5 Unieke zomervakantie activiteiten

15 maart 2019 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Elke zomervakantie trekken we er massaal op uit. Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië zijn populaire bestemmingen, maar ook steeds meer mensen blijven lekker in eigen land. Er is in Nederland namelijk genoeg te doen om je de hele zomervakantie te vermaken. Denk eens aan een lekkere wandeling over de Veluwe of een dagje naar het pretpark als je meer van sensatie houdt. Maar wat als je eens iets anders wilt doen? In deze blog geef ik 5 ideeën voor unieke zomervakantie activiteiten.

Goboony zomervakantie activiteiten

Wat voor soort zomervakantie activiteiten zijn het meest geschikt voor mij?

Iedereen is anders en daarom zijn er ook veel verschillende soorten activiteiten. Vind jij vlinders bijvoorbeeld heel mooi om naar te kijken of voel je ze liever in je buik als je in de achtbaan zit? Misschien vind je het ontzettend leuk om iets nieuws, of juist iets ouds, te leren. Het is onmogelijk om iedereen te voorzien van het beste unieke idee, maar deze lijst zal zeker voor inspiratie zorgen. 

Ook als je kinderen hebt zijn deze activiteiten uitermate geschikt (sla dan wel even de bierproeverij over) en het zou geen Goboony blog zijn als ik niet rekening had gehouden met de camper. Genoeg introductie. Lees snel verder en laat je inspireren!

1. Wandelen met ezels bij De Ezelboer

Hè?! Wandelen met ezels? Als je op je vrije zaterdagochtend wakker wordt en denkt: “wat ga ik vandaag eens doen?”, dan is dit zeker niet iets wat in je op zal komen. Ik had unieke zomervakantie activiteiten beloofd, dus laat ik de lijst goed beginnen.

Ik speel een klein beetje vals, want je zult hiervoor net de grens met Duitsland over moeten gaan. 20 minuten rijden van Nijmegen ligt het kleine dorpje Goch waar Frank en Krystyna wandeltochten aanbieden met ezels. Deze ezel liefhebbers vertellen je graag alles over dit leuke dier en waarom je hier echt tot rust kan komen. Ezels zijn volgens Frank namelijk “meester in kalmte en rust”. 

Je kunt bij De Ezelboer voor zowel een halve dag als een hele week terecht. Het maakt dus niet uit of je wel of geen ervaren wandelaar bent. Je bagage, die wordt natuurlijk door de ezels gedragen. 

Heb je zin om op pad te gaan met ezels, kijk dan even op de site van De Ezelboer

2. Ervaar het boerenleven in het Vechtdal

Het Vechtdal is een van de leukste plekken in Nederland om te kamperen. Om de ervaring dan compleet te maken kan je ook besluiten om eens te logeren bij de boer. Bij de SVR (Stichting Vrije Recreatie) zijn door heel Europa vele boeren aangesloten die een deel van hun erf beschikbaar stellen voor kampeerders, caravanners en camperaars. Je kunt je als kampeerder voor een bijdrage van € 10,- per jaar aansluiten bij de SVR en met korting op deze boerderijcampings gaan staan. 

Een van deze campings is Boerderijcamping Het Varsenerveld. Je zit hier midden in het groen en tussen de boerderijdieren en boer Hendrik-Jan neemt kinderen graag een dagje mee om het boerenleven te ervaren. 

Op Roke’s Erf kun je het boerenleven op een andere manier ervaren. Probeer je weg te vinden door het maisdoolhof of speel samen een potje boerenbosgolf. De familie Roke runt de boerderij al 80 jaar als melkveebedrijf, dus het echte boerenleven zul je hier zeker vinden. 

3. Ambacht in het Vechtdal

Van al die boerenactiviteiten krijg je het natuurlijk ontzettend warm. Ga dan eens langs bij ijsboerderij De Meulenhorst. Dit biologische melkveebedrijf maakt al sinds 1997 ambachtelijk ijs. Boer Heico is niet alleen gespecialiseerd in ijs, maar heeft met broer Harry ook een bierbrouwerij. 

Ze waren zo trots als een pauw op deze bieren dat ze het bier naar deze mooie vogel hebben genoemd. De bieren van Bierbrouwerij Pauw hebben dan ook heel toepasselijk namen gekregen als Blonde Trots, Herftstrots en Zomertrots.

Goboony zomervakantie activiteiten camper

4. (Met de camper) logeren bij attractiepark Drouwenerzand

Voor alle camperaars met kinderen is dit natuurlijk ideaal. Bekende attractieparken waar je met de camper heen kunt zijn Duinrell in Wassenaar en Slagharen in het Vechtdal (dus te combineren met een uitje ‘boerenleven’), maar misschien dat je deze parken al bezocht hebt en dit jaar naar iets anders op zoek bent. Ga dan eens naar attractiepark Drouwenerzand in Drenthe. Dit gezellige attractiepark mag in 2019 de titel dragen van ‘Het Land van ANWB, Leukste Uitje van Drenthe’. 

Naast het attractiepark ligt een kleinschalig ingerichte camping waar je met de camper kunt overnachten om ‘s ochtends zo snel mogelijk in het park te zijn. Heb je geen camper, dan kun je natuurlijk in een bungalow vertoeven, maar waarschijnlijk is het veel leuker om via Goboony een camper te huren

5. Treinen en pannenkoeken

Het is een combinatie waar je niet snel aan zult denken, maar op Station Marrum vonden ze dit toch een goed idee. Op dit leukste station van Nederland staat de Pannenkoektrein dat niet alleen een goed restaurant, maar ook een klein spoorwegmuseum is. 

Als je aankomt op het station, koop je bij het kaartenloket een dagretour. Terwijl je wacht op de trein kan je even rondkijken op het prachtige station en een leuk souvenir of cadeau kopen in de Friesche Spoorwinkel. Als je dan in de trein zit, zoek je op de dienstregeling (menukaart) jouw favoriete pannenkoek uit. 

Tijd om op pad te gaan!

Haal die camper snel uit de stalling en ga erop uit! Heb je geen camper? Geen probleem. Huur gewoon een camper via Goboony!
 

Bekijk aanbod