De 5 meest verrassende fietsgebieden in Europa

12 april 2022 in Bestemmingen, België, Voor reizigers, Frankrijk , Italië, Nederland & Spanje

We fietsen graag en veel. In ons land zijn er al zoveel prachtige routes, maar fietsen in het buitenland is minstens zo gaaf. Pomp je banden maar alvast op, want samen met 60plusEndus nemen we je mee naar de vijf meest verrassende fietsgebieden in Europa!Goboony fietsgebieden in Europa

De 5 meest verrassende fietsgebieden in Europa

De fietsen meenemen tijdens je campervakantie is een heel goed idee. Je zet je camper ergens neer en kan zo op de fiets de omgeving verkennen. Ook kan het handig zijn voor een snel bezoekje aan de supermarkt. Wel moet je tijdens het meenemen van je fiets op de camper op een aantal dingen letten. Lees snel verder en ontdek de vijf meest verrassende fietsgebieden in Europa!

#1 Waddeneilanden

Als een fraaie boog liggen de Waddeneilanden boven ons land. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn unieke eilanden. Elk met een eigen sfeer en charme. Je vindt er rust en ruimte in een bijzondere natuur. Een bijzondere ervaring is eilandhoppen op de Wadden per fiets. Zo beleef je een onvergetelijke vakantie.

Van alle Waddeneilanden is Ameland misschien wel de mooiste. Geniet van de bijzondere vegetatie in het ongerepte natuurgebied Het Oerd. Fiets door grasland en polders naar duinbos en strand. En terwijl het schelpengrind onder je fietsbanden knarst, blaast de wind de laatste wolken weg.

Tip: per camper naar de Waddeneilanden brengt je op de mooiste plekjes. Zo beleef je de eilanden op hun best.
Goboony fietsgebieden in Europa

#2 Vlaams Limburg

Vlaams Limburg: dat is de Ardennen, maar dan mooier, beter en dichterbij. Geniet van ongerepte bossen, meren en heuvels voor de mooiste uitzichten. Nationaal Park Hoge Kempen heeft immense grasvlaktes en overweldigende heidegebieden. Waar je ook fietst, voor je ontvouwen zich weidse vergezichten. 

Een unieke ervaring is het fietsen tussen de boomtoppen. Op 10 meter hoogte beleef je de natuur op een wijze zoals je nog nooit hebt gedaan. Of wat dacht je van het fietsen door het water zonder nat te worden? In Vlaams Limburg kan het. Op de pedalen dus!

Tip: wil je optimaal genieten van de streek? Stap dan ook van je fiets af en wandel of vaar door het groene Vlaamse Limburg. 

#3 Provence

Je ruikt de heerlijke zachte geur van lavendel. De prachtige paarse velden zijn een lust voor het oog. In de verte wuiven de zonnebloemen boven de gele korenvelden uit. De klaprozen deinen rustig mee op de wind. Even later fiets je een schilderachtig dorpje binnen. Pittoreske straatjes, gezellige pleintjes, oude kerken en middeleeuwse gebouwen bepalen het beeld. Een man stopt een baguette onder zijn snelbinders. Op het terras nippen de dorpelingen aan een glaasje Pastis. Ondertussen houden ze oog op de spannende competitie op de jeu de boulesbaan. Dat is de Provence pur sang. Of joi de vivre, om het in goed Frans te zeggen. Bekijk ook deze top 10 camperplaatsen in Frankrijk om je reis compleet te maken. 

Tip: met een e-biketour door de Provence heb je geen last van stevige kuitenbijters. Nog meer tijd om te genieten dus!
Goboony fietsgebieden in Europa

#4 Toscane

Zo ver je kunt kijken zie je wijngaarden in de glooiende landschappen. De weg slingert zich door de gouden graanvelden heen. In de verte vormen de cipressen een statige entree van het eeuwenoude landhuis. Olijfbomen zorgen voor een heerlijke schaduw. Die verkoeling kun je wel gebruiken na een lange fietstocht. 

De meeste cultuurschatten van Italië liggen hier op je te wachten. Want het beste van heel Italië komt samen in Toscane. Op de romantische pleinen in schilderachtige stadjes proef je de heerlijkste gerechten en lekkerste wijnen. La vita è bella in Toscane! Er zijn genoeg paden en wegen die prachtige fietsroutes vormen. Vooral ten zuiden van de middeleeuwse stad Siena. Fiets bijvoorbeeld over de Via Francigena. Vele duizenden pelgrims gingen je al voor. En waar je dan verblijft? Op deze top 10 campings in Toscane bijvoorbeeld! 

Tip: stap zeker ook van de fiets af in Toscane. Doe bijvoorbeeld de wandel vierdaagse van Toscane. Gelijk verdwijnt alle zadelpijn! 

#5 Ibiza

In het binnenland en het prachtige noorden toont het Spaanse Ibiza zich van de mooiste kant. Hier hoor je het rustgevende ruisen van de amandelbloesem. Even verderop ruik je de geur van bloeiende sinaasappelbomen. Je fietst door valleien met groene bomen en langs baaien met azuurblauw water. Even zo’n authentiek dorp induiken, opnieuw dat ultiem ontspannen gevoel beleven. Dan weer op het zadel. Op zoek naar nieuwe ontdekkingen. 

Ibiza kent veel verschillende fietsroutes. Er zijn routes die voeren naar de kleinste dorpjes. Andere brengen je naar verrassende natuurgebieden. Wil je langs de kust fietsen? Geen probleem! Een prachtige kustroute start bij San Antonio Bay. Langs de westkust kom je het ene naar het andere baaitje tegen met kleine strandjes. Port d’Es Torrent is misschien wel de mooiste van heel Ibiza.

Tip: een fietsfeest op Ibiza brengt je brengt je op de mooiste plekken van dit prachtige eiland. 

Boek je camper met €30 korting

Overweeg je om een mooie reis met een huurcamper te maken? Super leuk! Om je vakantie extra goed te beginnen, bieden we exclusief voor 60plusEndus leden €30 korting aan. Hiermee boek je dus jouw droomcamper met korting! Boek hier jouw camper met 60plusEndus voordeel

Krijg jij al zin om op de pedalen te stappen? Vast wel! En als laatste tip hebben we diverse prachtige reizen voor je uitgezocht. Niet alleen fietstochten, maar ook een mooie mix van fietsen en wandelen. En als bonus krijg je ook de mooiste wandelroutes. Dat wordt lastig kiezen!