Beleef het EK voetbal met een camper

28 december 2023 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Duitsland

De spanning stijgt, want van 14 juni tot en met 14 juli staat Duitsland in het teken van het EK 2024. Tien stadions, tien verschillende speelsteden - de perfecte aanleiding voor een onvergetelijke roadtrip door Duitsland. En hier komt het slimme deel: reserveer nu alvast je camper en campings, want de hotelprijzen schieten de pan uit gedurende deze periode. Lees snel verder en maak je klaar om het EK voetbal met een camper te beleven! 
Goboony het EK voetbal met een camper

Het EK voetbal met een camper

De speelsteden liggen tijdens het EK van 2024 verspreid over heel Duitsland. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van alle steden waar tijdens het EK voetbal gespeeld wordt en de bijhorende campings en camperplaatsen waar je vervolgens de camper kunt neerzetten. Een speciaal jaar om het EK bij te wonen, want het vorige EK in Duitsland (in 1988) werd Oranje Europees kampioen! Maybe luck is on our side again? 

In welke steden en stadions wordt er tijdens het EK 2024 gevoetbald?

  1. München - Allianz Arena 

Als je zin hebt in een stad waar het bruist en leeft, moet je in München zijn. Het hart van de stad wordt gevormd door de Marienplatz, waar het imposante Neues Rathaus staat. Maar ook kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele musea die de stad rijk is. Ook herbergt München het jaarlijkse Oktoberfest, het grootste bierfestival ter wereld. Maar voordat het zover is, is het natuurlijk tijd voor het EK voetbal dat in de Allianz Arena zal plaatsvinden. 

Campings in de buurt van de Allianz Arena

Dit stadion is de perfecte plek voor camperaars en voetbalfanaten, want pal ernaast ligt de camperplaats Allianz-Arena Wohnmobilstellplätze. Lekker veel ruimte, makkelijk te vinden en, ook niet geheel onbelangrijk, met een goede verbinding voor naar de stad en fietsroutes. Alternatieven zijn Camping München-Obermenzing op 20 kilometer van het stadion, Camping Ampersee op 30 kilometer afstand of Campingplatz Wolfratshausen op 50 kilometer. Altijd gegarandeerd binnen een uurtje bij het stadion en ook nog eens lekker snel in het centrum van de stad. 
Goboony het EK voetbal met een camper

  1. Düsseldorf - Merkur Spiel-Arena 

Gelegen aan de oevers van de Rijn vind je Düsseldorf. Een stad die een perfecte mix biedt van moderne flair en historische charme. De Altstadt, ook wel bekend als de langste bar ter wereld, is beroemd vanwege de gezellige bierhuizen en het nooit saaie nachtleven. Sla ook zeker de Rheinturm niet over, vanaf hier heb je namelijk een prachtig panoramisch uitzicht over de stad! 

Campings in de buurt van de Merkur Spiel-Arena

Op slechts een kleine 10 minuten van de arena vind je Parkplatz Rheinterrasse/Tonhalle, gelegen langs de Rijnkade. Naast een voetbalwedstrijd bijwonen, kun je vanaf de camperplaats een schilderachtige wandeling langs de promenade van de Rijn maken. 

  1. Stuttgart - Mercedes-Benz Arena

We gaan verder naar het zuiden van Duitsland. Stuttgart is een charmante bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een mix van cultuur, geschiedenis en auto’s. Auto’s?! Jazeker, autoliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan het Porsche Museum en het Mercedes-Benz Museum. Hier staat je een indrukwekkende collectie van klassieke en moderne sportwagens en de evolutie van de auto te wachten. Klaar met auto’s kijken en zin in een stevig potje voetbal? De Mercedes-Benz Arena ligt op een kleine 10 minuten lopen van het Mercedes-Benz Museum, dus je kunt het leuk met elkaar combineren. Het Altes Schloss is trouwens ook een must-visit! 

Campings in de buurt van de Mercedes-Benz Arena

Op slechts een kwartiertje lopen van de arena ligt Camping Cannstatter Wasen. Vanaf de camping heb je de mogelijkheid om de prachtige groene gebieden en parken in de omgeving te verkennen. Heerlijk om hier even bij te komen in het geval van een klein katertje of om de eventuele overwinning met een biertje in het gras te vieren. In de bistro bij de camping kun je heerlijke delicatessen kopen. 
Goboony het EK voetbal met een camper

  1. Keulen - RheinEnergieStadion

Keulen is een levendige bestemming die veel te bieden heeft. Een hoogtepunt waar je letterlijk en figuurlijk niet omheen kunt is de Keulse Dom, een meesterwerk in gotische stijl en het symbool van de stad. In de oude stad word je betoverd door historische vakwerkhuizen, gezellige kroegen en een groot aanbod winkeltjes. Voor een meer ontspannen middagje raden we aan om naar het Rheinpark te gaan, waar je in het groen kunt picknicken langs de rivier. 

Campings in de buurt van de RheinEnergieStadion

Helaas zijn er in Keulen geen campings of camperplaatsen te vinden die vlakbij het voetbalstadion liggen. Je moet al snel een half uurtje rijden of ruim een uur met het openbaar vervoer reizen. Wil je toch met de camper een van de wedstrijden in Keulen bijwonen? Dan raden we Campingplatz Stadt Köln of Camping Berger aan. 

  1. Hamburg - Volksparkstadion

In het noorden van Duitsland ligt de bruisende stad Hamburg. Vooral de moderne wijk HafenCity is de moeite waard, al helemaal als je je graag laat imponeren door opvallende hedendaagse architectuur en maritieme charme. De haven van Hamburg is een van de grootste havens van Europa en moet je gewoon gezien hebben. Maak een heerlijke boottocht over de Elbe om de bedrijvigheid op het water van dichtbij te ervaren. Zin om na de wedstrijd nog even de kroeg in te duiken? Dan moet je absoluut richting de Reeperbahn, de spraakmakende uitgaanswijk van Hamburg.  

Campings in de buurt van het Volksparkstadion

Op zondag 16 juni speelt om 15:00 uur Nederland tegen Polen, Estland, Finland of Wales. Meer dan genoeg reden om af te reizen naar het Volksparkstadion en de wedstrijd met eigen ogen te bekijken! Parkeer de camper op Campingplatz Buchholz Hamburg om binnen mum van tijd bij het stadion te kunnen zijn.  
Goboony het EK voetbal met een camper

  1. Leipzig - Red Bull Arena Leipzig

Leipzig is doordrenkt van artistieke schatten, levendige straten en architectonische pracht. Begin je verkenningstocht in het hart van de stad op de Augustusplatz, omringd door indrukwekkende gebouwen zoals de Opera van Leipzig, de Universiteit en het Altes Rathaus in de Altstadt. Muziekliefhebbers halen hun hart op in het Bach-Museum en het Mendelssohn-Haus. Mijn favoriete wijk is Plagwitz, dat gevuld is met kunstzinnige winkels, galeries en gezellige tentjes. Je zult er al snel achter komen dat Leipzig camperaars met open armen ontvangt en dat je je hier geen moment zult vervelen! 

Campings in de buurt van de Red Bull Arena Leipzig

Op vrijdag 21 juni speelt Nederland om 21:00 uur tegen Frankrijk in de Red Bull Arena in Leipzig. Bijzijn is meemaken, dus verover snel een plekje op Wohnmobilstellplatz Zentrum und Zoo voor een zorgeloze EK ervaring met de camper! 

  1. Dortmund - Signal Iduna Park

Net over de grens bij Venlo ligt Dortmund, dus op slechts een korte afstand roadtrippen van Nederland. Hoewel het slechts een kleine rit is, is Dortmund een verrassende bestemming voor camperaars vanwege de mix van industrieel erfgoed, groene oases en authentieke Duitse cultuur. Ga lekker wandelen in de weelderige tuinen van het Westfalenpark of langs de Phoenix-See. Als voetbalfanaat kun je het Deutsches Fussballmuseum natuurlijk ook niet overslaan! Hier leer je meer over de rijke voetbalgeschiedenis van Duitsland. 

Campings in de buurt van het Signal Iduna Park

Bij Campingplatz Hohensyburg kun je een nachtje met de camper staan. De perfecte plek om even bij te komen van alle EK chaos; de camping ligt midden in het groen, direct aan de Ruhrvallei fietsroute. Het sanitairgebouw is recentelijk gerenoveerd, dus je bent van alle gemakken voorzien! 
Goboony het EK voetbal met een camper

  1. Gelsenkirchen - Veltins-Arena

We blijven even hangen in het Ruhrgebied, want ook in Gelsenkirchen kun je terecht voor een aantal spannende voetbalwedstrijden. Ook als je niet van plan bent om hier een wedstrijd bij te wonen is een bezoekje aan de Veltins-Arena, de thuisbasis van FC Schalke 04, een absolute aanrader. Een ander hoogtepunt is het Nordsternpark, een voormalig industriegebied dat is omgetoverd tot een groen recreatiegebied met meren, tuinen en sculpturen. Voor een vleugje geschiedenis kun je de oude vestingwerken van Gelsenkirchen verkennen, waaronder Schloss Horst. 

Campings in de buurt van de Veltins-Arena

Op 25 minuten rijden van de Veltins-Arena ligt Reisemobilhafen an Der Lippe. Een mooie camperplaats met stroom en dichtbij het centrum van Dorsten. Verwacht geen luxe, maar je hebt wel alles wat je nodig hebt om na een spannende voetbalwedstrijd even bij te komen!

  1. Frankfurt - Deutsche Bank Park

Frankfurt is het financiële hart van Duitsland, maar tijdens het EK verandert de stad in een waar voetbalparadijs. Leuk om te doen en zien tijdens je bezoekje aan Frankfurt: Römer, het historische stadhuis, de Sint-Bartholomeus Kathedraal en het Palmengarten, een weelderige botanische tuin met exotische planten en serene wandelpaden. Een Frankfurt is een lust voor het oog met haar schilderachtige pleinen en vakwerkhuizen. 

Campings in de buurt van het Deutsche Bank Park

Op 10 minuten rijden van het Deutsche Bank Park kun je de karakteristieke Waldcamping Frankfurt vinden. De eigenaren van de camping zijn erg behulpzaam en zullen je persoonlijk met open armen ontvangen. Hoe fijn! 
Goboony het EK voetbal met een camper

  1. Berlijn - Olympiastadion 

Berlijn, de bruisende hoofdstad van Duitsland. Begin je bezoekje aan Berlijn door naar de iconische Brandenburger Tor en het aangrenzende Pariser Platz te gaan, verken vervolgens de restanten van de Berlijnse Muur, waaronder de East Side Gallery. In een stad als Berlijn is er op elke hoek van de straat wel wat nieuws te zien en te beleven, maar ik kan vooral mijn favoriete wijk Kreuzberg van harte aanraden. Bekend om zijn creatieve sfeer, diverse eetgelegenheden en kleurrijke straatkunst. 

Campings in de buurt van het Olympiastadion

De festiviteiten rondom het Olympiastadion in Berlijn zijn extra belangrijk, want op dinsdag 25 juni speelt Nederland om 18:00 uur tegen Oostenrijk. Op 14 juli vindt hier vervolgens ook de finale van het EK voetbal plaats! Berlijn is natuurlijk een enorme stad, daarom hebben we hier de 7 leukste stadscampings in Berlijn voor je verzameld. De keuze is reuze! Zo is er altijd wel een plek waar je terecht kunt, want we verwachten een drukte van jewelste (voornamelijk voor de finale natuurlijk!). Reserveer je favoriete camping dus lekker op tijd! 

Zit het EK voetbal erop en wil je je route door Duitsland voortzetten of een mooie route terugrijden naar Nederland? Neem dan eens een kijkje bij deze 3 mooie camperroutes door Duitsland of bekijk deze camperroute door Noord-Duitsland