6 tips om muggen buiten je camper te houden

26 juli 2016 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Er heerst een muggenplaag in Nederland! Dit komt vooral door de zachte winter en de hevige regenval aan het begin van de zomer. Het warme weer van de afgelopen week zorgde er voor dat de muggeneitjes sneller uitkomen. De kleine zoemers houden menigeen wakker ‘s nachts en alsof dat nog niet het ergste is kan het zo maar zijn dat je de dag erna een aantal jeukende muggenbulten hebt! En het einde is ook nog niet in zicht, augustus gaat waarschijnlijk een topmaand worden voor muggen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om muggen buiten de camper te houden. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet hoe je dat het beste kan doen.

#1 Horren in je camper

Installeer horren bij je ramen en deuren van je camper en zorg er voor dat de muggen niet binnen komen! Je kan kiezen voor een op maat gemaakte hor voor je raam of deur maar dat is niet goedkoop, en het is ook geen snelle oplossing. Wel is het een aankoop die lang mee gaat. De levering duurt meestal wel een week of langer, houdt daar rekening mee.

Een goedkopere oplossing voor een hor, één die je ook per direct kan toepassen, is om horgaas te kopen bij een winkelketen als Blokker of Xenos. Deze horren moet je vaak zelf op maat maken en met klittenband en dubbelzijdig plakband bevestigen in de camper. Voor één of twee tientjes kom je al een heel eind én je kan ze meteen plaatsen. Daarna even de muggen die al in je camper zitten opsporen en je kan uitkijken naar een zoem-vrije nacht.

tips tegen muggen plaats een hor in je camper

#2 DEET

Gebruik de anti muggen producten van DEET, in wat voor een vorm dan ook. Kies bijvoorbeeld voor een spray, lotion of roller om muggen te weren. De producten van DEET werken super goed en zijn gemakkelijk online te bestellen. Doe dat twee weken voor je op vakantie gaat, dan heb je ze zeker op tijd in huis en kun je zorgeloos en mug-vrij de weg op! Wil je onderweg DEET producten, of ander anti muggen zalfjes of spray kopen, ga dan even naar een drogisterij in de buurt. Het is een goed idee om standaard een setje DEET porducten in je camper te hebben, zo grijp je nooit mis!

Tips tegen muggen leg DEET in je camper

 

#3 Anti muggen stekker in je camper

Plaats een anti muggen stekker in je camper. Hier in zijn verschillende opties mogelijk.

-Een stekker zijn die een hoge frequentie of elektromagnetische golven uitzendt waar de zoemers liever bij uit de buurt blijven.

-Een stekker waar je een verdamper in zit. Het stofje houdt muggen op afstand, deze werkt ongeveer 45 dagen, daarna kun je makkelijk een navulling plaatsen en de stekker hergebruiken.

-LED Elektrische Insectendoder. Deze stekker maakt korte metten met muggen. Het LED light is onweerstaanbaar voor de beestjes, daarom is het verstandig om deze buiten je camper te plaatsen.

Tips tegen muggen plaats een Anti muggen stekker in je camper

#4 Citroenen

Sla flink wat citroenen in en gebruik ze op allerlei mogelijke manieren. Muggen zijn niet dol op de geur die citroenen verspreiden. Zet bijvoorbeeld hier en daar puur citroensap of citroenschillen neer. Verwerk ook zoveel mogelijk citroenen in je eten en drinken. Behalve dat het muggen weert is het ook erg lekker! Er zijn ook genoeg drankjes te vinden die gemaakt zijn met citroensap. Moeilijk hoeft dat niet te zijn: water met citroen is al een goede smakelijke dorstlesser. Wil je iets speciaals (het is tenslotte vakantie)? Maak dan een heerlijke cocktail waar citroensap in zit, zoals bijvoorbeeld een “Blue Lagoon”, “Gimlet”, “Gin and Tonic” of “Bloody Mary”.

Tips tegen muggen leg citroenen in je camper

#5 Vitamine B tabletten slikken

Veel mensen slikken vitamine B tabletten om muggenbeten te voorkomen. B-vitamines zouden de lichaamsgeur van mensen zodanig veranderen dat het niet meer aantrekkelijk is voor muggen. Ze komen af op bepaalde luchtjes die mensen uitstoten wanneer ze zweten. Je kan er ook voor zorgen dat je naast iemand slaapt die nog lekkerder ruikt voor muggen. Dan heb je geen last van muggenbeten, maar slaap je misschien slecht omdat je partner zo ligt te draaien ’s nachts!

#6 Elektrische vliegenmepper

Een MUST voor in de camper is toch wel een elektrische vliegenmepper! Wanneer je “old school” met een gewone -niet elektrische- vliegenmepper de muggen te lijf gaat kan het best even duren voordat je ze te pakken hebt. Vaak creëer je met zo’n vliegenmepper wind die de mug wegblaast voordat jij er met je mepper in de buurt bent. Een elektrische vliegenmepper hoef je alleen maar tegen de mug aan te houden en dan ben je er voorgoed van af.

Tips tegen muggen gebruik een elektrische vliegenmepper in je camper

Hopelijk heb je wat aan deze tips zodat je 's avonds mug-vrij bij je camper zit en je kan genieten van een goede nachtrust tijdens je vakantie!

Wil je nog meer camper tips? Dat kan! We geven je ook nog 11 tips voor het ordenen van je camper​.