Kan ik verhuren volgens mijn eigen huisregels?

8 maart 2024 in Hoe het werkt en Over camper verhuren

Als je ervoor kiest om je camper via Goboony te verhuren, doe je dat altijd geheel volgens je eigen regels. Van het aanmaken van je advertentie tot het accepteren van een huurverzoek. Jij hebt de controle over het hele proces en bepaalt zelf hoe, wanneer en aan wie je verhuurt. 

Kan ik verhuren volgens mijn eigen huisregels?   

Wanneer je een advertentie voor je camper aanmaakt op Goboony, heb je de mogelijkheid om je eigen huisregels en huurvoorwaarden in te stellen. In de huisregels leg je vast wel je wel en niet toestaat in je camper. Denk aan het toestaan van roken, huisdieren of festivals. Ook kun je de minimale reisduur, kilometervergoeding en ophaal- en inlevertijden aangeven. Overige bijzondere huisregels (bijvoorbeeld alleen kleine honden zijn toegestaan) kun je nader specificeren onder het kopje 'huisregels'. We zullen de huisregels samen met jou nalopen wanneer je een advertentie aanmaakt.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik verhuur? 

Zeker! Als verhuurder op Goboony beheer je jouw eigen boekingskalender. Je kunt per dag de beschikbaarheid van je camper aangeven. Ook bepaal je zelf hoeveel je verhuurt op bepaalde dagen of in bepaalde periodes van het jaar. Je hebt ook de mogelijkheid om periodes te blokkeren in de kalender, bijvoorbeeld als je zelf met je camper op pad bent. 

Kan ik zelf bepalen aan wie ik verhuur?

Ja, als eigenaar van de camper heb je altijd volledige controle over wie het voertuig wel en niet mag huren. Een potentiële huurder is bij het indienen van een huurverzoek verplicht om informatie te verstrekken over zichzelf, het reisgezelschap en de reisplannen. Wanneer je het huurverzoek vervolgens ontvangt, kun je verder met de potentiële huurder kennismaken en eventuele vragen stellen alvorens je besluit het huurverzoek af te wijzen of te accepteren. Je bent overigens niet verplicht om gevolg te geven aan een huurverzoek. 

Hier vind je meer informatie over het weigeren van een huurverzoek

Wat moet ik doen als ik aanvullende regels moet opstellen voor een bepaalde boeking?

Als je voor een bepaalde boeking aanvullende en/of specifieke regels moet vaststellen, kun je deze documenteren op het GoForm, een formulier dat voor elke boeking wordt gegenereerd en dat dient als vastlegging van alle gemaakte afspraken en dat zowel door jou als door de huurder moet worden ondertekend. 

Om alle gemaakte afspraken overzichtelijk bij te houden, adviseren wij bovendien om alles via de boekingspagina van het platform te bespreken en vast te leggen. Dit zorgt voor een soepele en goed gedocumenteerde verhuurervaring.

Lees meer over wat je kan doen als de huurder zich niet aan je huisregels van jouw camper heeft gehouden

 

Verhuur je camper op Goboony
Het is gratis! Je bepaalt zelf aan wie en wanneer je verhuurt.