7 Dingen die je niet mag vergeten mee te nemen op vakantie

10 mei 2017 in Tips voor reizigers en Camper- en campingtips

Voor veel mensen is het herkenbaar: een uur na vertrek realiseer je je dat je toch iets bent vergeten mee te nemen op vakantie. Om goed voorbereid op weg te gaan, bieden we je in deze blog een overzicht van alle packing essentials. Zo kun je extra genieten van je camperreis! 

#1 Warme kleren voor in de avond

Of je nu met je camper naar de kust rijdt voor een strandvakantie of naar Spanje om aan je kleurtje te werken. Vaak denk je bij je bestemming aan een zonovergoten oord, waar het altijd warm weer is. Helaas koelt het bijna overal ter wereld af als de avond valt. Vergeet daarom niet om warme kleren mee te nemen. Zo kun je ook in de avond genieten van je vakantie.

Goboony niet vergeten vakantie warme kleren

#2 Spelletjes

Tenzij je een geheime online pokerspeler bent, zullen speelkaarten misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt tijdens het inpakken van je camper. Toch kunnen speelkaarten of een leuk bordspel juist veel plezier bieden tijdens een camperreis. Regenachtige dag of saaie avond? Tover je camper om tot spelletjes paradijs! Organiseer een spelletjestoernooi met je gezin of de buren. Die regen zijn jullie binnen no time vergeten. Als je camper ruim genoeg is, kun je zelfs monopoly meenemen. Daar ben je uren zoet mee.

Goboony niet vergeten vakantie bordspelletjes

#3 Wereldstekker

Ben je fan van glamping of neem je graag je elektronische apparaten mee? Vergeet dan niet een wereldstekker mee te nemen. Veel campers zijn voorzien van stopcontacten, maar mocht dit niet het geval zijn, dan kan een wereldstekker uitkomst bieden. Niet overal in Europa zijn de stopcontacten hetzelfde.

Goboony niet vergeten vakantie wereldstekker

#4 Zonnebrandcrème

Niemand wordt mooier van de rode gloed die je krijgt als je verbrand bent. Zorg er daarom voor dat je altijd zonnebrandcrème meeneemt. Zelfs op bestemmingen waar het niet bijzonder warm is, kun je zonder zonnebrandcrème verbranden. In de meeste gevallen kun je ook op je eindbestemming zonnebrandcrème kopen bij de apotheek of op de camping. Toch scheelt het tijd en geld wanneer je zelf crème meeneemt en is de rest van je vakantie een stuk aangenamer als je niet al op de eerste dag verbrandt. Toch verbrand? Smeer je dan goed in met aftersun, die je natuurlijk ook zelf hebt meegenomen.

Goboony niet vergeten vakantie zonnebrandcreme

#5 Een flesopener en andere keukengerei

Stel je voor, je hebt je camper geparkeerd voor de avond en maakt je klaar voor een romantisch diner in de schemering. Het is het ideale moment om die mooie fles wijn te openen, die je als verrassing voor je lief hebt meegebracht. Ineens bedenk je je dat je niet hebt gecheckt of er wel een flesopener aanwezig is in de camper en ook zelf ben je een opener vergeten mee te nemen. Vaak geeft de verhuurder van de camper je een lijst met het aanwezige keukengerei. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan in ieder geval altijd een flesopener en blikopener mee. Ze zullen op vakantie vaak van pas komen en zo hoef je die romantische avond niet aan je voorbij te laten gaan.

Goboony niet vergeten vakantie flesopener ander keukengerei

#6 Zwemkleding en een strandlaken

Het klinkt zo logisch, maar het is ons allemaal wel eens overkomen: je bent je zwemspullen vergeten omdat je niet wist dat je op jouw vakantiebestemming ook kon zwemmen. Je hoeft namelijk niet per se naar het strand om te kunnen zwemmen. Veel campings in Nederland en in het buitenland hebben een zwembad en het zou zonde zijn als je daar geen duik in kunt nemen omdat je je zwemkleding bent vergeten. Sommige camperverhuurders bieden trouwens handdoeken aan, maar helaas is er nog niemand die ook zwemkleding aanbiedt.

Goboony niet vergeten vakantie zwemkleding en strandlaken

#7 Kruiden

Campers zijn een relatief luxueuze manier van kamperen. Daar horen ook lekkere gerechten bij. Bijna overal waar je je camper parkeert heb je de mogelijkheid om in de buurt basis ingrediënten te kunnen kopen. Maar het kopen van veel lekkere kruiden is een beetje overdreven. Neem je favoriete kruiden en specerijen mee om meer uit je gerechten te halen en iedere reis weer te genieten van die legendarische road trip chili!

Goboony niet vergeten vakantie kruiden

 

We hopen dat je met behulp van deze lijst geen belangrijke spullen vergeet voor je vakantie. Kijk ook even in deze lijst met reisartikelen zodat je zeker weet dat je alles hebt. Vergeet ook de voor de hand liggende dingen niet. Het meest voor de hand liggende voorwerp voor een camperreis is trouwens natuurlijk een camper. Heb je die niet zelf? Neem dan een kijkje in de lijst met campers die je via Goboony kunt huren!

 

Bekijk aanbod