3 iconische wandelingen die starten aan een camperplaats

12 april 2022 in Bestemmingen, België, Duitsland & Nederland

Jij zit op het trapje van je camper en maakt tevreden de veters van je wandelschoenen los. Je kijkt vooruit en zucht: “Vandaag was een heerlijke dag”. Niets zo fantastisch als een adembenemende pad volgen waar je na elke bocht weer nieuwe verrassingen vindt. Bij deze 3 iconische wandelingen in binnen- en buitenland start jouw wandelroute zodra je de deur van je camper dichttrekt. 

goboony camper of mobilhome huren wandeling starten aan camperplaats of camping

 Na een fikse dagtocht heb ik altijd ‘wandel contentement’, een Vlaams woord dat alles omvat. Het is het voldane gevoel van een hele dag buiten actief bezig te zijn, gecombineerd met de rust dat zo’n bosbad met zich mee brengt. Deze drie wandelingen krijgen mijn zelfgecreëerd keurmerk ‘Gegarandeerd wandel contentement’ alvast! 

België - Fondry des Chiens in Nismes

Goboony camper of mobilhome huren wandeling die start aan camping of camperplaatsHet natuurpark Viroin-Hermeton is de trotse eigenaar van de Fondry des Chiens, een zinkgat verzonken in het landschap. Het is een ravijnachtige krater, waar eeuwenlang weggespoeld kalksteen de typerende grillige uitstekende rotspartijen vormde. Het is misschien wel één van de meest fotogenieke plaatsen in België. De wandeling start vanuit Nismes, vlak aan de camperplaats Jardins d’O, in het stadspark van Nismes. De camperplaats is met z’n 6 plaatsen niet de grootste, maar wel één van de mooiste. Dankzij een vakkundig natuurbeheer is de omgeving duurzaam ontwikkeld: een professionele herder laat zijn schapen grazen, het dorp herbergt een prachtig arboretum en dankzij de rijke kalkbodem groeien hier zeldzame bloemen zoals orchideeën en kogelbloemen. Kies voor de korte wandeling van 4 km waar je de Fondry langs alle kanten bewondert of kies voor één van de grote lussen om de soms bijna-mediterraans aandoende landschappen te bewonderen. Bekijk de wandelpaden op RouteYou of koop in Nismes een wandelkaart! 

Afstand wandeling: 4 - 15 km 
Niveau: Basisconditie vereist 
Adres camperplaats:  Rue du Fourneau, Parc Communal, 5670 Viroinval, N 50.074620 ,E 4.549180
Prijs camperplaats: 5 euro per 24 uur

 

Nederland - Paaltjeswandeling Hoenderloo in Nationaal Park De Hoge Veluwe

Goboony camper of mobilhome huren wandelingen starten aan camping of camperplaatsDe Hoge Veluwe is één van de mooiste natuurparken in de Benelux, waar de schitterende bomenlanen, purperen heidevelden en veengebieden een thuis geven aan talloos wild zoals herten, zwijnen en wild  (die je ongetwijfeld zal spotten). Het Kröller-Müller Museum zorgt bovendien ook nog voor een cultureel hoogtepunt. Voorzie minstens 4 dagen om kennis te maken met dit park! Vanop de natuurcamping de Hoge Veluwe spot je de bosvogels ‘s ochtends vroeg bij het ontbijt en stap je zo het natuurdomein in. Vergeet geen kaartje te kopen! Het park ontdek je makkelijk zelf, maar deze paaltjeswandeling toont je enkele hoogtepunten! Volg de routepaaltjes met de vos voor de lange (7,9 km) en het edelhert voor de korte (4,5 km) wandeling. Wandel doorheen het natuurveld Zwarte Berg, waar veel edelherten zijn, drink een kopje thee in de Theekoepel en laat de rust van het prachtige bos ‘Siberië’ over je heen komen. Rust uit in één van de drie wildobservatieplaatsen onderweg en spot een everzwijntje of twee. Een must-visit! Een omschrijving van de lange wandeling vind je hier, maar koop zeker ook een wandelkaart aan de balie om andere schatten te ontdekken. 

Afstand wandeling: 4,5 - 7,9 km 
Niveau: Makkelijk
Adres camping:  Houtkampweg 13, 7352 TC Hoenderloo, Nederland, N 52.118568, E 5.871950
Prijs camping: Vanaf €21 euro per nacht

Duitsland - De Malerweg of Schilderspad in Saksisch Zwitserland

goboony camper of mobilhome huren wandeling die start aan camping of camperplaats

Deze route is uitgeroepen tot ‘meest geliefde wandelroute van Duitsland’ en is niet gelogen. Mijn voorliefde voor dramatische rotsformaties, afgewisseld met diepgroene bossen zorgt ervoor dat de Malerweg  mijn nummer 1 is om ooit eens in één trek uit te wandelen, alle etappes achter elkaar. Het pad slingert tussen de ravijnen en valleien door voor maar liefst 116 km lang. De tientallen trappen en ladders doen je ‘s avonds vermoeden dat je die spieren nooit gebruikt maar wat. is. het. dat waard! Vanuit Camping Hohnstein loop je makkelijk een deel van Etappe 2, die langs een sprookje van steen, de Amselsee en eindeloze bossen brengt. Breng best wielblokken mee, want de camping helt! Een zee aan natuur zover je oog reikt. Openbaar vervoer brengt wandelaars eenvoudig naar volgende startpunt. Vind alle informatie over de Malerweg hier

Afstand wandeling: dagtochten - 116 km
Niveau: Gevorderd - Etappe 2 is gemiddeld
Adres camping:  Schandauer Straße 11, 01848 Hohnstein, Duitsland, N 50.975840, E 14.137540
Prijs camping: Vanaf €27 euro per nacht


Geniet van al die pracht dat de natuur je biedt en wees een fijne gast. Steek de grens over naar Zwitserland met de camper en volg de Grand Tour van Zwitserland! Of rij naar het Westen en verken het departement Vosges in Frankrijk waar je zonnen kan aan de stranden van het meer van Gérardmer of kastelen hopt in de Lorraine. Zin gekregen erop uit te trekken? Bij Goboony vind je tal van campers: van vintage vw-busjes tot luxueuze campers! Ben je Pasar-lid? Dan krijg je €50 korting met de code PasarGoboony.