant camper

#4 Camping Vliegenbos

Niet ver van Amsterdam City Camp ligt Camping Vliegenbos. Ook hier is het dus niet ver tot het centrum. Deze kleine camping beschikt, net als de andere campings, over een camperservicestation en de camperplaatsen zijn soms iets ruimer opgezet dan bij de andere campings. Dit resulteert wel in minder plaatsen en een hogere prijs. Verder vind je hier ook een restaurant, campingwinkel en schoon sanitair. 

Een veelgehoorde klacht is dat er veel jongeren op het terrein te vinden zijn. Ik vraag mij dan echter af of dit wel een klacht te noemen is. Je kunt dit ook als gezellig en levendig ervaren, maar dit zal iedereen natuurlijk op zijn eigen manier ervaren. 

Adres
Meeuwenlaan 138, 1022 AM Amsterdam

GPS
N 52.38842, E 4.92507
N 52°23'18", E 4°55'30"

Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor een camperplaats in Amsterdam. Lees ook onze blog ‘Bezoek Amsterdam met de Camper’ voor meer inspiratie of huur gelijk een camper via Goboony en ga dit weekend nog op pad!

Bekijk aanbod