5x Kleine camping Gardameer

15 oktober 2020 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Italië

Het Gardameer is populair onder vakantiegangers. Zelf stond het nooit zo hoog op mijn lijstje, maar afgelopen zomer ging ik toch. Het meer en de omliggende plaatsen hebben me enorm verrast. Naast de grote campings en toeristische trekpleisters heb je namelijk ook nog veel authentieke plaatsen. En overnachten? Dat doe je gewoon op een kleine camping aan het Gardameer.

Goboony kleine camping Gardameer - La Rocca

Het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Naast groot is het ook ontzettend diep. Op het diepste punt is het namelijk wel 346 meter. Door de grootte en door de ligging tussen de bergen heb je aan alle kanten een heel andere sfeer en zijn er overal andere activiteiten om te ondernemen. Je kunt er voor kiezen om een camping als uitvalsbasis te kiezen en zo de omgeving te ontdekken, maar het is ook leuk om met de camper een rondje rondom het meer te maken en op deze vijf verschillende campings te overnachten. Je hebt dan alle tijd om plaatsen als Riva, Sirmione, Limone sul Garda en Torbole te bezoeken. Daarnaast kun je luie dagen op het (kiezel)strand afwisselen met activiteiten in en op het water en mooie wandelingen door de bergen. Nog meer zien van Italië? Volg dan een van deze camperroutes door Italië of rijd door naar de Italiaanse Bloemenrivièra.  

  1. Camping la Rocca

Camping la Rocca ligt in het plaatsje Manerba del Garda. Een gezellig knus plaatsje waar het heerlijk toeven is. Camping la Rocca is van alle gemakken voorzien. Er zijn twee nieuwe sanitairgebouwen met schone wc’s en goede douches. Verder is er op de camping een zwembad en een restaurant. Voor de kleine boodschappen kun je terecht in het winkeltje. De campingplaatsen zijn ruim opgezet en je hebt de mogelijkheid een hangmat op te hangen. De prijzen per nacht vallen ook ontzettend mee, je kunt in het hoogseizoen al een mooie plek krijgen met stroom voor €26,- (inclusief 2 personen). De camping is van half mei tot half november geopend.

Camping la Rocca is een ideale basis om de omgeving te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf de camping naar verschillende kiezelstrandjes wandelen voor een lekker dagje in de zon. Daarnaast kun je in de haven van Manerba del Garda op verschillende plekken heerlijk eten, een bootje huren voor een dag of je benen trainen op een waterfiets. Vanaf Manerba kun je ook een dagje naar het eiland Isola di San Biagio. Ga met de watertaxi of volg te voet het ondiepe paadje door het water. 

Goboony kleine camping Gardameer Isola di San Biagio

  1. Camping Nanzel

Camping Nanzel ligt een kilometer ten zuiden van Limone sul Garda. Het wordt gerund door de familie Piantoni, die sinds 1961 eigenaar is van het etablissement. Camping Nanzel ligt direct aan het Gardameer in een inham. Er zijn kampeerplaatsen gecreëerd op terrassen omgeven door olijfbomen met een fantastisch uitzicht op het meer en Monte Baldo. De camping is klein maar biedt veel comfort: twee moderne sanitairgebouwen met een wasmachine, een snackbar met satelliet-tv, een goed gevulde minimarkt en wifi. In het hoogseizoen heb je al een camperplek met stroom voor €27,50 (voor 2 personen). 

Vanaf de camping kun je het brede strand bereiken. Daar kun je even lekker tot rust komen, maar je kunt er ook van alles doen. Op het strand kun je beachvolleybal spelen of tennis. Verder kun je in de omgeving mountainbiken, wandelen, klimmen, canyoning doen, golfen en paardrijden. Liever actief op het water? Aan deze kant van het meer kun je goed windsurfen, kajakken, zeilen en kitesurfen. Dit laatste heb ik zelf ook gedaan bij Wind Riders, maar er zijn nog veel meer kitesurfscholen op het strand te vinden. Heel gaaf om te doen! 

  1. Camping Grumèl 

Camping Grumèl is een agricamping gelegen in Nago. De camping ligt niet direct aan het meer maar op een hoogte van 150 meter. De de stranden van Torbole, een oud dorp dat rijk is aan geschiedenis en sfeer, liggen op 2 km van de camping. De camping is heel geschikt voor outdoor liefhebbers en stellen en gezinnen die op zoek zijn naar een rustige plek voor een heerlijke vakantie. De camping is zo fijn dat je er wel een tijdje wil blijven, zo heb je ook alle tijd om te genieten van het betoverende landschap van Alto Garda. De camping heeft ruime kampeerplaatsen met elektriciteit. De toiletten zijn net en de douches hebben heerlijk warm water. Verder zijn er wasbakken voor het afwassen en een functionele wasruimte. En wat ook fijn is, je kunt er gewoon uit de kraan drinken. Een nacht in de camper met 2 personen kost rond de €26,-.

De camping is goed te gebruiken als startpunt voor activiteiten in de omgeving. Bezoek Torbole, ga klimmen of wandelen in de bergen, of neem de motor mee achter de camper en maak een mooie rit langs allerlei haarspeldbochten. En wissel ze net als op de andere plekken af, met een lekker dagje aan het strand.

Goboony kleine camping Gardameer kiezelstrand

  1. Agricampeggio Paradiso

Agricampeggio Paradiso is een fijne kleine camping aan het Gardameer, die rust, ruimte en vrijheid biedt. De camping bestaat uit terrassen met 5 ruime plaatsen met afbakening. U kunt kiezen voor een plek met schaduw, zonder schaduw of met half schaduw. De overige plekken houden ze gereserveerd voor tenten. In totaal is er plek voor ongeveer 25 tot 30 personen. Echt klein en gemoedelijk dus. 

De camping biedt schone douches, toiletten en wasbakken. Er is ruimte om de vuilwatertank te legen en de schoonwatertank te vullen. Ook bieden de plaatsen elektriciteit en water. Op aanvraag kun je een grill gebruiken. Verder kun je producten van de boerderij kopen zoals olijfolie, salami, kaas en groenten uit eigen tuin.

De ligging van de camping is ook prachtig. Het ligt namelijk in Castelletto di Brenzone aan de zogenaamde "Olijfrivièra" en aan de voet van Monte Baldo. Het gebied en Monte Baldo lenen zich uitermate geschikt voor mooie wandelingen. Verder ben je zo bij het meer voor een frisse duik, al kun je die ook nemen in het buitenzwembad van de camping. De camping kost in het hoogseizoen voor een camper met 2 personen rond de €33,-.

  1. Camping Belvedere

Camping Belvedere ligt ook in Manerba del Garda, tegen Camping la Rocca aan. Deze camping is ook kleinschalig en is vooral de moeite waard voor de fantastisch mooie plekken direct aan het meer en het strand. Je hebt zelfs je eigen hekje dat je toegang geeft tot het strand. Zo voelt het toch een beetje als een privé strandje. Verder is de uitbater ontzettend aardig en behulpzaam en kun je ‘s ochtends in het restaurantje terecht voor een cappuccino en een brioche. De sanitairgebouwen zijn hier wel wat gedateerd, maar wel schoon. In het hoogseizoen betaal je hier per nacht wel meer, vanaf €36,- met 2 personen en een camper, maar de plek is het absoluut waard. 

Goboony kleine camping Gardameer Camping Belvedere

Wat is jouw favoriete kleine camping aan het Gardameer?