Zo voorkom je vierkante camperbanden

25 november 2022 in Campertips en -weetjes en Tips voor eigenaren

Staat jouw camper vaak lang stil? Voorkom vervorming van je banden dan met deze tips!

Campers worden vaak alleen tijdens vakanties gebruikt. Dit is niet alleen zonde, maar ook slecht voor je banden (al bij drie maanden stilstaan). Het gewicht van de camper drukt de banden uiteindelijk plat aan de boven- en onderzijde. Zo ontstaan vierkante wielen. Het enige wat je dan nog kan doen, zijn nieuwe banden aanschaffen. Maar hoe voorkom je vierkante banden?

Zo voorkom je vierkante camperbanden

Belangrijkste tip: bandenspanning iets verhogen

Tijdens de winterstalling of wanneer je camper of caravan voor langere tijd niet gebruikt kun je de bandenspanning verhogen met 0,5 bar. Hiermee voorkom je dat er vlakke kanten op het loopvlak van je banden ontstaan. Vergeet niet dat wanneer je de camper of caravan weer gaat gebruiken, om de bandendruk weer op het voorgeschreven niveau te zetten.

Af en toe rijden

Je kan er ook voor kiezen om de camper regelmatig te starten en een klein rondje te rijden. Zo voorkom je dat het gewicht constant op één punt van de wielen drukt. De vlakke stukken gaan er meestal na een paar kilometer rijden er weer uit.

Assteun

Een andere optie is om een stevige assteun te gebruiken. Het gewicht van de camper leunt dan niet meer op de banden, waardoor deze gespaard blijven!

Assteun zo voorkom je vierkante camperbanden Goboony

Oude banden

Misschien heb je nog oude banden liggen? Deze kan je gebruiken als stallingswielen. Vervang de nieuwe banden voor de oudere banden wanneer je de camper minimaal drie maanden of langer niet gaat gebruiken.

Bandenkussen

Heb je ooit van een bandenkussen gehoord? Door een bandenkussen te gebruiken, wordt het voertuiggewicht verdeeld over 20% tot 25% van de banden. Hiermee voorkom je dat het volle gewicht op 10% van de banden drukt en dus vierkant uitvormen.

Niet lang stilstaan

Een logische en vrij makkelijke manier om vierkante wielen te voorkomen is door vaker met de camper op pad te gaan. Je hoeft je camper namelijk niet alleen te gebruiken voor vakanties, maar gebruik de camper ook om families en vrienden te bezoeken die iets verder weg wonen. Of ga wat vaker in het weekend met de camper door Nederland of België reizen. Meer inspiratie over binnen- en buitenland vind je bij onze bestemmingen.Heb je echt geen tijd om vaker met de camper weg te gaan? Misschien is verhuren dan een optie voor jou. Zo blijft je camper in beweging en verdien je er ook wat aan.

Ben je benieuwd naar wat je kunt verdienen met het verhuren van je camper of caravan? Klik op de button hieronder!

Zoveel kan jij verdienen met verhuren