Top 5 nieuwste campertrends 2017

9 september 2016 in Campertips en -weetjes en Tips voor eigenaren

Eind augustus was er de Caravan Salon in Düsseldorf. Dit is de grootste beurs ter wereld voor campers en caravans. Goboony was daar natuurlijk ook bij. Wij zagen de nieuwste campers en trends op het gebied van kamperen voorbij komen. Speciaal voor jou hebben wij een top 5 samengesteld van de leukste campertrends die je volgend jaar kan verwachten.

# Camper of personenauto?

Één van de nieuwste trends is dat campers steeds meer op personenauto’s lijken. Dit maakt de campers echt uniek, zo ook de camper Smove van Niesmann + Bischoff. Het opvallende aan Smove is dat de camper echt een geheel vormt doordat alle elementen in elkaar overlopen. Een beauty om te zien!

De nieuwste camper Smove

# Digitalisering

Tegenwoordig ga je niet meer op weg met je camper zonder je smartphone. Maar zo'n mobieltje is niet alleen handig om te bellen. Dankzij de trend digitaliseren kun je via apps nu ook apparaten in je camper besturen. Denk hierbij aan het instellen van de verwarming of airco (ideaal voor als je net lekker in je bedje ligt). Data aflezen zoals de stand van de watertank is ook mogelijk. Handig, toch?

# Nieuwe indelingen

Voor volgend jaar zien we dat de trend nieuwe indelingen weer doorgaat, net zoals de voorgaande jaren. Opvallend is dat meer en meer nieuwe campers nu een zithoek achterin de camper krijgen in plaats van voorin. Dit creeërt vooral meer ruimte in de camper. Als je dan echt een nieuw model bekijkt zoals de Challenger 291 of de Chausson 611, dan zie je dat er achterin echt een lounge zit. Ook zitten er voorin en achterin een hefbed.     

# Zwevende bedden

Over hefbedden gesproken, tot nu toe zag je die vaak boven het zitgedeelte. Maar wat dacht je van zwevende bedden? Je ziet het in de nieuwe Chausson Welcome 630 waar twee eenpersoonsbedden letterlijk boven twee zitplaatsen zweven. Maar niet alleen zwevende bedden zijn upcoming. In de Hymer DuoMobil B-DL 534 hangt het hefbed boven de chauffeurscabine en kunnen koppels door uitschuifbare elementen in de lengte meer comfortabel liggen.

Zwevende hefbedden in nieuwste camper Chausson Welcome 630

# Buscampers nóg compacter

De buscampers bestaan al wat langer en kun je ook al op Goboony huren. Maar een nieuwe trend hierin is dat ze tegenwoordig nóg compacter worden. Zo heeft het nieuwe model de Campster een keukenblok die uitneembaar is. Ook merk je dat meerdere bedrijven de buscampers uitbouwen.

Een voorproefje van de trends van volgend jaar. Volg ons ook op Twitter en Facebook om up-to-date te blijven.