De camper loopt onverhoopt schade op. Wat nu?

16 april 2020 in Verzekeringen & schade, Tips & voordelen & Over camper verhuren

Er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. Dat kan bij jezelf gebeuren en dat kan ook bij een huurder gebeuren. Gelukkig ben je voor de meeste incidenten via Goboony verzekerd (of via je eigen verzekeraar als je geen gebruik maakt van de Goboony verzekering).GevarendriehoekIn het volgende overzicht kun je zien wat er gebeurt in geval van problemen:

Situatie Wie regelt het? Wie betaalt het?
Pech onderweg Alarmcentrale Verzekeringsmaatschappij
Aanrijding veroorzaakt door huurder Alarmcentrale Huurder (eigen risico) +
verzekeringsmaatschappij
Aanrijding veroorzaakt door derde Alarmcentrale Verzekeringsmaatschappij
Lekke band Huurder* Huurder
Motor/technische problemen Huurder* Verhuurder**
Beschadigingen in het interieur Verhuurder Huurder (eigen risico) +
verzekeringsmaatschappij
Uitval campervoorziening Huurder: voor een koelkast,verwarming of iets dergelijks is vaak een losse versie te koop voor onder de €100,- Verhuurder**

* het eventuele wegslepen regelt de alarmcentrale
** alleen bij verwijtbaar gedrag van de huurder kan dit op hem of haar verhaald worden  

Onze Goboony verzekering vergoedt vervangend vervoer en accommodatie indien je camper strand tijdens de verhuur. Eventuele naheffingen worden door Goboony voor je afgewikkeld. 

Extra tip: de Camperpas is een unieke pechhulpdienst voor campers. Met pechhulp bedoelen we in dit geval alle problemen die niet onder de dekking van de verzekering vallen. Hierbij kun je denken aan een koelkast die niet koelt, een lekkend dakluik, problemen met gas, water of elektriciteit, een toilet dat niet doorspoelt etc. Allemaal zaken die niet direct betekenen dat je jouw reis niet kunt vervolgen, maar die wel heel vervelend kunnen zijn tijdens jouw roadtrip of vakantie. De Camperpas zorgt ervoor dat je direct, bij een van de aangesloten reparateurs, terecht kunt. Hierbij houden zij rekening met waar je bent en waar je eventueel naartoe gaat, zodat de reparatie binnen de planning van jouw reis valt.

Klik hier voor andere handige blogs over het verhuren van je camper!