De beste landen voor een zeilvakantie in Europa

3 april 2019 in Bestemmingen en Europa

Europa kent geweldige plekken om te bezoeken en heeft vandaag de dag veel populaire bestemmingen voor zeilers. Dit heeft alles te maken met de Middellandse Zee en haar ideale klimaat en perfecte omstandigheden voor zeilen. Langs de kusten van deze zee zijn enkele geweldige plekken te vinden die jaarlijks vele zeilliefhebbers aantrekken. 

Elke plek vergt zo zijn tijd om van te kunnen genieten en in te verdwalen; terwijl je hier ronddwaalt, zul je vele onaangetaste stukjes natuur, een verscheidenheid aan cultuur, heerlijk eten en nog veel meer vinden. Lees snel verder en ontdek de beste landen voor een zeilvakantie in Europa.

Goboony Sam Boat Sailing Destination H2 Croatia Split Sea Harbour

#1 Kroatië

Kroatië is een plek waar je heerlijk in op kunt gaan. Dit kleine land aan de Adriatische zee bestaat uit vele kleine eilanden met een diversiteit aan cultuur en een pracht aan natuur. Van het noorden van Kroatië tot aan het zuiden, er is genoeg te zien. Begin bijvoorbeeld bij het historische stadje Pula en het amphitheater om je reis te vervolgen naar Nationaal Park Brijuni.

Bezoek de haven van Rijeka, de eilanden Krk, Cres, Rab en Losinj en ga op ontdekking richting het zuiden naar de plaatsen Zadar, Sibenik, Split en Dubrovnik. De kleine eilandjes verspreid over de Adriatische zee met een rijke hoeveelheid aan monumenten en prachtige plekjes is wat Kroatië een van de beste landen om te zeilen maakt. 

#2 Griekenland

Griekenland, het land van de vier zeeën, is al sinds de Klassieke Oudheid een populair land om te zeilen. Met zijn lange en interessante geschiedenis is dit land rijk aan heldere wateren, schitterende natuur, prachtig weer en betoverende eilanden. Als je je te midden van deze prachtige wateren bevindt, bezoek dan zeker de Ionische en Eolische Eilanden. 

Neem een duik in de helderblauwe zee en geniet van het schitterende weer; ga snorkelen of surfen en geniet van het feit dat je je in historische wateren begeeft. Elke Griekse bestemming heeft haar eigen kenmerkende karakter en voorziet zeilers niet alleen van prachtige landschappen, maar ook een rijke geschiedenis en cultuur.

Goboony Sam Boat Sailing Destinations H2 Italy Budelli Beach Island

#3 Italië

Italië is niet alleen het land van overheerlijke pasta’s en pizza’s; het herbergt enkele van ‘s werelds mooiste zeilbestemmingen. Met enerzijds de Adriatische Zee en anderzijds de Tyrreense Zee barst Italië van prachtige kustlijnen en vind je in het zuiden een van ‘s werelds beroemdste eilanden, Sicilië.

De omstandigheden zijn hier zo ideaal om te zeilen dat je heel makkelijk je volgende trip uitstippelt waar je alle prachtige uitzichten in je op kan nemen. Italië is zonder twijfel een bijzonder mooi land om te zeilen. Of je nou op zoek bent naar historie, cultuur, de befaamde Italiaanse keuken of sensationele landschappen, dit is de plek voor jou!

#4 Frankrijk

Frankrijk heeft een rijke historie op het gebied van zeilen met een van ‘s werelds grootste charterjacht industrieën en prachtige landschappen om in op te gaan. De populairste plek in Frankrijk is, zonder enige twijfel, de Franse Riviera. Deze kust langs de Mediterraanse Zee biedt een chique atmosfeer omringd door een elegante omgeving. Er is keuze uit verschillende beroemde steden als Cannes, Monaco, Nice en Marseilles. 

Je kunt ook verder langs de Zuid-Franse kust, wat meer dan alleen de Cote d’Azur is, zeilen. Duik of snorkel langs mooie zandstranden en neem de exotische zoute lucht in je op. 

Goboony Sam Boat Sailing Destination H2 Malta Sea Harbour

Dit waren de beste landen voor een zeilvakantie in Europa, maar dat is natuurlijk niet alles. Je kunt ook genieten van de toppen van de Serra de Trumantana langs de Spaanse kust of bezoek een andere Mediterrane parel genaamd Turkije. 

Een zeilvakantie in Europa is een ervaring voor het leven dat je zeker niet wilt missen, dus zorg dat je voorbereid bent om je te laten overweldigen door deze prachtige stukjes aarde. Til je vakantie naar een hoger niveau.

En weet je wat het mooiste is? Met de kortingscode GBNY30 krijg je € 30,- korting als je via Samboat.nl een boot huurt. Samboat is de grootste bootverhuur website met prijzen vanaf € 50,- per dag. Vind snel een leuke boot heb de tijd van je leven op het water.