Top 8 leuke spelletjes voor op vakantie

27 juli 2017 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Wij hebben 8 leuke spelletjes voor op vakantie op een rijtje gezet! Spelletjes zijn een leuke manier om tijd door te brengen met familie en vrienden en in de vakantie heb je daar volop tijd voor. Daarnaast zijn spelletjes ook een uitkomst op dagen dat het weer een beetje tegen zit. Terwijl de regen op het dak van je camper tikt, hoeven jullie je met deze spelletjes geen minuut te vervelen!

Goboony top spelletjes voor vakantie monopoly

Spel 1: Monopoly

Misschien wel het bekendste bordspel ooit: Monopoly! Het spel is sinds de start in 1935 uitgegeven in 47 talen en wordt in 114 landen verkocht. Je kunt het spel uren blijven doorspelen, wat erg handig is als het meerdere dagen achter elkaar regent. Wil je het record van langste spel Monopoly ooit te verbreken? Dan moet je nog even doorzetten. Het record staat namelijk op 70 dagen spelen aan één stuk.

Spel 2: Vier op een Rij

Als je van vier op een Rij een reiseditie aanschaft, kun je het altijd en overal spelen. Het is een klein spel dat makkelijk mee te nemen is en dus ideaal is voor op vakantie. Het is een simpel spelletje waarbij je alleen maar hoeft te zorgen dat je 4 schijfjes op een rij krijgt. Als je dat voor elkaar krijgt heb je al gewonnen! Speel om de beurt en val aan vanuit elke mogelijke hoek. Net zolang totdat een speler 4 schijfjes van zijn of haar kleur op een rij heeft. Dit mag zowel horizontaal en verticaal als diagonaal.

Spel 3: Rummikub

Rummikub is al een evenzo bekend familiespel. Bijna iedereen heeft het spel thuis wel liggen en ook vrijwel iedereen kent de spelregels. Het gaat om het leggen van de juiste combinaties van steentjes. Door een combinatie van inzicht, durf en tactiek maak je zeker kans om te winnen! Het spel heeft een speciale kleine en compacte reiseditie. Het neemt amper ruimte in en je kunt het altijd en overal spelen!

Goboony top spelletjes voor vakantie Rummikub

Spel 4: Kolonisten van Catan dobbelspel

Ben je fan van het spel Kolonisten van Catan, maar wil je liever niet zo’n grote doos meenemen in de camper? Dan biedt dit dobbelspel uitkomst! Bij deze versie krijg je een velletje papier waar de bekende straten, dorpen en steden uit de gewone Kolonisten van Catan op staan. Je mag iedere beurt drie keer met de dobbelstenen gooien om een combinatie samen te stellen waar je wat aan hebt.

Spel 5: Halli Galli

Met het spel Halli Galli heb je gegarandeerd lol. Jij en je medespelers mogen om de beurt een kaart leggen. Zodra de kaarten samen 5 gelijke stukjes fruit laten zien, slaat iedereen zo snel mogelijk op de bel. Zorg er dus voor dat je goed oplet! Degene die als eerste op de bel heeft geslagen en dus met zijn hand onderop ligt, krijgt de kaarten van die ronde. Als je geen kaarten meer hebt, dan lig je uit het spel. Heb je alle kaarten verzameld? Dan ben jij de trotse winnaar!

Spel 6: Regenwormen

Bij Regenwormen hoef je niet zo veel na te denken en daarom is het een fijn spelletje. Tijdens dit spel moet je zoveel mogelijk regenwormen verzamelen. Aan het begin van het spelletje gaat dat er vriendelijk aan toe, maar hoe verder je in het spel komt, hoe minder regenwormen er over blijven. Schaam je dan ook niet als je regenwormen van de tegenstander af wilt pakken. Verzin allerlei tactieken en zorg dat jij wint!

Spel 7: Wie is het?

Ben je goed in raden? Dan is ‘Wie is het?’ zeker een leuk spel om te spelen! Stel ja en nee vragen aan je tegenstander en kom zo achter de juiste informatie die je nodig hebt voor de oplossing. Want wie is het? Wie staat er op de geheime kaart van je tegenstander? Let wel goed op want ondertussen stelt je tegenstander jou namelijk ook vragen. Wie als eerst kan raden wie het is, is de winnaar! Je kunt van ‘Wie is het?’ een speciale reiseditie aanschaffen, maar je kunt het ook makkelijk doen met pen en post-its. Verander de naam in ‘Wie ben ik?’, schrijf een naam van een bekend persoon op een post-it en plak die op het voorhoofd van je tegenstander. Je tegenstander kan zo door allerlei ja en nee vragen ontdekken wie hij of zij is.

Goboony top spelletjes voor vakantie speelkaarten

Spel 8: Weerwolven

Weerwolven van Wakkerdam is een ideaal spel voor tijdens je kampeervakantie. Verzamel een grote groep mensen, creëer een mysterieuze sfeer met kaarsen of een kampvuur en succes is verzekerd. Tijdens het spel gaan krijgen spelers een rol toebedeeld door de spelleider. De rollen kunnen variëren van gewone burger tot weerwolf en van heks tot onschuldig meisje. Tijdens de nacht voeren de verschillende karakters hun eigenschappen uit en aan het einde van de nacht elimineren de weerwolven een onschuldige burger. Als het weer dag wordt, bespreken de burgers in een vergadering de gebeurtenissen van de afgelopen nacht. Zij mogen dan op hun beurt proberen een weerwolf te elimineren. Echter doen de weerwolven zelf ook mee aan de vergadering, en dat maakt die beslissing niet eenvoudig.

Extra tip: Speelkaarten om eindeloos te variëren

Neem als je op vakantie gaat ook altijd een pak (of meer) speelkaarten mee. Bekende spellen die je kunt spelen zijn Ezelen en Pesten. Andere leuke spellen zijn Liegen, Zweeds Pesten en Presidenten. Voor al deze spelletjes heb je alleen maar een spel kaarten nodig en kun je oneindig variëren!

Verhuur jij een camper via Goboony? Schaf nu snel je favoriete spellen aan en leg ze in je camper! Zo zal niet alleen jij een leuke vakantie hebben, maar biedt je ook iets extra’s aan je huurders! #LETSGOGAMING