Roadtrip door onze mooie provincie Zeeland

1 januari 2017 in Micro-avonturen
Nederland
3 dagen
64 km

Zeeland is misschien wel de meest unieke provincie van Nederland. De provincie grenst aan zowel België als Zuid-Holland, waardoor je vanuit de lieflijke dorpen zo in de bruisende stad of in het buitenland staat. Het is een waar feestje om door dit archipel van schiereilanden te roadtrippen. Onderweg kom je langs rustgevende badplaatsen en waterrijke natuurgebieden.

camper trip denemarken

Samenvatting van je reis

Vlag Nederland

Ben je van plan om richting de Zeeuwse kust te rijden met je camper? Doen! Deze provincie is zeer populair onder de toeristen, met zijn kilometerslange stranden, gezellige dorpjes, lekker eten en Zeeuwse gastvrijheid voelt iedereen zich welkom in Zeeland!

Details

micro-adventure zeeland
Bezochte plekken
5
micro-adventure zeeland
Tijd op de weg
1,5u
micro-adventure zeeland
Km gereisd
64
micro-adventure zeeland
Uren plezier
72

Je route op de kaart

micro-adventure zeeland
Beginpunt

Zierikzee

De eerste stop is havenstad Zierikzee, deze oude stad heeft een rijke historie met meer dan 500 monumenten. Zo heb je nog veel mooie poorten, muren, kerken, torens en molens. Zierikzee staat dan ook bekend als de monumentenstad van Zeeland. We raden daarom aan om lekker door de stad te slenteren om zo mooie plekken te ontdekken. Houd er wel rekening mee dat je het oude centrum beter niet met je auto of camper kunt inrijden, want je wordt beslist gek van het complexe eenrichtingsverkeer.

micro-adventure zeeland

Aanbevolen faciliteiten in Zierikzee

Eet bij

micro-adventure zeeland

Gris Sec Restaurant & Winebar

Dit restaurant is de verscholen parel van Zierikzee! Gris Sec is een wijnbar met topwijnen, maar je kunt er ook heerlijk dineren. Ze hebben een heerlijk menu met bijpassende wijnsuggesties (en uitgebreide uitleg over de wijnen).

micro-adventure zeeland

Roekoekoe

Op zoek naar één van de lekkerste bakjes koffie die je ooit gaat drinken? Dan moet je hier zijn! Vergezeld met een stuk taart of een huisgemaakte koek? Hier proef je de passie die de eigenaren hebben voor de koffie en het lekkers.

micro-adventure zeeland

Meneer Nilsson

Bij Meneer Nilsson kun je terecht voor de gezellige borrel, een zoet hapje, lunch of ontbijt in het hart van Zierikzee.

Slaap bij

micro-adventure zeeland

Camperplaats De Zandweg

Zet je camper op Camperplaats De Zandweg neer. Vanaf hier is nog maar 15 minuten lopen naar het centrum van Zierikzee.

micro-adventure zeeland

Camping Kloet

Tegen de stadsgrachten in Zierikzee ligt Camping Kloet. Deze camping is omgeven door groene weides. Vanaf je camperplaats heb je een mooi uitzicht op de historische stadsmuur, masten van de boten en de molen. Met 2 hectare aan gras biedt de camping ruime plaatsen met water en elektriciteit. Via de stenen brug loop je zo het oude centrum in met knusse terrasjes, de museumhaven en schilderachtige gebouwen.

Ontdek

micro-adventure zeeland

Deltawerken bij Neeltje Jans

Als je een stuk doorrijdt kom je uit bij de Deltawerken. Deze Deltawerken zijn een verdedigingssysteem ter bescherming voor Nederland tegen hoogwater. Neeltje Jans is een informatie- en attractiepark over de Deltawerken. Er zijn ook zeeleeuwen! Mocht je het niet gaan bezoeken, dan is het alleen al leuk om even een fotostop te maken.

micro-adventure zeeland

Vogelobservatorium 'Tij' Haringvliet

Dit vogelobservatorium heeft de vorm van een Stern ei. Het gebouw is 8 meter hoog en 11 meter lang! Je kunt vanaf hier mooie vogels spotten, maar veel mensen komen hier voora om het toffe gebouw te bekijken.

micro-adventure zeeland

Monumenten

Wat je niet mag missen? De Dikke toren, de Nieuwe kerk, Het Maarplein (Plein Montmaertre, van de zomer) en de Zeelandbrug in de haven.


Tussenstop 1

Veere

Daarna rijd je door naar het eiland Walcheren. Naar nog een prachtige, historische havenplaats: Veere. Ja, in een waterprovincie vliegen de havens je nou eenmaal om de oren! Rond de 16e eeuw werd de haven gebruikt om handel met buurlanden te drijven en een grote economische groei volgde. Nu liggen er voornamelijk luxe jachten in de haven. Verder is Veere niet heel groot, maar wel erg charmant door de vele monumenten, Schotse huizen en uitzicht op het Veerse Meer.

micro-adventure zeeland

Lijkt deze roadtrip je leuk?

Ontvang de complete route gratis in je mail, inclusief alle stops in Google Maps, eet- en slaapplekken en plaatsen om te ontdekken.


Download deze route
Stap 1
micro-adventure zeeland

Download "Micro-Adventure Zeeland"

micro-adventure zeeland
Stap 2
micro-adventure zeeland

Camper zoeken