5 campings in Luxemburg aan de rivier

28 maart 2023 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers & Luxemburg

Doorheen Luxemburg stromen tientallen beken en rivieren waar het ‘s zomers heerlijk vertoeven is, of je nu graag zwemt, vist of op hete dagen gewoon even je voeten in het frisse water wil dompelen. Wij gingen op zoek naar enkele campings in Luxemburg aan de rivier die garant staan voor een zomer vol waterpret voor de hele familie.

Campings Luxemburg aan de rivier camper GoboonyPootje baden aan de oevers van de Sûre 

Onze favoriete campings in Luxemburg aan de rivier

De Moezel en de Sûre is zijn zowat de grootste rivieren in Luxemburg. Het zal je dus niet verbazen dat de meeste campings zich langs deze oevers bevinden. Daarnaast zijn er nog andere bekende (zij)rivieren zoals de Our, Clerve of de Alzette. Ze lenen zich perfect voor een kanotocht, om even pootje te baden of om je vishengel uit te gooien. Boek een plekje op een van deze campings aan het water en ga vooral zelf op ontdekking:

1. Camping du Moulin

Camping du Moulin bevindt zich aan de voet van Kasteel Bourscheid, het grootste kasteel van Luxemburg. Het gebouw dateert uit de 15de eeuw en werd gebouwd op een 150 meter hoge heuvel die een prachtig uitzicht geeft over de omgeving en de rivierbocht waar de camping aan gelegen is. Deze rivier - de Sûre - is tijdens de zomer een geliefd kampeerplekje, want je kunt er lekker zwemmen, kanoën of vissen. Deze camping is ook het eerste adresje in onze hondvriendelijke camperroute die we uitstippelden. 

Adres: 1, Camping du Moulin, 9164, Luxemburg
Prijs per nacht: € 48 voor 2 pers. in het hoogseizoen (all-in) voor een plaats aan de rivier

2. Camping Tintesmühle

Wil je graag een actieve vakantie? Dan is de omgeving van Camping Tintesmühle jouw ideale bestemming. Vanop het terrein van deze voormalige watermolen kom je op talloze wandelroutes, zoals een stukje van de GR5. Het dicht beboste Ourdal leent zich trouwens ook perfect voor een avontuurlijke mountainbike rit!

Adres: Maison 2, L-9758 Tintesmühle
Prijs per nacht: vanaf € 31 voor 2 pers. in het hoogseizoen (all-in).

3. Camping Val d’Or

Of je nu rust en ruimte wil of liever een sportieve vakantie, op Camping Val d’Or is er voor ieder wat wils. De camping zelf is autovrij en wordt doormidden gesplitst door rivier de Clerve. Hier geniet je dus van niets anders dan stilte en het geluid van een kabbelend riviertje op de achtergrond. 

In de buurt van de camping vind je diverse wandelroutes en het Escapardenne Eisleck Trail. Verkies jij waterpret? Dan kun je de omgeving verkennen door een kanotocht op de Sûre. 

Adres: Um Gaertchen 2, L-9747 Enscherange
Prijs per nacht: vanaf € 46 voor 2 pers. (all-in) in het hoogseizoen

Campings aan rivier in luxemburg Goboony camper huren

4. Camping Reisdorf

In het oosten van Luxemburg, op enkele kilometers van de Duitse grens, ligt Camping Reisdorf. Het kampeerterrein bevindt zich aan de oevers van de Sûre en de witte Ernz, twee rivieren waar het in de zomer heerlijk is om te zwemmen, vissen of kanoën. 

Daarnaast ligt de camping ook aan de rand van het bekende natuurgebied Müllerthal, wat vooral een trekpleister is voor wandelaars. 

Adres: 21, route de la Sure, L-9390 Reisdorf
Prijs per nacht: € 35 voor 2 pers. in het hoogseizoen 

5. Camping Gritt

Vlakbij het punt waar de rivier Alzette uitmondt in de Sûre - in de buurt van Ettelbruck - vind je Camping Gritt. De camping beschikt over ruime kampeerplaatsen op de oever van de rivier, waar je lekker kunt uitrusten. Wie toch graag het Luxemburgse natuurschoon gaat verkennen, vindt in de buurt allerlei bewegwijzerde wandel- en fietsroutes 

Adres: 2, Um Gritt, L-9161 Ingeldorf
Prijs per nacht: vanaf € 32 voor 2 pers. incl. elektriciteit

Mag je viervoeter mee naar het Groothertogdom? Dan is deze hondvriendelijke camperroute doorheen Luxemburg een mustread voor jou. Eerder op zoek naar die charmante minicampings in Luxemburg? We've got you covered!