20x uitstapjes het hele jaar door

23 februari 2022 in Bestemmingen, België, Duitsland & Nederland

Denk je bij reizen met een mobilhome meteen aan een zomerse roadtrip? Natuurlijk is zo’n avontuur een fantastische manier om de vrijheid van een campertrip te ontdekken. Toch zijn er nog talloze andere manieren om tussendoor een snoepreisje te maken. Deze 20 (korte) uitstapjes zijn een ideale invulling voor een verlengd weekend hier of daar! Goboony uitstapjes hele jaar door winter zomer herfst lente mobilhome camper huren

 

Uitstapjes in de lente

1. Vanaf begin april worden de bloesemroutes in Limburg dé place to be. Op de grens tussen België en Nederland vind je valleien met fruitbloesems, zover het oog reikt. De wandelroute Eijsden-Magraten E4 is een ware aanrader! 

2. Kamperen naast de achtbaan. De absolute nummer één bij onze camperkids is een bezoekje aan een pretpark. Knopen we daar een weekendje kamperen aan vast dan wordt het helemaal een groot feest. Happy ouders, happy kids!

Wat dacht je van een bezoekje aan Plopsaland en Plopsaqua De Panne? In het uiterste westelijke puntje van de Belgische kust ligt Plopsa Village: een camping met alle mogelijke faciliteiten, speelpret voor de kleintjes en dat allemaal vlak naast Plopsaland. Heb je teveel in de achtbanen gesjeesd? Een frisse neus halen doe je in het nabijgelegen natuurreservaat De Westhoek of in het groene Calmeynbos.  Ook bij de Efteling logeer je op loopafstand bij Camping De Hoefstal.  Een overnachting kost je amper meer dan een parkeerticket! Bij sommige pretparken zoals Disneyland Paris, mag je tegen een vergoeding ook op de parking overnachten. Luxe mag je niet verwachten, maar het is wel een stuk goedkoper dan een nachtje in een Disney-hotel. Je betaalt €45 voor een overnachting

3. De betoverende rotsen van de Mullerthal-trail in Luxemburg doen je met verstomming verbazen! Wandel de hele route in een weekje of wandel één van de voorstelde lussen zodat je terug bij de camper uitkomt. 

4. Keulen is een dankbare stad om in het voorjaar te bezoeken. De metropolis aan de Rijn heeft een verrassend cosmopolitisch kantje, waardoor je je op sommige momenten echt in een wereldstad waant. Heb je fietsen mee op je camper? Goed nieuws, Keulen is een fietsvriendelijke stad. 

5. Kiekjestijd in de oude abdij van Villers, België! De vervallen cisterciënzerabdij is 900 jaar lang goed bewaard gebleven, en zit ingekapseld in een groene oase. Must-visit voor geschiedenisliefhebbers, reizigers op zoek naar dat perfecte instagramplaatje en iedereen daartussen. Goboony Uitstapjes verlengd weekend ideeën bestemming

Uitstapjes in de zomer

6. Festival freedom. Ik hou van festivals. De muziek, de sfeer op de weide, de verbondenheid. Waar ik niet van hou zijn vieze toiletten op de festivalcamping, een tentje op een modderige ondergrond of een slapeloze nacht op een lekke matras. Duuuus, trekken wij vanaf nu met onze camper richting festivalterrein.  Met onze fietsen in de koffer, stranden we meestal op een nabijgelegen camping. Niets zo leuk als midden in de nacht naar je mobilhome fietsen, de geluiden horen uitsterven en weten dat een goede nachtrust wacht. Op Camping Heidestrand in Zonhoven was het zo gezellig, dat we soms pas laat naar het Pukkelpop festivalterrein afzakten. Heel wat festivals, waaronder Rock Werchter en Pukkelpop, hebben ook een eigen kampeerterrein voorbehouden voor mobilhomes. Deze festivals ontvangen je met open armen in 2022 met camper! 

7. Trollen of techno in Boom. Vlakbij Antwerpen ligt Boom, een kleine provinciaalse stad die internationaal faam veroverde met Tomorrowland, een dance-festival van wereldformaat. Helaas zijn campers niet welkom op de festivalcamping van Tomorrowland, maar je vindt wel heel wat privé-initatieven van bewoners via bvb Campspace. Op andere momenten is het recreatiedomein de speeltuin van 7 grote trollen, een gebeurtenis voor elk kind, klein én groot. 

8. Boek een surfinitiatie in Oostende of Domburg en beleef een californian summer aan de Noordzee. 

9. In Utrecht (waar je ook de HQ van Goboony vindt!) voel je in de zomer pas echt hoe de stad leeft. Langs en op de rivierboorden vind je terrasje na terrasje naar terrasje en elke Utrechtenaar trekt naar buiten. De Belgische collega's zeggen: "Gezellige stad!", Nederlandse collega's gaan van "Hartstikke gezellige stad!". Hier vind je alle camperplaatsen in Utrecht

10. Favoriete uitstap van Michiel, Goboony Country Manager België, in de zomer is bevers spotten aan de Semois. Op Camping Maka sta je vlak aan het water en zwemmen de bevers zo voorbij als je stil bent. Een vierwielaangedreven jeep is zelfs welkom op de tentenweide! 

Uitstapjes in de herfst 

11. Kom mee rijden met de Dirty Boar Gravel Ride op 3 september. Een uitdaging voor de sportieve fietser, met een sfeervolle eigen camping. Supporters klauteren naar het hoogste punt van België of bezoeken Malmedy terwijl de noestige fietsers blijven trappen. 

12. Snuif de sfeer op in de culturele hoofdstad van Noord- Frankrijk, Rijsel. Op een steenworp van de grens met België vind je een cultureel zwaargewicht met een gezellig centrum om in rond te kuieren. Het eerste weekend van september stuit je hier op de grootste vlooienmarkt van Europa

13. Tijdens de lockdowns mochten we niet op vakantie én niet op reis.  Toch slaagden restaurants erin camperaars een combinatie van beide aan te bieden. Hoe het werkt? Met Campermeal. Je installeert je op de parking, laat het warme eten brengen en zo geniet je in je mobilhome van een culinaire verwenavond.  Ook nu blijft het een doorslaand succes: een weekendje op restaurant met je huis op wielen. Sommige restaurants brengen nog steeds je maaltijd aan de camper, bij anderen mag je op het domein overnachten en eet je gezellig in het restaurant. De voordelen? Je hoeft zelf niet aan de slag met potten en pannen, na je flesje wijn kruip je gewoon in bed en niet achter het stuur én je ontdekt weer een nieuw stukje België. 

14. Hoor de edelherten brullen tijdens de bronsttijd in de Hoge Veluwe in september en oktober. Hou de kalender van het Park Hoge Veluwe goed in de gaten, zo mis je dit indrukwekkende schouwspel niet! Er is een natuurcamping bij de ingang van het park, echt de moeite waard. 

15. Lichtjeswandelingen in elke grootstad. Van zodra de dagen korten, gaan de lichtjes overal aan. Elke grote stad in België heeft tegenwoordig een indrukwekkende lichtwandeling, waarbij een verhalend spektakel wordt gebracht. In Antwerpen bvb trek je het Rivierenhof in voor De Grote Schijn

Uitstapjes in de winter

16. Steek de grens over naar Zuid-westelijk Duitsland en dompel je onder in de rijke traditie van kerstmarkten.

17. Brengt de winter sneeuw? Trek naar Spa, België om een kleine afdaling op de piste 'Thier des Rexhons' te wagen. Het is een bescheiden skigebiedje, dat we met een knipoog eender een sleeheuvel noemen, maar prima voor een daguitstap of weekendje winterse Ardennen. Hier vind je een overview van de beste wintercampings in België

18. Hanzesteden-hoppen! Elk weekend zou je bijna een nieuwe hanzestad kunnen verkennen, je hebt er meer dan 30 in Europa. De hanzesteden maakten onderlinge handelsakkoorden avant la lettre, en onderscheiden zich door indrukwekkende stadscentra en een geschiedenis om u te zeggen. In Nederland vind je parels als Doesburg en Zupthen, België herbergt Brugge en in Duitsland schitteren Hamburg, Hannover en Dortmund op de lijst. 

19. Kamperen in de winter veel te koud? Niet als je gaat voor een weekendje weldadige wellness! Even ontsnappen aan de dagdagelijkse sleur en je batterijen opladen, dat doe je op een wellnesscamping. Bij Camping Ons Buiten in het Zeeuwse Oostkapelle bijvoorbeeld. Je dobbert er gewichtsloos in het zwembad, geniet in de sauna van het uitzicht op de weelderige tuin en ontspant volledig in de stille ruimtes. Daarna droom je heerlijk weg in je donzige camperbed. Ook op Campspace vind je talloze adresjes waar je kunt opwarmen in de sauna. Wij dompelden ons met de buscamper onder in de stilte en natuurpracht van het Nederlandse den Hout. In de achtertuin van Klaas en Judith vonden we rust, kampvuur en een knusse privé sauna. Zzzzen!

20. Trek naar de Zeeuwse en Vlaamse kust op 13 maart voor de North C Trail en Walk. Sportievelingen ontdekken een fantastisch offroad loopparcours, zij die het rustiger aandoen kunnen de North C walk volgen. De start/finish ligt in Koksijde, waar ook 29 camperplaatsen zijn (max 12u)! 

 

Goboony uitstapjes buiten seizoen winter verlengde weekends

Welke bestemming of uitje jij ook plant, er is altijd wel een camper beschikbaar op jouw maat. Huur een grote familiecamper voor de bevers in de Semois te spotten of een vinnig busje om in Lille antiek te shoppen. We've got you covered!  

Tekst: Kelly Mortelmans van De Campercrew en Marie Demaerel
Beelden: Roel Willems