Op skivakantie met de camper: 6 skigebieden met wintercampings

31 januari 2022 in Bestemmingen, Voor reizigers, Frankrijk , Italië, Oostenrijk , Spanje, Tsjechië & Zwitserland

Imposante gebergten, verse poedersneeuw die kraakt onder je voet, een kop dampende glühwein… Ben jij ook een mens die tot leven komt van zodra je in een skilift stapt? Wij gingen op zoek naar 6 bijzondere skigebieden met wintercampings waar je met de camper naar toe kan. 

Goboony wintercamping skivakantie camper mobilhome huren winter pisteElk skigebied heeft zo zijn eigen karakteristieken: in de ene scheur je de berg af op pikzwarte pistes, in de andere zorgt de après-ski voor onvergetelijke avonden. Wij selecteerden in 6 landen een skigebied met wintercamping waar je met een camper welkom bent.

Voor iedereen wat wils in Oostenrijk

In het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vind je wat voor elks: met meer dan 270 km aan piste kan klein en oud plezier maken. Een uitgebreide après-ski cultuur, berghutten waar je lekker eet en het freeride mekka Fieberbrunn voor de experts onder ons… do we need to say more? Op camping Energiebrunnen kan je vanuit de camper rechtstreeks de skipiste op! Een dagje uitrusten? De vijf sterren-wellness wacht op je met panoramabad, zwembad en hot tub. De camping is aan de prijzige kant, maar je krijgt er een excellente beleving in de plaats. Het moeilijkste in deze regio is om weer naar huis te gaan. 

Adres: Lindau 20, 6391 Fieberbrunn, Oostenrijk
Prijs: Vanaf € 50,6 euro voor twee personen per nacht 

Familiaal in het hartje van de Franse Alpen

 

Goboony mobilhome camper skivakantie wintersportvakantie hurenWelkom in Les Sybelles! Deze klepper van een skigebied verbindt 6 stations om zo 310 km in piste aan te bieden. In La Toussuire, waar je 250 dagen zon per jaar mag verwachten vind je Camping caravaneige du col. Een kleinschalige camping met een fenomenaal zicht op de bergen. De shuttlebus op 80m van de ingang brengt je zo tot aan de piste. Op deze camping kennen ze na 2 dagen je naam en vragen ze op dag 3 of je je baguette graag crunchy of extra crunchy hebt!  De camping is goed uitgerust voor wintersporters: warm op in de sauna na je drukke dag en droog je ski uitrusting in de voorziene droogruimte. 

Adres: Camping caravaneige du col, 73300 Fontcouverte-La Toussuire
Prijs: Vanaf €23 euro per 2 personen per nacht 

Onderdompelen in sneeuw en luxe in Italië 

In Zuid-Tirol vind je Camping Sexten terug. Nietsvermoedend rij je in de omgeving, genietend van de bossen en beekjes en voilà, een luxe-camping ontluikt zich voor je. We overdrijven niet, dit is Luxe met een grote L. Dompelbaden, sauna’s, indoor- en outdoor zwembaden, een eigen klimmuur … je zou haast vergeten dat rondom je heen de machtige dolomieten zich uitstrekken. Het Dolomiti superski gebied heeft 1.200(!) km aan piste voor jou in petto. Als de zon zich uitstort over die met sneeuw bedekte toppen en je diep ademhaalt voor je de piste af suist, dan is er op dat ogenblik geen betere plek op aarde. 

Adres: Via San Guiseppe, 54, I-39030 Sesto/Moso, Alta Pusteria, Dolemieten, Zuid-Tirol
Prijs: vanaf €51 voor twee personen per nacht

 

Verrassing voor de geoefende sneeuwavonturier in Spanje

In de Pyreneeën ligt een ongekende parel voor de meeste Belgen en Nederlanders: Formigal. Dit skigebied met 180 kilometer is een sneeuwparadijs voor de geoefende skiër of snowboarder. Het gebied is klein in vergelijking met mastodonten als Les Trois Vallées met 180 km piste, maar biedt een ongelofelijk prijs-kwaliteit verhouding. Eén op drie piste is zwart en er zijn kilometers aan freeride zones. Het concept van wintercampings lijkt nog recent voor deze regio: geen luxe-resorts zoals je die in Zuid-Tirol vindt maar kleine familiecampings met basisservices. Camping Gavin is een goede uitvalsbasis om de 6 valleien, verbonden door een gratis bus, te verkennen. 

Adres: Av. de Ordesa, 0, 22639 Gavín, Huesca, Spanje 
Prijs: vanaf €20 voor twee personen per nacht 

Beginnersplezier in Cerna Hora - Pec, Tsjechië

Goboony huur camper mobilhome skivakantie wintersportvakantie

 In Cerná Hora-Pec, het grootste skigebied van Tsjechië, vind je een overzichtelijk skigebied terug met een groot aantal pistes op maat van beginners. Ideaal voor kinderen en bovendien goedkoop in vergelijking met de Franse en Oostenrijkse tegenhangers. Je gaat er niet heen voor de cuisine of uitdagende routes, maar wel voor een ontspannende outdoor vakantie met veel ruimte en korte wachttijden aan de skiliften. Overnachten met de camper doe je bvb op Camping Dolce, verkozen tot beste camping voor caravans in 2021! Over het algemeen zijn Tsjechische campings en camperplaatsen niet zo uitgerust als op andere plekken, maar daar tegenover staat dat ze spotgoedkoop zijn. 

Adres: Oblanov 37, 541 01 Trutnov, Tsjechië
Prijs: Vanaf €15 per nacht voor 2 personen inclusief elektriciteit

Watervallen pracht in Zwitserland 

In de oksel van de Eiger-gletsjer vind je Camping Jungfrau terug, een terrassencamping in een dal waar er maar liefst 72(!) watervallen zijn. Zelf vanuit de camping spot je her en der een waterval. Markeer deze camping in je lijstje als een uitstekende zomer- én wintercamping! Verder vind je hier heel wat faciliteiten: verse pizza’s, een lounge in ware Alpenstijl en een cocktailbar om de dag af te sluiten. De gratis shuttlebus brengt je in enkele minuten naar de skigebieden Mürren-Schilthorn of Wengen, die deel uitmaken van het Jungfrau skigebied. De drie toppen Eiger, Mönch en Jungfrau knipogen in de verte naar je terwijl je rustig naar beneden slalomt.

Goboony mobilhome camper huren skivakantie wintervakantie Zwitserland

Adres: Weid 406, CH 3822 Lauterbrunnen, Zwitserland
Prijs: Vanaf €46,3 per nacht voor twee personen inclusief elektriciteit 

Trek je naar de bergen? Wij geven je nog extra tips over hoe je met de camper op wintersportvakantie gaat. Verder zijn campings met een droogruimte voor je ski-uitrusting een pluspunt! Op Goboony vind je heel wat campers die uitgerust zijn om de sneeuw te trotseren. Boek nu en ga goedkoop in hoogseizoen op skivakantie.