De 10 mooiste stranden van Zeeland

10 juni 2020 in Bestemmingen en Nederland

Zeeland heeft een kustlijn van maar liefst 650 kilometer. Hierdoor vind je er vele stranden, zowel grote en brede stranden als knusse kleine strandjes. De stranden lenen zich goed voor een dagje zonnen, maar vaak kun je vanaf de stranden ook leuke watersporten beoefenen of prachtige wandelingen maken. Dit is het lijstje met de 10 mooiste stranden van Zeeland, maar pin je vooral niet vast op maar een strand. Het leuke van een vakantie met de camper is dat je makkelijk meerdere plekken kunt bezoeken! 

Goboony mooiste stranden Zeeland Zoutelande

  1. De Hoge Hilt, Zoutelande

Het mooiste strand van Zeeland is de Hoge Hilt, een van de stranden van Zoutelande. Sinds het liedje van BLØF is Zoutelande sowieso booming en dat is ook niet voor niks! De kust hier noemen ze soms ook wel de Zeeuwse Rivièra, vooral omdat het zo beschut ligt. Of je nu liever een dagje gaat luieren op het strand of actief wilt zijn op het water, op dit mooiste strand van Zeeland ben je op de juiste plek. Extra fijn is de grote kans op zon. Zeeland en Zoutelande scoren goed qua zonuren.

  1. 't Zwin, Cadzand-Bad 

Cadzand is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. Het strand is hier 11 kilometer lang en omringd door prachtige natuur. Wanneer het laag water is kun je vanaf het strand langs natuurgebied ‘t Zwin wandelen. Voor de kinderen is het leuk om met behulp van een zeef en een schep naar haaientanden te zoeken. Die verwacht je misschien allerminst langs de Nederlandse kust, maar niets is minder waar. Langs het strand liggen tanden die miljoenen jaren oud zijn. Even uitwijken naar een ander strand? Niet ver van Cadzand-Bad over de grens met België ligt de chique badplaats Knokke. 

Goboony mooiste stranden Zeeland Oostkapelle

  1. Berkenbosch, Oostkapelle

Vakanties zijn het leukst wanneer je trouwe viervoeter ook gewoon mee kan. Een campervakantie met de hond is dan sowieso een aanrader, maar de ene locatie leent zich hier beter voor dan de andere. Het strand van Berkenbosch telt als een van de betere plaatsen om je hond mee naartoe te nemen, mede omdat het strand hier is benoemd tot meest hondvriendelijke strand van het schiereiland Walcheren. In het strandpaviljoen vind je zelfs hondenbier, hondensnacks en hondenspeelgoed! 

Ook wanneer je geen hond hebt, is het hier goed toeven. De stranden van Oostkapelle behoren namelijk tot de schoonste stranden van Nederland! 

  1. De Domeinen, Westenschouwen

Kom je niet alleen voor het strand maar ook voor de mooie Zeeuwse natuur, dan moet je hier zijn. De Domeinen zijn vier stranden op de kop van Westenschouwen, mooie stranden waar je met je gezin terecht kunt en waar je ook actief kunt zijn. Alle stranden zijn brede stranden die uitkijken op de Oosterscheldekering. Je kan er lange wandelingen maken door de omliggende bossen en langs de prachtige kustlijn. Extra mooi aan dit deel van Zeeland is dat de zee hier onderdeel is van de Voordelta, een beschermd natuurgebied. Je vindt er zeehonden, vissen en vele soorten vogels. 

Goboony mooiste stranden Zeeland Ouddorp

  1. Westerduinpad, Ouddorp

Bij het gezellig Ouddorp vind je het Westerduinpad, een gezellig en ruim strand. Het strand hier is heerlijk voor een gezinsvakantie, trek dagelijks naar het strand en geniet van de zon. De kinderen kunnen zich uitleven bij de verschillende speelgelegenheden. Je kunt tot ‘s avonds laat op het strand blijven want er zijn meerdere strandpaviljoens voor een hapje en een drankje. Maar je kunt het ook wat knusser maken door op een rustige plek te picknicken. Pluspunten voor het uitzicht!

Tip: overnacht op een van deze leuke camperplaatsen in Zeeland.

  1. Breezand, Vrouwenpolder

Vanaf het centrum van het dorp Vrouwenpolder is het strand maar zo’n 1200 meter lopen. Het strand doet zijn naam eer aan, met haar 500 meter is het Breezand het breedste strand van de provincie. Het moet hier wel heel druk worden, wil je er geen plek meer vinden. Rondom het strand en om Vrouwenpolder vind je het Veerse Meer en natuurgebied Oranjezon. Daarnaast kun je ook mooie wandelingen maken naar nabijgelegen dorpen. 

Goboony mooiste stranden Zeeland Kamperland

  1. Banjaardstrand, Kamperland

In de buurt van Vrouwenpolder vind je het dorp Kamperland, een van de stranden hier is het Banjaardstrand. Het strand is in de zomer altijd gezellig druk, mede door de omliggende vakantieparken. Ondanks de drukte is het strand ontzettend schoon en het uitzicht is precies zoals je in Zeeland zou verwachten. Het strand is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er gezellig strandpaviljoens, leuke winkeltjes en vele leuke activiteiten.

  1. Badstrand, Domburg

Een bezoekje aan Zeeland is niet compleet zonder een bezoekje aan de oudste badplaats van Zeeland, Domburg. Het strand is hier breed en van vele gemakken voorzien, ook zit je hier veilig omdat er strandwacht aanwezig is. Verder vind je op het strand de karakteristieke paalhoofden en knusse strandhuisjes. Het stadje zelf is ook gezellig, daarnaast is de nabijgelegen natuur prachtig en kun je ook een bezoekje brengen aan landschapsmuseum Terra Maris. Vanaf Domburg ben je ook zo in Middelburg. 

Goboony mooiste stranden Zeeland Burgh Haamstede

  1. Burgh-Haamstede 

Burgh-Haamstede ligt aan de Kop van Schouwen op het eiland Schouwen-Duiveland. Het centrum van het plaatsje ligt niet direct aan zee, maar rondom vind je overal natuur en strand. Hierdoor heb je ruime keuze in stranden en ben je sowieso verzekerd van een plaatsje in de zon. Naast het zand kun je ook op ontdekking in de duinen en het grootste bos van Zeeland, bezoek ook slot Haamstede, Plompetoren en ga met de kinderen een dagje naar het Klimbos. Je kunt ook uitwijken naar het gezellige strand van Renesse! 

  1. Vuurtorenpad, Nieuw-Haamstede 

De laatste in dit rijtje mooiste stranden van Zeeland is het strand Vuurtorenpad, dit strand ligt bij Nieuw-Haamstede, dichtbij Burgh Haamstede. Het is een echt familiestrand, waar je je de hele dag prima kunt vermaken. Nabij het strand vind je vuurtoren Westerlicht, waar de naam van het strand ook vanaf stamt. Misschien herken je hem nog van het 250 gulden biljet! 

Wat vind jij het mooiste strand van Zeeland?