7x camperplaats in Westende

29 maart 2022 in Bestemmingen en België

Welkom in Westende, een deelgemeente van Middelkerke en wel beter bekend als het Saint-Tropez voor families. Althans volgens hun burgemeester Jean-Marie Dedecker. Het langgerekte strand met kilometers strand en duinen (zonder hoogbouw!) maakt van Westende een trekpleister voor jonge gezinnen en liefhebbers van buitensport. Kom je met een camper? Dan kan je op één van deze 7 plekken terecht. Goboony mobilhome huren camperplaats westende

​​Westende is een paradijs voor iedereen die graag buiten leeft. Of je nu doorheen de verleidelijke Sint-Laureinsduinen wandelt of actief het water op trekt om te leren surfen en kiten. Westende heeft een grote surfclub, waar iedereen welkom is. Van kleine kiterkids die hun eerste stapjes in kitesurfen zetten tot golf-en windsurfers. Die liefde voor de zee trekt zich door naar de viervoeters, want ook in de zomer is er een stuk strand voorzien voor de honden. Wandelen, fietsen, go-carten … Westende heeft de langste zeedijk van België: je wandelt er 6km ononderbroken terwijl je een ijsje smikkelt en de kust vanuit de Drakentoren overschouwt. Dankzij het stukje dat verborgen zit achter het oud-militair domein heb je bovendien het gevoel van een ongerept strand te ervaren. Een ware luxe!

Proef je het zout van de zee op het einde van zo’n fantastische dag? Dan biedt de lokale horeca een welgekomen gelegenheid om dat zout door te spoelen. Plof neer in één van de beachbars of als het wat meer mag zijn, in Vlass. Het Michelin gelauwerd restaurant is één van dé gastronomische trekkers in de regio. Op vakantie lokaal kopen geeft nog een extra dimensie aan je beleving. Bezoek wijnbouwer Eddy die in het hinterland een wijngaard begon en zijn Zeewientje cultiveert. Of stop bij de hoevewinkel Meatier voor knappe stukken Limousin of West-Vlaams Rood! Hand op het hart: in Westende is het goed toeven. 

7 x camperplaats Westende 

Deze plaatsen zijn geschikt om als uitvalsbasis in Westende te gebruiken. Naast de campings die vlak aan de kustlijn liggen, zijn er nog enkele charmante camperplaatsen in het achterland waar het fijn verblijven is. In de zomer loont het om uit te wijken naar die hoeve camperplaatsen als je de zee kan missen. Ze zijn standaard iets rustiger en kleiner. 

1. Kompas Camping Westende 

Kompas Camping Westende, ook gekend als Kustpark Strand Westende, kwam al eerder aan bod in onze 10 leukste campings aan zee in België. Een gloednieuwe camperzone, gelegen in het groen en zowel de zee als het centrum van Westende op wandelafstand. Een echte familiecamping!

Prijs: Vanaf € 22/nacht 
Adres: Bassevillestraat 141 B, 8434 Westende, West-Vlaanderen
GPS: N 51.157450,  E 2.760440

2. Camperpark Poldervallei

Een degelijke en grote camperplaats die je alle moderne faciliteiten geeft, die bij camping Poldervallei hoort. Hier ben je zowel welkom op de camperplaats als de camping, afhankelijk van je wensen en beschikbaarheden. In de zomer wordt er heel wat voor kinderen georganiseerd. Hier maak je makkelijk vrienden! Het grootste voordeel is opnieuw de ligging: op 5 à 10 minuutjes wandelen ben je op het strand. 

Prijs: Vanaf € 24/nacht in hoogseizoen in camperpark, € 24/nacht in hoogseizoen voor camperplaats op camping. 
Adres: Westendelaan 178, 8434 Westende
GPS: N 51.15593, E 2.76617

3. Camperpark Westende 

Camperpark Westende is onderdeel van Camping Westende, door sommigen wordt deze plaats beoordeeld als beste plaats aan de Belgische kust, vooral wanneer je met de camper komt. Verzorgd en netjes over de algemene lijn. Deze plek is populair dus het is handig om van tevoren een plekje te reserveren. Vanaf de camping ben je zo bij de zee en de kusttram brengt je zo naar één van de andere badsteden. 

Prijs: Vanaf € 24/nacht in hoogseizoen
Adres: Heidestraat 18, 8434 Westende, West-Vlaanderen 
GPS: N 51.15593, E 2.76617

Goboony mobilhome huren camperplaats westende

4. Camperpark Zeester

Met een automatische check-in is camperpark Zeester 24 op 24 toegankelijk, het hele jaar door. Verwacht een no-nonsense camperpark waarbij het sanitair goed wordt onderhouden en met veel plaats. Steek door via de camping om door de duinen aan de zee te komen, zo omzeil je de drukke baan. 

Prijs: Vanaf  € 25/nacht in hoogseizoen
Adres: Oostendelaan 193, 8434 Westende, West-Vlaanderen 
GPS: N 51.15593, E 2.76617

De drie volgende camperplaatsen liggen meer in het achterland, tussen het groen en de velden. Deze plekken zijn een ideale uitvalsbasis om de Westhoek verder te ontdekken. Af en toe een dagje naar zee, genieten van het gastronomische dat de streek te bieden heeft en je volledig onderdompelen in de regio, heerlijk! 

5. Camperhoeve de Bonterie

Camperhoeve de Bonterie is een actief melkveebedrijf, in de boterstad Diksmuide tussen de gras-, maïs- en tarweakkers . Zeggen dat deze omgeving een oase van rust is, is een understatement. Wouter en zijn hartelijke vrouw verdienen absoluut een pluim voor het warme ontvangst, zij hebben de kunst van gastvrouw- en heer zijn onder de knie!. Proef van het verse wat de boer te bieden heeft met een streekbiertje en Keiems kaasje. Je hebt hier 9 verharde plaatsen met elektriciteit, wifi en houten steunpaal voor fietsen. Ook handig: er is een lozings- en tapwaterpunt. Aanmelden kan vanaf 13u. 

Prijs: Vanaf € 15/nacht inclusief elektriciteit
Adres: Keiemdorpstraat 170, 8600 Keiem-Diksmuide, België

GPS: N 51.085600 E 2.892720
Afstand tot centrum Westende: 18 km

6. Camping Scheibeekhoeve 

Camping Scheibeekhoeve is een grotere camping waar je ongetwijfeld een fantastische vakantie beleeft. Vanaf mid juni zijn grote familietenten welkom! Je reserveert best voor de schoolvakanties, verlengde weekens en feestdagen. Opgepast: geen betalingen met bancontact mogelijk (wel Payconiq, bank apps of cash). Spring op de fiets en volg de Frontroute of ontdek de charmante dorpjes als Ekelsbeke en Lampernisse. Een verzorgde en hygiënische camping dat bovendien kindvriendelijk is. Gezellige momenten rond de vuurkorf gegarandeerd! 

Prijs: Vanaf € 24/nacht in hoogseizoen
Adres:
Sint-Rijkersstraat 52, 8690 Alveringem
GPS: N 51.008750, E 2.695140
Afstand tot centrum Westende: 25 km

7. 't Nesthof

We zetten al eens eerder fijne camperplaatsen in de Westhoek op een rijtje, en camperplaats 't Nesthof maakte daar ook een deel van uit. De voormalige boerderij vlakbij Diksmuide is een kleine en gezellige plek waar 15 campers kunnen staan. En neem boerderij maar letterlijk: af en toe loopt er een verdwaalde kip het erf over. Van hieruit vertrek je met de fiets de velden in of bezoek je de historische hoogtepunten die de Westhoek te bieden heeft. Geopend het hele jaar door buiten de maand november. Het centrum van Westende

Adres: Zijdelingstraat 2a, 8600 Diksmuide
Prijs: Vanaf €13/nacht voor 2 personen
GPS: N 51.067630, E 2.862130
Afstand tot centrum Westende: 16,5 km

Welk type camperplaats je ook prefereert, in Westende valt er voor iedereen wat te beleven. Ook deze 5 stranden in België zijn de moeite waard. Het Westen van België verder verkennen? Laat je betoveren in de Unesco Werelderfgoedstad Brugge of trek naar Flanders fields van mei tot augustus als de typerende rode klaprozen bloeien.