Camper wassen

12 oktober 2017 in Campertips en -weetjes en Tips voor eigenaren

Klaar voor de winter? Bijna! Eerst nog even de camper wassen. Wel zo fijn voordat je camper de winterstalling in gaat, of voordat je hem hopelijk nog een aantal keer verhuurt in het naseizoen. In deze blog geven we je een aantal tips waardoor jij je camper weer kunt laten glimmen.

De meeste mensen maken hun camper zelf schoon. Daarom hier een aantal tips die jou helpen bij het spik en span maken van je camper.

Interieur

Goboony camper wassen interieur

Begin het camper poetsen met de schoonmaak van je interieur. Die heeft het gedurende het seizoen zwaar te verduren gehad. Start met vegen en stofzuigen. Haal je kussens en dergelijke er van te voren even uit, zo kun je beter bij de moeilijk bereikbare plekken. Vervolgens is de keuken aan de beurt. Check ook even de staat van alles, werken alle kastjes nog naar behoren? Heeft het fornuis een extra doekje nodig? Sluit de koelkast nog goed? Als je weet dat er kleine dingen mankeren is dit hét moment om het te repareren of goed schoon te maken, zodat je camper weer klaar is voor de verhuur van volgend seizoen! De douche/toiletruimte is ook belangrijk, verwijder kalkaanslag en zorg dat die spiegel weer tiptop glimt. Daarnaast is het belangrijk om de binnenkant van de ramen met een doekje en zeempje af te nemen. Een (vochtig) doekje met een schoonmaakmiddeltje zoals Glassex doet vaak al wonderen!

Ook de kussens, bekleding en tapijten kunnen een goede opknapbeurt gebruiken. Hier zijn allerlei middeltjes voor te koop en het zorgt ervoor dat je camper er van de binnenkant weer als nieuw uitziet! Een goede optie is de Valma interieurreiniger, geschikt voor meerdere oppervlakken. Je brengt dit aan en wrijft het in met een sponsje. Vervolgens droogt het op en kan je de viezigheid met de stofzuiger weghalen. Uiteraard zijn er ook vele andere mogelijkheden, zoals met de speciale bekledingsreiniger van HG. Let wel altijd op of een specifiek schoonmaakmiddel geschikt is voor jouw bekledingsmateriaal.

Exterieur

Goboony camper wassen exterieurDe volgende stap in het camper poetsen is het exterieur. Het zou hierbij wel handig zijn als je een hogedrukspuit kunt gebruiken, of in ieder geval een tuinslang tot je beschikking hebt. Zo kan je voor het daadwerkelijk poetsen eerst de camper goed nat spuiten. Spuit je camper hierna in met een schoonmaakmiddel, dit is in veel gevallen ook mogelijk met behulp van een apart reservoir in je hogedrukspuit. De volgende stap is het daadwerkelijk boenen of borstelen en zorgen dat de viezigheid en aanslag verwijderd wordt. Vervolgens kan je met normaal water weer het schoonmaakmiddel en de viezigheid verwijderen.

Naast het daadwerkelijk schoonmaken van de buitenkant, is het ook van belang om de deuren, luiken, ramen en overige zaken goed te controleren. Ohja, vergeet niet alle ramen en eventueel het dak te sluiten voordat je begint met de buitenkant! ;)

Camper Wasstraat

Goboony camper wassen camper wasstraatZie je het zelf wassen van je camper totaal niet zitten of is dit om een andere reden niet mogelijk? Dan kan je natuurlijk ook door de camper wasstraat. Vaak zijn de normale autowasstraten niet geschikt voor campers omdat  enkele onderdelen van een camper, waaronder de kunstof ramen, nogal krasgevoelig zijn. Check of bespreek dit altijd even van tevoren, zo weet je zeker dat je camper zonder schade de wasstraat uit komt. Een kort overzicht van een aantal camper wasstraten vind je op deze site. 

Camper wassen aan huis

Als klap op de vuurpijl is het tegenwoordig zelfs mogelijk om je camper aan huis te laten wassen. Je camper wordt aan alle kanten grondig schoongemaakt en gereinigd. Hier betaal je uiteraard ook wel een hoger tarief voor.  Kijk voor meer informatie of een offerte op de website.

Heb jij nog tips voor andere camperaars met betrekking tot het camper wassen? Laat het ons weten, dan delen we ze ook in deze blog. Dat delen houden we namelijk wel van! In deze blog geven we je ook tips over hoe je je camper kunt pimpen! #LETSWASH