Tips voor in de file

6 augustus 2015 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

In de file staan wordt vaak als één van de grootste ergernissen op vakantie gezien, maar toch hoort het er een beetje bij. Met deze tips maak je er het beste van!

Tip 1: Zorg voor water en wat lekkers in de camper

In de file staan is een stuk minder erg als je wat te drinken en te eten hebt. Zorg ervoor dat je in ieder geval voldoende water bij je hebt, zodat je op een hete zomerdag genoeg kan drinken. Als je (met kinderen) op stap gaat, is het ook een goed idee om wat lekkers in de auto te hebben. Bekijk voor meer inspiratie ook onze blog over eten voor onderweg!

Water in camper

Tip 2: Wie ben ik?

Eén van de leukste spelletjes in de auto is ‘Wie ben ik?’. In dit spel neemt één persoon een bekend persoon in gedachten, waarop de andere personen vragen kunnen stellen om er achter te komen wie de bekende persoon is. Let op, er mag alleen met Ja/Nee worden geantwoord!

Tip 3: Een filmpje!

Deze tip geldt helaas niet voor de bestuurder! Als je als medepassagier je verveelt is het een goed idee om een filmpje te kijken op je iPad/Portable dvd-speler of misschien de TV in de camper. De tijd gaat een stuk sneller als je een leuke film aan het kijken bent.

Filmpje op iPad

Tip 4: Ruim de camper op

Misschien niet het allerleukst om te doen, maar het is wel praktisch! Neem gebruik van de tijd dat je stilstaat. Terwijl de bestuurder aan het opletten is of het verkeer weer gaat rijden, kunnen de medebestuurders de camper eens goed opruimen. Verzamel al het afval, plastic en andere rotzooi en stop het in de prullenbak. Opgeruimd staat netjes!

Tip 5: Zing mee met je favoriete artiest

Of je nou meezingt met Andre Hazes, Bruce Springsteen of Justin Bieber maakt niet uit, maar doe het vooral hard! Het luid meezingen met je favoriete nummers is een prima bezigheid voor als je op weg bent naar je vakantiebestemming.

Tip 6: Kleurboeken voor de kinderen

Voor kinderen kan het ook frustrerend zijn om een lange tijd stil te staan. Het is daarom een goed idee om wat kleurboeken mee te nemen zodat ze wat te doen hebben. Andere bezigheden voor kinderen zijn puzzels, spelletjes op de iPad of ander speelgoed.

Kleurpotloden