Met de camper naar Denemarken

13 november 2018 in Bestemmingen en Denemarken

De kleine zeemeermin, vuurtorens, havens, windmolenparken, mooie strandjes en uitgestrekte weilanden, allemaal voorbeelden van dingen die in Denemarken te vinden zijn. Wanneer je met de camper naar Denemarken gaat, zijn er een paar plekken die je wel gezien moét hebben, je kunt bijvoorbeeld een roadtrip maken en ondertussen overnachten op een natuurcamping in Denemarken, maar er is nog veel meer. In deze blog zetten we de mooiste streken van Denemarken voor je op een rijtje.

Goboony met de camper naar Denemarken

# Seeland

Seeland is het grootste eiland van Denemarken, er is genoeg te doen! Beklim de hoogste rots van Denemarken, de Møns Klint, bezoek een historisch kasteel zoals het kasteel Kronborg, dat bekend staat als het kasteel van Hamlet en Shakespeare, of ga lekker winkelen in de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. De levendige stad Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen, architectonische gebouwen en leuke familie-attracties. Spring op de fiets voor een fietstocht of maak een heerlijke wandeling door de stad. In Seeland is ook genoeg geschiedenis te vinden over de Vikingen. Zo is er een Vikingschip museum te vinden in de stad Roskilde, en is er vlakbij de stad Slagelse een goed bewaarde Viking Vesting genaamd Trelleborg die je kan bezoeken. Geïnteresseerd in het koninkrijk van Denemarken? Paleis Fredensborg is gevestigd in Noord-Seeland en wordt gebruikt door de koninklijke familie van Denemarken wanneer er bijvoorbeeld belangrijke evenementen zijn. De paleistuin van het paleis is één van de grootste historische tuinen van Denemarken en is het hele jaar door gratis te bezoeken.

# Jutland

Wel is van Jutland in Denemarken gehoord? Deze bekende streek moet je zeker bezoeken wanneer je op pad gaat naar Denemarken. Jutland is opgedeeld in verschillende gebieden. Noordwest-Jutland staat bekend als de Deense Rivièra. Hier liggen prachtige witte zandstranden, diverse vissersdorpen en badplaatsen. Bijzonder aan Jutland is dat je in het noordelijkste punt van Denemarken de mogelijkheid hebt om met beide benen in twee verschillende zeeën te staan. De Skagerrak en het Kattegat hebben een verschillende dichtheid en mengen dus niet samen, dit zorgt voor een verbazingwekkend effect.

In Jutland zijn ook veel kindvriendelijke stranden te vinden door de minder diepe zee. Verder zijn er ook veel attractieparken te vinden zoals Sommerland en Legoland.

Goboony met de camper naar Denemarken

# Bornholm

Bornholm is het rotseiland van Denemarken, er bevinden zich hier mooie steengroeven en watervallen. Je kunt hier de indrukwekkende hoge granietrotsen bewonderen zoals De Hamer, gelegen in het noorden van Bornholm. Deze granieten rots is erg steil, en is gelegen in de Oostzee. Bornholm heeft veel zonuren, in het zuiden vind je kilometers aan zandstranden waar je heerlijk van de zon kunt genieten. In het midden van Bornholm liggen vooral bossen en prachtige meren. Op het eiland liggen veel leuke vissersdorpjes met traditionele visrokerijen. Daarnaast heeft Bornholm een fijne sfeer en een erg rijke cultuur door de vele kunstenaars die er wonen.

# Funen

Funen is een eiland gelegen in het midden van het land en wordt het groene hart van Denemarken genoemd of het tuineiland van Denemarken. Funen heeft haar bijnamen te danken aan de prachtige parken, zacht glooiende heuvels, boomgaarden en vakwerk boerderijen. Dit gebied straalt een erg ontspannen en rustgevende sfeer uit. Bezoek het best bewaarde kasteel uit de Renaissance van Europa, kasteel Egeskov, bewonder Faaborg, een gezellig stadje aan de kust of ga vissen, Funen is namelijk een van de beste visplekken in Europa!

Goboony met de camper naar Denemarken

# De Limfjord

De Limfjord wordt ook wel het Deense vakantieparadijs genoemd. Hier vind je rust in de natuur, de uitgestrekte gebieden met heide, het kalme water, de frisse lucht en de vele diersoorten. De Limfjord is een ideale plek om even op adem te komen. In dit gebied bevinden zich veel fjorden met uitgestrekte stranden. Daarnaast is het een geschikte plek voor watersportliefhebbers. Door de hoeveelheid fjorden zijn er veel mogelijkheden voor diverse watersporten: van zwemmen en zeevissen tot zeilen en surfen. Verder zijn er diverse plaatsen waar je kunt duiken, paragliden, windsurfen of waterskiën. Niet zo'n fan van water? Je kunt ook goed wandelen of fietsen in De Limfjord.

Nog meer inspiratie op doen? Neem eens een kijkje op de blog van Reisbijbel, ze hebben een prachtige route door Zuid-Jutland gereden.  

Ben je enthousiast geworden om naar Denemarken te reizen? Met een camper kun je gaan en staan waar je maar wilt, het perfecte reismiddel om al deze plekken te bezoeken, overnacht ondertussen op campings in Denemarken. Goboony heeft voor ieder een geschikte camper beschikbaar, neem snel een kijkje naar de beschikbare campers en toer binnenkort met een camper Denemarken door!