In the Boonies in Nieuw-Zeeland

9 juni 2016 in Bestemmingen

Haha, hoe is het toch mogelijk dat Goboony nog geen blog heeft geweid aan Nieuw-Zeeland? Het idee van deze website is daar tenslotte ‘geboren’. Het is een stukje verder rijden dan pak ‘m beet Parijs, maar het is wel echt een prachtig land! We raden jullie sowieso aan om er heen te vliegen en vervolgens daar een camper te huren ;-). Nieuw-Zeeland bestaat uit twee prachtige eilanden waar je fantastisch kunt touren met een camper. Goed, foto’s zeggen meer dan duizend woorden, dus wij hebben een aantal must-see locaties in Nieuw-Zeeland voor jullie op een rij’tje gezet.

# Pancake Rocks in Punakaiki

Camper huren in Nieuw Zeeland Pancake Rocks

Alleen vanwege de naam wil je hier al naar toe, toch? De pannenkoekrotsen/Pancake Rocks bestaan uit een groep van sterk verweerde kalksteenrotsen waar de Tasmanzee tijdens hoogtij zo hard tegenaan slaat dat het water door de blaasgaten breekt.

# Waiotapu

Camper huren in Nieuw Zeeland Waiotapu

Dat betekent heilig water in het Maori. Waiotapu ligt in een geothermisch gebied en dat zorgt voor bijzondere plekken. Even op je lijstje zetten en afvinken wanneer je deze locatie bezocht hebt. Check!

# Nugget Point

Camper huren in Nieuw Zeeland Nugget Point

Een iconische plek in Nieuw-Zeeland, hier staat namelijk onder andere de oudste vuurtoren die Nieuw-Zeeland kent (deze is gebouwd in 1870). Daarnaast is het hier een bonte boel aan flora en vooral fauna!

# Millar Road

Camper huren in Nieuw Zeeland Millar Road

Je zou het bijna vergeten, maar er komt echt hele lekkere wijn uit Nieuw-Zeeland. Deze alleen nuttigen wanneer je  camper op een mooie plek stil staat natuurlijk. Liefst ergens met een prachtig uitzicht (niet zo moeilijk).

*Home is where you park it*

# Elephant Rocks in Otago

Camper huren in Nieuw Zeeland Elephant Rocks

Elephant Rocks in Otago is weer zo'n pracht locatie die je echt moet aandoen tijdens je road trip door Nieuw Zeeland. Mocht een camoervakantie nog niet op de planning staan dan denk ik dat daar snel verandering aan komt bij het zien van deze foto's. Een superinteressant en mooi gebied dit Otago, waar je mooie wandelingen kunt maken en toffe geologische wonderen tegenkomt.

# Lake Hāwea

Camper huren in Nieuw Zeeland Lake Hāwea

Prachtig meer waar je geweldige wandelingen kunt maken. Als je het geduld hebt voor vissen, neem dan zeker je hengel mee! Er is hier veel vis te vangen. Zet 'hengel'dus alvast maar op je camper inpak lijstje. ;)

# Waitomo Caves

Camper huren in Nieuw Zeeland Waitomo Caves

Wow, Moeder Natuur heeft kosten noch moeite gespaard hier. De lampjes die je in foto ziet zijn dus gewoon gloeiwormen. In een donkere grot. Diep onder de grond. Het kan daardoor wel fris zijn, dus neem een trui mee #tip.

# Tiritiri Matangi Island

Camper huren in Nieuw Zeeland Tiritiri Matangi Island

Ben je een vogelliefhebber, dan is deze plek een must. Ben je geen vogelliefhebber, dan is deze plek ook een must! Je ziet hier de gaafste vogels en andere dieren. Als je hier rondloopt met een gids, kan hij of zij je nog wat leuke dingen vertellen over de dieren en de natuur. Prima plek om je camper te parkeren en te genieten van het uitzicht!

# Tongariro National Park

Camper huren in Nieuw Zeeland Tongariro National Park

Alles wat je leest over dit park is waar. Het is fantastisch mooi, echt een must-see, maar tegelijkertijd ook heel zwaar. Ga hier dus alleen heen als je een goede conditie hebt!

Prachtig, toch? Wij zijn in ieder geval jaloers op onze Nieuw-Zeelandse collega's dat ze werken vanuit zo'n land. Wil jij ook genieten van de natuur aan de andere kant van de wereld? Boek dan snel een vliegticket en huur bij Goboony een camper om door Nieuw-Zeeland te rijden.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren