Top 10 gratis camperplaatsen in Nederland

2 augustus 2023 in Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

In dit blog hebben we de top 10 gratis camperplaatsen in Nederland samengesteld. In sommige Europese landen kun je wildkamperen, maar helaas kan dat in Nederland niet. Terwijl gratis overnachten zo fijn kan zijn als je langer op reis bent! Gelukkig bieden deze gratis camperplaatsen uitkomst.
Goboony top 10 gratis camperplaatsen Nederland

Gratis camperplaats 1: Old Inn-Bar&Kitchen

Deze gratis camperplaats is op het parkeerterrein van restaurant Old Inn-Bar&Kitchen in het Limburgse Ottersum. Om hier gratis te overnachten wordt het wel op prijs gesteld als je ook in het restaurant gaat eten. Gelukkig kan je er heerlijk eten voor een goede prijs en ook heeft Old-inn Bar&Kitchen veel speciaalbieren op de tap. Huisdieren zijn ook welkom op deze plek, mits ze aangelijnd zijn. In de buurt van deze gratis camperplaats is een supermarkt en het centrum van Ottersum is 3 km verderop.

Gratis camperplaats 2: Restaurant Norgerhout

In het Drentse plaatsje Norg vind je een gratis camperplaats bij Restaurant Norgerhout. De camperplaats is gelegen naast het oude Oerbos ‘Het Norgerholt’. In het restaurant kun je heerlijk eten en de eigenaren zouden het zeer op prijs stellen als je dit ook doet. Op 1 km afstand vind je het gezellig centrum van Norg, waar je voor van alles terecht kunt.

Gratis camperplaats 3: Restaurant de Wekker

Deze gratis camperplaats is gelegen bij Restaurant de Wekker in het plaatsje Reusel in Noord-Brabant. Tijdens de openingstijden kun je gebruik maken van de faciliteiten van het restaurant, maar houd er rekening mee dat deze op dinsdag gesloten is. Het wordt wel gewaardeerd als je ook een maaltijd nuttigd in het restaurant, maar met de uitgebreide menukaart zit er vast iets tussen voor jou en je gezelschap!

<-- Premium blog lead generator CTA replacement block -->

Gratis camperplaats 4: Familie Abma

In het Friese plaatsje Workum kun je op de boerderij van de Familie Abma gratis overnachten met je camper, al zou de familie een vrijwillige bijdrage voor de voorzieningen wel erg waarderen. Je kunt je camper op het veld met verharde ondergrond plaatsen. De camperplaats ligt ongeveer 2,5 km van het centrum van Workum af en is daarom een ideale plek om deze Friese stad en haar omgeving te ontdekken. 

Gratis camperplaats 5: Camperplaats Banterkade

In de Noordoosterpolder in Flevoland ligt Camerplaats Banterkade. Een heerlijk rustige camperplaats (ook 's nachts!) aan het water en aan de rand van het dorp Bant. De plekjes zijn van alle gemakken voorzien en is ook geschikt voor iets langere campers. Het centrum ligt slechts 1,5 kilometer verderop. In de omgeving kun je prachtig wandelen. 
Goboony top 10 gratis camperplaatsen Nederland

Gratis camerplaats 6: Restaurant De Ark

Bij Restaurant De Ark in Noord-Brabant zet je je camper neer op de parkeerplaats bij het restaurant. Het wordt dan ook erg gewaardeerd dat je een maaltijd nuttigt in het restaurant, maar hey, dan mag je wel gratis overnachten! Het restaurant is lekker huiselijk en zeer gastvrij. 

Gratis camperplaats 7: Kloosterzande

In Zeeland kun je gratis gebruik maken van camperplaats Kloosterzande. Deze camperplaats vind je op het parkeerterrein van de boogschietvereniging en scouting. Het centrum van Kloosterzande is maar 500 meter verderop en op 4,5 km afstand vind je de Westerschelde. Je kunt hier lekker tot rust komen op het strand of rustigvissen.

Gratis camperplaats 8: Café Restaurant ‘t Stammineeke

Ook deze gratis camperplaats is gelegen bij een restaurant. Café Restaurant 't Stammineeke biedt plaatsen op de geasfalteerde parking. Je vindt deze plaats in Mijnsheerenland in Zuid-Holland, dat rustig is gelegen in het polderlandschap van de Hoeksche Waard. Naast dat het een gratis camperplaats is, kun je in het restaurant ook terecht voor een lekkere lunch of goed diner.

Gratis camperplaats 9: Camperlocatie Emmaboulevard

Bij Camperlocatie Emmaboulevard in Hoek van Holland vind je een hele fijne camperplaats aan het strand. Geniet van het uitzicht op de schepen of maak vanaf je camperplaats een wandeling naar het strand of de pier. 

Gratis camperplaats 10: Slot Loevestein

In het Gelderse Zaltbommel vind je nog een parel van een camperplaats: Slot Loevestein. Het is een prachtige locatie voor een bezoek aan het kasteel en fort (zeer de moeite waard!) en voor het maken van mooie fietstochten in de natuurrijke omgeving Rivierenland. De camperplaats heeft verder geen voorzieningen, dus dat is een goede om rekening mee te houden. Let daarnaast even op dat er regelmatig door de gemeente gecontroleerd wordt of je wel binnen de aangegeven plaatsten geparkeerd staat. 

Wil jij ook gratis camperplaatsen ontdekken? Huur dan een camper via Goboony! Allemaal stuk voor stuk mooie en gratis camperplaatsen waar jij naar toe kunt met je camper. Staat je camper echter verder veel stil en wil je er geld aan verdienen? Kijk dan eens verder op onze site en verhuur je camper!

Bekijk onze uitgebreide camper reisgids
Ontdek meteen welke camper bij jouw plannen past, en welke bestemmingen je niet mag overslaan.