Camperplaats Valkenburg

5 juli 2019 in Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Zoek je een camperplaats in Valkenburg, dan ben je in deze blog aan het juiste adres. Speciaal voor je volgende camperreis naar Zuid-Limburg heb ik even samengevat waar je in Valkenburg kunt overnachten met de camper. Of je nou op doorreis bent of voor een langere vakantie gaat, met of zonder kinderen, er staat sowieso een plekje voor je bij. 

Goboony Camperplaats Valkenburg Kasteelruine

Met de camper naar Valkenburg

Valkenburg is een erg populaire plek om even een weekendje erop uit te gaan, maar ook een vakantie in eigen land is goed mogelijk. Je zit lekker dicht bij Maastricht wat zeker een bezoekje waard is. Hou je meer van rust en natuur, dan is Zuid-Limburg een van de mooiste plekjes in Nederland om te wandelen of te fietsen. Kortom de ideale plek voor elke camperaar. Zo gingen ook Margje en William naar Valkenburg en maakten hier zowel een vlog als een blog over. Bekijk ze allebei in de blog “Met de camper naar Zuid-Limburg”!

6x camperplaatsen in (de buurt van) Valkenburg

Ik heb uiteindelijk 6 camperplaatsen in het lijstje opgenomen, maar de tweede helft van het lijstje was zo gevuld. Ik beschreef deze campings namelijk al in twee andere blogs. Bekijk ook een de camperplaatsen in Maastricht of de kleine campings in Limburg voor meer inspiratie. 

1. Camperplaats Valkenburg / Stadscamping Den Driesch

Camperplaats Valkenburg is onderdeel van Stadscamping Den Driesch en een meer ideale ligging is niet te vinden. De camperplaats en camping liggen precies tussen de kasteelruïne en de Wilhelminatoren in. Alle Valkenburgse highlights zijn te voet te bereiken. De camperplaats is het hele jaar geopend en in de zomermaanden kun je gratis gebruik maken van de faciliteiten op de camping zolang deze open is. In de wintermaanden gaan de toiletgebouwen dus wel dicht. Al met al sta je hier op de perfecte camperplaats voor een kort bezoek aan Valkenburg en verbleef ook Margje hier tijdens haar campertrip naar Zuid-Limburg

Adres: Heunsbergerweg 1, 6301 BN Valkenburg aan de Geul
GPS: N 50.86020, E 5.83104 - N 50°51'37", E 5°49'52"

Goboony Camperplaats Valkenburg KasteelruineFoto: https://www.campingdendriesch.nl/nl/camper-overnachtingsplaats

2. Camping De Cauberg

Ook Camping De Cauberg ligt op loopafstand van het centrum van Valkenburg. Op een rustig tempo ben je er in ongeveer 10 minuten. De camping ligt boven op de heuvel aan de rand van het mergelplateau en dit levert prachtige plaatjes op. Ben je van plan om niet alleen de toeristische plekjes van Valkenburg te bezoeken, dan is Camping de Cauberg de perfecte uitvalsbasis om heerlijk te wandelen en fietsen door het glooiende Zuid-Limburgse Landschap. Op de camping vind je 25 verharde camperplaatsen allen voorzien van elektriciteit. Hoewel ik deze camping op plek 2 in de lijst heb gezet, is de camping met de ligging buiten het drukke centrum wellicht iets meer geschikt voor camperaars die van rust houden. 

Adres: Rijksweg 171, 6325 AD Valkenburg aan de Geul
GPS: N 50.85657, E 5.81884 - N 50°51'24", E 5°49'08"

Goboony Camperplaats Valkenburg Cauberg luchtfotoFoto: https://www.campingdecauberg.nl/nl/algemeen

3. Camping de Linde

Is de ligging voor jou iets minder belangrijk en ga je voor de hoogste kwaliteit, dan is Camping de Linde de beste keus voor je campertrip naar Valkenburg. De camping krijgt op meerdere websites de hoogste reviews van de eerste drie campings in deze blog. De camping ligt voor sommigen echter net iets voorbij loopafstand van het centrum van Valkenburg. Dit kost namelijk ongeveer 35 minuten volgens Google Maps. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, want zoals ik zei is Zuid-Limburg een prachtige regio voor een heerlijke wandeling. Heb je een fietsendrager achterop de camper, dan kun je de fiets meenemen en in 15 minuten aan een van de gezellige terrasjes zitten in het centrum. Wil je naar Valkenburg vanwege het landschap dan maken die afstanden natuurlijk niks uit en zit je op Camping de Linde helemaal prima!

Adres: Kleine Linde 2, 6301 AN Valkenburg aan de Geul
GPS: N 50.84405, E 5.82842 - N 50°50'39", E 5°49'42"

Goboony Camperplaats Valkenburg De Linde laantjeFoto: http://www.campingdelinde.nl/

4. Camping Oriëntal

Ook Camping Oriëntal ligt iets verder van het centrum, maar met een ligging tussen Valkenburg en Maastricht is de camping perfect om een bezoekje aan de twee plaatsen te combineren. Hoewel het in Valkenburg best mogelijk is om een parkeerplek voor de camper te vinden, is dit in Maastricht iets lastiger. Gelukkig kun je met de bus (die tevens maar één keer per uur gaat) in 20 minuten in het centrum van Maastricht zitten en zelf in 10 in dat van Valkenburg. Verder heeft de camping enkele standaard camperplaatsen wat de kosten iets kan drukken. 

Deze camping benoemde ik ook in mijn blog over camperplaatsen in Maastricht.

Adres: Rijksweg 6, 6325 PE Valkenburg aan de Geul
GPS: N 50.86054, E 5.77317 - N 50°51'38", E 5°46'23"

Goboony Camperplaats Valkenburg Oriental laantjeFoto: https://www.campingoriental.nl/nl/fotoboek

5. Camping ‘t Geuldal

Net als Camping Oriëntal ligt Camping ‘t Geuldal precies tussen Maastricht en Valkenburg in. Vooral voor kinderen is de camping een leuke plek met een kinderboerderij, animatieteam en speeltuin. De camping ligt wel enigszins dicht bij de snelweg, maar een rij bomen houdt het geluid goed tegen. Als de wind niet vanuit het noorden komt is hier zelfs helemaal geen overlast van te ondervinden. 

Ook deze camping benoemde ik in mijn blog over camperplaatsen in Maastricht.

Adres: Gemeentebroek 13, 6231 RV Meerssen
GPS: N 50.87253, E 5.77012 - N 50°52'21", E 5°46'12"

Goboony Camperplaats Valkenburg t GeuldalFoto: https://www.camping-geuldal.nl/kamperen/campers

6. Camping Aan de Beemden

Wederom een camping die ik benoemde in een andere blog. Je zou bijna denken dat de inspiratie op begint te raken. Niets is minder waar, want ook Camping Aan de Beemden heeft iets unieks te bieden in deze lijst. De camping benoemde ik in mijn blog over kleine campings in Limburg en biedt waarschijnlijk de meeste rust in dit rijtje camperplaatsen en campings. Ik zou zeggen, bekijk voor inspiratie ook gewoon de andere blogs en wellicht vind je daar nog wel iets anders leuks tussen. 

Adres: Wissengrachtweg 65, 6336 TH Hulsberg
GPS: N 50.89285, E 5.87108 - N 50°53'34", E 5°52'16"

Goboony Camperplaats Valkenburg Aan de BeemdenFoto: https://www.campingaandebeemden.nl/

Tip: Bekijk ook eens deze kleine campings in Limburg! En vergeet in de winter niet een bezoekje te brengen aan de kerstmarkt van Maastricht, nu je toch in de buurt bent ;)

Ik weet zeker dat je met deze lijst je overnachting hebt kunnen vinden. Het is nu alleen nog de vraag met welke camper je naar Valkenburg rijd. Heb je zelf een camper dan vraag je je af waarom ik deze vraag stel. Nou, bij Goboony huur je eenvoudig een camper van een particulier. Dus heb je geen camper...