De leukste spelletjes voor onderweg

12 februari 2018 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

‘Mam, zijn we er al? Ik verveel me!’ ‘Mam, Lisa doet vervelend!’ Tsja, als ouder herken je dit maar al te goed. Je bent onderweg naar je vakantiebestemming en zit al veel te lang in je camper. Je kinderen weten niet meer hoe ze het hebben moeten en daardoor jij ook niet. Maar geen stress, met deze leukste spelletjes voor onderweg zullen je kinderen zich niet langer vervelen.

Goboony leuke spelletjes onderweg

1. Achterbankbingo

Met achterbankbingo heb je de kinderen in een mum van tijd in opperste concentratie, maar bovenal enorm stil! Download de bingokaart, geef je kinderen een kleurpotlood en streep de verschillende items zo snel mogelijk weg. De items zijn bijvoorbeeld water, een vouwwagen of een vrouw met zonnebril. Als je kinderen dit item voorbij zien komen, dan mogen ze het vakje met dit item inkleuren. Wie de kaart het eerste vol heeft wint! En om het extra spannend te maken, moet er natuurlijk ook een liedje worden gezongen wanneer een van je kinderen foute bingo heeft.

2. Bananenspel

Het bananenspel een leuk spel om te doen als je kinderen zich beginnen te vervelen. Het doel van het spel is om iedere keer als er een gele auto voorbij komt heel hard ‘banaan!’ te schreeuwen. Hebben je kinderen het spel onder de knie of merk je dat ze een beetje verveeld raken? Laat hen ook het automerk opnoemen. Zo leren ze meteen wat nieuws over automerken!

3. Dierenslang

Bij dierenslang moeten je kinderen iets meer begrip voor letters hebben. Degene die begint noemt een dier, bijvoorbeeld; egel. De volgende moet dan een dier verzinnen die begint met de letter waar het vorige dier op eindigde. In dit geval kan dat dus een leeuw zijn.
Je kunt het spel eindeloos doorspelen, maar je mag niet te lang wachten met een antwoord geven. Je kunt zelfs een tijdslimiet stellen aan het geven van een antwoord. Als het te lang duurt, dan heeft de ander gewonnen en begint het spel opnieuw.

4. Pictionary op het raam

Voor pictionary op het raam heb je een whiteboardstift nodig, dit veeg je namelijk weer makkelijk van het raam af. Bij dit spel maakt één kind een tekening en de ander moet zo snel mogelijk raden wat het is. Je kunt vooraf al kaartjes maken met tekenopdrachten die de kinderen uit moeten voeren. Hierbij kun je ook onderscheid maken in moeilijke en makkelijke kaartjes.

Maak van tevoren wel goed afspraken met je kinderen. Er mag alleen op het raam getekend worden, want dat is makkelijk schoon te maken. Van gordijntjes en bekleding is de stift moeilijk te verwijderen!

5. Het favoriete spel voor ouders

Dit spel is het favoriete spel voor ouders. Het spelletje zorgt er namelijk voor dat je even helemaal tot rust kunt komen en dat je ongestoord door kunt rijden. Het leuke aan dit spel is ook dat je dit ieder moment van de reis een korte tijd kunt spelen. Wat dit spel inhoudt?
Het enige dat je als ouder hoeft te zeggen is: ‘Wie kan het langste stil zijn?’ De kinderen mogen vanaf dat moment niets meer zeggen, zegt een van je kinderen toch iets, dan heeft hij of zij verloren. Zo kun jij je echt focussen op de weg en ongestoord fantaseren over je vakantiebestemming!

6. Bonus spel: Even gek doen

Niet alleen je kinderen hebben behoefte om even de camper uit te gaan, maar ook de jij als ouder wil dit zo nu en dan heel graag. Het lange stilzitten en rijden kan je enorm slaperig maken en daarom is het goed om op een actieve manier je pauze in te richten. En kop koffie kan wonderen doen, maar speel ook even een spelletje. Trap bijvoorbeeld een balletje met de kinderen of speel verstoppertje. Je zult er versteld van staan hoe leuk de kinderen dit vinden, maar vooral van wat dit met jouw energie doet!

Heb jij nog leuke tips en ideeen voor de leukste spelletjes voor onderweg? Laat het ons weten!